Hopp til innhold

Politimann omkom etter biljakt

En 48 år gammel politimann er omkommet etter at han ble kjørt ned under en biljakt i Grimstad i natt.

E18 Grimstad
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

På E18 nær Grimstad ble en politimann truffet av en bil i stor fart. Foto: Jan Inge Tomassen.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at en av våre polititjenestemenn er omkommet, sier politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt.

Se politiets pressekonferanse her

Politimannen var i ferd med å legge ut en spikermatte på E18 nær Grimstad da han ble truffet av en bil i stor fart.

Den 48 år gamle politimannen etterlater seg kone og tre barn. Disse tas nå hånd om av et kriseteam. Det gjør også mannens nærmeste kollegaer.

Ble meid ned

Bilen nektet å stoppe i en politikontroll klokka 03.30 natt til torsdag, og politipatruljen ba om bistand til å stoppe bilen som stakk av.

Politimann drept i Grimstad

Det er stor sorg blant politimannens kollegaer i Agder politidistrikt.

Foto: Jan Jørg Tomstad / NRK

En ny patrulje kjørte ut fra Grimstad politistasjon og begynte å rigge seg til med å legge ut spikermatte for å stoppe bilen lenger framme på E18. Den ene av de to politimennene i patruljen holdt på med dette da bilen nærmet seg.

Han ble meid rett ned av bilen som kom imot, og bilen fortsatte videre vestover mot Kristiansand. Påkjørselen skjedde ved avkjøringen til Rykene.

Ble kjørt til sykehus

Politimannens kollega startet umiddelbart livreddende førstehjelp, mens lege, ambulanse og luftambulanse ble sendt til stedet.

Politimannen ble sendt med ambulanse til Sørlandet sykehuset Arendal, hvor han torsdag morgen omkom av skadene han pådro seg i påkjørselen.

Det er en tung dag ved Grimstad politistasjon i dag. Kollegaene av den omkomne som NRK har snakket med er tydelig preget av situasjonen. Politiet i Grimstad vil ikke gi noen kommentar. Nå vil de slå ring om sine egne og ta hånd om de som var vitner til ulykka.

27-åring pågrepet

En patrulje fra Kristiansand fulgte etter bilen som kjørte ned politimannen. Bilen fortsatte fra Kristiansand mot Søgne.

Politijakt

Her ved ved Hannevika endte den ville kjøreturen for 27-åringen.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Ved 04.30-tiden pågrep politiet bilføreren ved Hannevika. Mannen skal være den samme som kjørte ned politimannen. Bilen hans hadde pløyd gjennom snøen for å unnslippe politiet, og kjørt seg fast.

Den pågrepne mannen skal være en 27 år gammel mann fra Arendal. Han sitter nå i arresten.

E18 stengt

Etter påkjørselen ble E18 sperret i begge retninger ved Grimstadporten på grunn av tekniske undersøkelser. Det er uklart når veien blir åpnet igjen. Omkjøring er skiltet.

Ambulanse Grimstad
Foto: Jan Inge Tomassen / NRK

AKTUELT NÅ