Normal

Siktet for uaktsomt bildrap

27-åringen som kjørte ned politimannen Børge Ivarsen fra Birkenes på E18 i natt, er siktet for uaktsomt bildrap.

E18 Grimstad
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

En 48 år gammel politimann omkom av skadene han ble påført da han ble kjørt ned på E18 ved Grimstadporten natt til torsdag. (Se video ved å klikke på bildet).

Agder politidistrikt har tatt ut en foreløpig siktelse på uaktsomt drap mot den 27 år gamle bilføreren som kjørte ned deres kollega . Ifølge politiet kan avhør og etterforskning føre til at siktelsen blir endret til forsettlig drap.

Kan ikke redegjøre for bilturen

27-åringens advokat Thor Bache-Wiig sier til NRK at hans klient bare har glimtvise erindringer fra kjøreturen.

Politimann drept i Grimstad

Kollegaer fra politiet samlet seg torsdag formiddag til minnestund på åstedet på E18 ved Grimstadporten.

Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

– Han kan ikke foreløpig redegjøre for noen detaljer i det som har skjedd. Han har ikke erindring om det.

– Vi tar den foreløpige siktelsen til etterretning. 27-åringen er ikke i stand til å la seg avhøre, men jeg skal reise til Arendal i morgen tidlig å være sammen med ham i avhør da, sier Bache-Wiig.

27-åringen vet at politimannen som ble påkjørt er død, og han vil ifølge advokaten trolig godta en fengsling på fengslingsmøtet i morgen.

– Han er svært nedbrutt og fryktelig lei seg. Jeg har bedt om at han må få hjelp til å bearbeide de følelsene han har rundt dette. han er veldig, veldig nedbrutt.

Dømt åtte ganger tidligere

27-åringen som er pågrepet etter at en politimann ble drept på E18 ved Grimstadporten i natt har også tidligere stukket fra politiet. Mannen er ifølge Fvn.no straffedømt åtte ganger, seinest i september i fjor.

Politimann drept i Grimstad

Bilen 27-åringen kjørte står innepakket hos Falck i Kristiansand.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Han er blant annet dømt for:

* To ran
* Legemskrenkelse
* Biltyverier
* Bedrageri
* Kjøring uten førerkort
* Narkotikabruk
* Kjøring i ruspåvirket tilstand
* Biltyverier
* Dokumentfalsk
* Uaktsom kjøring
* En rekke tyverier
* Trusler
* Hastighetsoverskridelser
* Båret kniv på offentlig sted

27-åringen har også tidligere stukket fra politiet, da han i mai kjørte i høy hastighet gjennom Kristiansand.

Han skal da ha kjørt sikksakk mellom biler i en hastighet av 90-120 kilometer i timen i ei 60-sone, ha kjørt over en midtrabatt og støtt mot autovernet på motsatt side. Han skal også ha kjørt forbi et vogntog slik at møtende trafikk måtte vike. Han ble dømt for denne kjøringa.

(Artikkel fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2010_3_4_13_0_55_20.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Politiet er i sorg etter bildrap

Overvåkes på sykehuset

27-åringen skal ifølge VG Nett onsdag kveld ha truet til seg en bil med kniv fra et parkeringshus i Buskerud. Politiet bekrefter at bilen politiet i Grimstad jaktet på er den samme som den som ble stjålet i Buskerud , men har så langt ikke bekreftet at mannen som truet til seg bilen, er den samme som ble pågrepet og nå er siktet for drap.

Mannen har siden han ble pågrepet i Hannevika i Kristiansand i natt vært innlagt på Sørlandet sykehus i Kristiansand, hvor politiet holder vakt. Bilen hans stoppet i ei snøfonn.

Pågripelsen skjedde like over klokka 04.00, en drøy halvtime etter at den 48 år gamle politimannen ble påkjørt ved Grimstadporten.

Spesialenheten oppretter sak

Spesialenheten for politisaker har opprettet en undersøkelsessak i forbindelse med bildrapssaken.

– Vi håper i løpet av de nærmeste dagene å få vurdert om det er grunnlag for oss å gå videre og dermed rykke ut til Grimstad, sier leder for Spesialenheten Vest-Norge, advokat Einar Drægebø, til NTB.

Han sier at Spesialenheten tidlig torsdag morgen rutinemessig ble varslet på grunn av at en person var omkommet.

– Vi har bedt om tilgang til, og har allerede fått, forskjellig informasjon, blant annet logger. Det er også bedt om materiale fra trafikkulykkesgruppen, som er varslet. Vi vil, etter å ha vurdert dette materialet, ta stilling til om vi skal fortsette undersøkelsene, sier Drægebø.

Han sier at det synes som om den faktiske hendelsen er kommet godt fram i det materialet Spesialenheten har fått oversendt, og enheten har derfor ikke funnet det nødvendig å reise til Grimstad, sier advokat Drægebø.

– Men vi kommer fortløpende til å vurdere, basert på de informasjoner vi får, om det er mer vi bør eller skal gjøre, sier Drægebø.