Jentene reiste til VM i Kina torsdag sammen med Oslo-jenta Shora Jahromi, som ikke er aktuell for OL denne gangen, men som kan bli et sterkt norsk kort i bokseringen i Rio de Janeiro i 2016.

Ingrid Egner - Ingrid Egner er den som kanskje har størst sjanse til å komme til OL. - Foto: Eriksen, Per-Kristian / SCANPIX

Ingrid Egner er den som kanskje har størst sjanse til å komme til OL.

Foto: Eriksen, Per-Kristian / SCANPIX

– VM og OL-kvalifisering er slått sammen, så det blir beinhardt. For jentene våre blir det vinn eller forsvinn. Det er tøft å komme gjennom nåløyet, for Europa har ikke mer enn tre-fire plasser i de vektklassene som er aktuelle.

– Derfor er målet for jentene våre å bokse seg fram til semifinaleplasser. Det bør holde til London-billett, sier landslagssjef Henriette Kitel til NTB.

Marielle v. Hansen fra Bergen kjemper om en OL-plass i 51 kilo klassen. Oslo-jenta Ingrid Egner bokser i 60 kg, mens Lotte Lien fra Trondheim stiller i 75 kilo klassen. Det er disse tre klassene som er åpne for kvinner, når de slipper til i OL-sammenheng for aller første gang.

Tøffest for Lien

– Jeg har mest tro på at Ingrid Egner skal klare å komme med til OL, men unge Marielle V. Hansen har også vist stor framgang og er absolutt med i kampen. Når det gjelder Ingrid Egner har hun masse erfaring, den klassen hun bokser i (60 kg) virker heller ikke helt håpløs.

– Lotte Lien er helt klart den av de norske jentene som vil få det tøffest med å nå OL. Hun er gått opp fra 69 til 75 kilo, og det er ingen fordel. Hadde hun fått sjansen til å kvalifisere seg i 69 kilo klassen, så ville nok sjansene hennes vært mye større.

– Men 69 kg er ingen OL-klasse, så for Lotte blir det bare å stå på så godt hun kan. I og med at hun har sjansen til å bokse i 75 kilo, må hun jo prøve, men hun møter tøffe motstandere. Noen av dem har slanket seg ned fra 81 kg, og det kan bli tøft for Lien å møte disse, sier Henriette Kitel.

Arbeidsoppgaver

– Nå, i den siste oppkjøringen til VM og OL-kvalifiseringen, har vi lagt stor vekt på å ta vekk så mye av presset og stresset på jentene som mulig. Vi har ikke snakket så mye om plasseringer, men heller lagt fokus på de arbeidsoppgavene jentene skal utføre i ringen, i den viktigste turneringen for dem noensinne, forteller Kitel.

Marielle - Marielle V. Hansen har hatt stor framgang den siste tida.

Marielle V. Hansen har hatt stor framgang den siste tida.

Hun skal selv være med jentene i VM-turneringen og OL-kvalifiseringen sammen med trener og ektemann Martin Kitel, trener Max Mankowitz, trener Hjalmar Styve og bokseforbundets Robert Walstad.

– Det aller viktigste blir at jentene får tatt ut det de er gode for. Bokser de opp mot sitt aller beste, bør det holde til å komme gjennom nåløyet og sikre en OL-plass, sier en optimistisk Henriette Kitel til NTB.

VM og OL-kvalifiseringen starter med de første kampene 12. mai. Trekningen finner sted dagen før, og etter trekningen blir det lettere å si noe om de norske jentenes sjanser, for det gjelder å ha flaks der. Med et par litt lette motstandere i de første kampene, kan mye være gjort.

Finalene i VM- og OL-kvalifiseringen finner sted 19. og 20. mai.