Hopp til innhold

Agder-politiet lover bedre oppfølging

Politiet i Agder skal nå revidere retningslinjene for hvordan de følger opp ansatte etter kritiske hendelser.

Terje Legreid

– Man skal ikke overlate til hver enkelt å vurdere om de har behov for hjelp. Det er et sjansespill, uttalte politibetjent Terje Legreid til NRK tidligere i høst.

Foto: Elise Rønnevig Andersen / NRK

Tidligere i høst fortalte NRK historien om hvordan politibetjent Terje Legreids liv endret seg etter at kollegaen ble kjørt ned og drept da de to var ute på oppdrag for politiet.

Legreid etterlyste bedre og mer obligatorisk oppfølging av ansatte i etterkant av traumatiske hendelser.

– I HMS-instruksen legges det opp til at man selv må ta initiativ for å få hjelp når tida går. Det skal ikke være noe eget valg. Jeg burde vært tvunget i behandling etterpå, uttalte han til NRK.

Nå varsler politiet at retningslinjene for oppfølging skal fornyes.

Endrer spesialinstruksen

Kirsten Lindeberg

Politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg, opplyser at instruksen skal vurderes på nytt. – Det er en alvorlig hendelse, og det er viktig at de ansatte opplever at de blir fulgt godt opp.

Foto: Elise Rønnevig Andersen / NRK

– Vi holder på med å revidere våre retningslinjer angående personalomsorg ved kritiske hendelser og stressreaksjoner. Vi ser på dette i sammenheng med andre dokumenter som vi også holder på å revidere, opplyser politimester Kirsten Lindeberg til NRK.

Hun legger til at retningslinjene skal opp som en sak i arbeidsmiljøutvalget 1. desember.

Positiv

Terje Legreid er glad for at politidistriktet tar oppfølging av ansatte på alvor.

– Det er høres veldig positivt ut, og det blir spennende å se den reelle virkningen. Inntrykket jeg har fra politidistriktet er at det er en sak de ønsker å se mer på, og det er bra.

Da Legreids og kollega Karina Solbergs erfaringer fra politiyrket ble belyst i oktober, poengterte Lindeberg at saken ville bli fulgt opp.

– Når disse ansatte gjennom NRK formidler at de synes innholdet kunne være annerledes, så tar jeg det på alvor.

Terje Legreid

Terje Legreid fra Lillesand har utelukkende fått positive tilbakemeldinger etter at han sto frem med historien sin i NRK.

Foto: Elise Rønnevig Andersen / NRK