Normal

Etterforsker politiet etter drap

Spesialenheten for politisaker skal etterforske politiet i Søndre Buskerud etter bildrapet på en politimann i Grimstad.

Politimann drept i Grimstad

Kolleger og venner samlet seg ved ulykkesstedet etter at politimannen Børge Ivarsen ble kjørt ned og drept.

Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Årsaken er at mannen som er siktet for drapet ble løslatt av politiet i Drammen, fordi de ikke visste at han var etterlyst.

- Vi skal etterforske om noen brøt regler og rutiner da dette skjedde, sier Einar Drægebø, advokat og leder for spesialenheten i Vest-Norge til NRK.

Han sier det er viktig å se på helheten av hendelsen.

- Det som er det viktigste for oss er at saken blir etterforsket grundig og forsvarlig. Vi vil forsøke å etterforske det som raskt som mulig, sier Drægebø, som tror det vil ta noen måneder får det kan konkluderes med noe.

Fikk gå av politiet

Få dager før 27-åringen kjørte ned og drepte politimannen, ble han anholdt av politiet i Drammen. Han var på rømmen fra en behandlingsinstitusjon da han ble tatt for å kjøre en stjålet bil i påvirket tilstand.

Politiet i Rogaland hadde loggført at 27-åringen hadde rømt fra åpen soning, men politiet i Drammen hadde ikke fått dette med seg. Dermed fant de ingen grunn til å holde på mannen.

Den 27 år gamle mannen er siktet for uaktsomt drap etter at politimannen Børge Ivarsen ble kjørt ned og drept i det han var i ferd med å legge ut spikermatter på E18 ved Grimstad i 3.30-tiden natt til torsdag i forrige uke.

Bilen han mannen kjørte, hadde han stjålet i Drammen tidligere på kvelden.