NRK Meny

Stöckl hylles av utenlandske trenerkolleger for «sensasjonslaget»

Før sesongen var det knapt noen som visste hvem de norske hopperne var. Nå er de verdens beste hoppnasjon.

Hopplaget

IMPONERER: Hopplandslaget har levert en sesong over all forventning. Her er de med det synlige beviset på at de er verdens beste hoppnasjon. Foto: Anders Engeland.

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

En fantastisk norsk hoppsesong ble rundet av med en folkefest uten sidestykke i Planica denne helgen. Der sikret Kenneth Gangnes tredjeplassen i verdenscupen, mens Norge beviste at de er verdens beste hopplag, da de også vant nasjonscupen.

– Ikke vanlig

Med bautaer som Anders Bardal og Anders Jacobsen borte, og med fjorårets verdensmester Rune Veltas formsvikt, så var det mange som var spente på hvordan den norske hoppsesongen kom til å bli.

Spesielt ettersom man knapt visste navnet på en eneste norsk hopper da sesongen startet.

Stöckl

HYLLES: Landslagssjef Alexander Stöckl hylles etter den norske hoppsesongen.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

– Jeg er overrasket. Jeg trodde ikke det skulle være mulig å ha så gode resultater med et så ungt lag. Og det å klare å holde det oppe gjennom en hel sesong. Det er ikke vanlig, innrømmer landslagssjef Alexander Stöckl.

For den norske sesongen har gått over all forventninger. Totalt 25 pallplasseringer, og fire individuelle verdenscupseirer har det blitt. Så mange pallpalsseringer har Norge aldri tidligere hatt på én og samme sesong.

Hoppere som Johann André Forfang, Kenneth Gangnes og Daniel André Tande har tatt steget helt opp i verdenseliten, og de har alle tatt sin første verdenscupseier.

– Vi har sett før at noen kommer opp og gjør en bra konkurranse, så er de borte igjen. Vi har flere som har klart å prestere gjennom hele sesongen. Det er spesielt og overraskende, sier Stöckl.

Hylles av trenerkolleger

Det er ingen som har kunne gjort noe med suverene Peter Prevc denne sesongen. Sloveneren har vunnet sensasjonelle 16 renn, og vinner verdenscupen med nesten 1000 poeng ned til Severin Freund.

Men den norske laginnsatsen har vekket oppmerksomhet i hoppmiljøet. Og de utenlandske trenerne har ikke problemer med å rose det arbeidet Stöckl har gjort med det unge og urutinerte laget.

– Vi har stor respekt for ham. Han har formet det beste og mest kompakte laget. Det er utrolig å se hvor gode, og hvor mange gode hoppere de har hatt gjennom hele sesongen. Det er det alle lag ønsker å ha, sier Østerrikes landslagssjef Heinz Kuttin.

Han får støtte av den tyske sjefen Werner Schuster.

– De har bygget opp et nytt system. De har noen veldig interessante hoppere, og en god energi i laget. Jeg synes de fortjener seieren i nasjonscupen i år, sier han.

For tung til å ta av

Selv er Stöckl opptatt av å holde beina godt plantet på bakken.

– Det er positivt at man får litt innspill, og at folk mener det vi gjør er bra. Men det viktigste er at vi sørger for å holde oss på gulvet.

– Er du godt plantet på gulvet?

– Det er jeg. Jeg er ganske tung nå faktisk, ler han.

Hoppallen

BEST I VERDEN: De norske hopperne øverst på pallen under verdenscupavslutningen i Planica. Foto: Anders Engeland.

Siste nytt

  • Gull og sølv i junior-VM i skyting

    Regine Nesheim, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad sikret norsk gull i lagkonkurransen på 50 meter liggende under junior-VM i pistol- og rifleskyting.

    Trioen vant klart foran USA og Kina. Med totalt 1859,7 poeng ble samtidig juniorrekorden knust med 4,2 poeng.

    På herresiden ble det norsk lagsølv for Henrik Larsen, Jo-Hermann Hegg og Benjamin Tingsrud Karlsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM friidrett lag
Friidrett
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Haugesund
Etter kamp