Lotte Lien - Lotte Lien er en av tre norske kvinneboksere som kjemper om OL-billett. - Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Lotte Lien er en av tre norske kvinneboksere som kjemper om OL-billett.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Tre norske jenter klare til å slå et slag for OL-billett

Ingrid Egner er kanskje den av de norske kvinnebokserne som har størst sjanse til å komme med til OL, men Lotte Lien og Marielle Hansen er også med i kampen.

Jentene reiste til VM i Kina torsdag sammen med Oslo-jenta Shora Jahromi, som ikke er aktuell for OL denne gangen, men som kan bli et sterkt norsk kort i bokseringen i Rio de Janeiro i 2016.

Ingrid Egner - Ingrid Egner er den som kanskje har størst sjanse til å komme til OL. - Foto: Eriksen, Per-Kristian / SCANPIX

Ingrid Egner er den som kanskje har størst sjanse til å komme til OL.

Foto: Eriksen, Per-Kristian / SCANPIX

– VM og OL-kvalifisering er slått sammen, så det blir beinhardt. For jentene våre blir det vinn eller forsvinn. Det er tøft å komme gjennom nåløyet, for Europa har ikke mer enn tre-fire plasser i de vektklassene som er aktuelle.

– Derfor er målet for jentene våre å bokse seg fram til semifinaleplasser. Det bør holde til London-billett, sier landslagssjef Henriette Kitel til NTB.

Marielle v. Hansen fra Bergen kjemper om en OL-plass i 51 kilo klassen. Oslo-jenta Ingrid Egner bokser i 60 kg, mens Lotte Lien fra Trondheim stiller i 75 kilo klassen. Det er disse tre klassene som er åpne for kvinner, når de slipper til i OL-sammenheng for aller første gang.

Tøffest for Lien

– Jeg har mest tro på at Ingrid Egner skal klare å komme med til OL, men unge Marielle V. Hansen har også vist stor framgang og er absolutt med i kampen. Når det gjelder Ingrid Egner har hun masse erfaring, den klassen hun bokser i (60 kg) virker heller ikke helt håpløs.

– Lotte Lien er helt klart den av de norske jentene som vil få det tøffest med å nå OL. Hun er gått opp fra 69 til 75 kilo, og det er ingen fordel. Hadde hun fått sjansen til å kvalifisere seg i 69 kilo klassen, så ville nok sjansene hennes vært mye større.

– Men 69 kg er ingen OL-klasse, så for Lotte blir det bare å stå på så godt hun kan. I og med at hun har sjansen til å bokse i 75 kilo, må hun jo prøve, men hun møter tøffe motstandere. Noen av dem har slanket seg ned fra 81 kg, og det kan bli tøft for Lien å møte disse, sier Henriette Kitel.

Arbeidsoppgaver

– Nå, i den siste oppkjøringen til VM og OL-kvalifiseringen, har vi lagt stor vekt på å ta vekk så mye av presset og stresset på jentene som mulig. Vi har ikke snakket så mye om plasseringer, men heller lagt fokus på de arbeidsoppgavene jentene skal utføre i ringen, i den viktigste turneringen for dem noensinne, forteller Kitel.

Marielle - Marielle V. Hansen har hatt stor framgang den siste tida.

Marielle V. Hansen har hatt stor framgang den siste tida.

Hun skal selv være med jentene i VM-turneringen og OL-kvalifiseringen sammen med trener og ektemann Martin Kitel, trener Max Mankowitz, trener Hjalmar Styve og bokseforbundets Robert Walstad.

– Det aller viktigste blir at jentene får tatt ut det de er gode for. Bokser de opp mot sitt aller beste, bør det holde til å komme gjennom nåløyet og sikre en OL-plass, sier en optimistisk Henriette Kitel til NTB.

VM og OL-kvalifiseringen starter med de første kampene 12. mai. Trekningen finner sted dagen før, og etter trekningen blir det lettere å si noe om de norske jentenes sjanser, for det gjelder å ha flaks der. Med et par litt lette motstandere i de første kampene, kan mye være gjort.

Finalene i VM- og OL-kvalifiseringen finner sted 19. og 20. mai.

(NTB)

Created by InfoDispatcher
Styret hadde 21 kandidater til vurdering, men Kåre Ingebrigtsen gikk til slutt av med seieren. Han fikk idag jobben som Rosenborgs hovedtrener de tre neste årene.
St. Olavs Hospital innrømmer at det ble gjort feil under operasjonen som gjorde Andreas lam.