Hopp til innhold

Samfundet frir til øl-nerdene

Samfundet vil lokke til seg ølhunder og andre nysgjerrige med selvbrygget øl.

Ølbrygging på Samfundet

Om ikke lenge kan du drikke selvbrygget øl på Studentersamfundet.

Foto: Geir Wennberg / NRK

Ulrik Bjerkeli

Bryggmester Ulrik Bjerkeli

Foto: Martin Hammervik / NRK

På Studentersamfundet i Trondheim har de nå startet opp eget bryggeri, med mål om å kunne tilby selvbrygget øl når UKA-13 starter i oktober.

– Dette er ment som et luksusøl for øl-nerder. Dette er noe du skal kose deg med og sette pris på, sier bryggmester i UKA Ulrik Bjerkeli.

Overmodent

Tommy Holen Helland

Tommy Holen Helland, prosjektleder Bryggerifestivalen.

Foto: Martin Hammervik / NRK

Bjerkeli forteller at det er stort engasjement for selvbryggingen på huset.

– Jeg er kommet ut av telling på hvor mange henvendelser jeg har fått. Jeg vil si tiden er overmoden for selvbrygg på Samfundet, sier han.

Bryggmesteren har drevet med ølbrygging i noen år nå, det tror han kommer godt med når de skal brygge om lag 500 liter øl. Det lages flere ulike typer øl, og Bjerkeli er klar på hvordan det skal smake til slutt.

– Det skal bli godt. Målet er å lage et lite utvalg, slik at vi har et spekter av ulike tradisjoner å drikke etter, sier han.

– Fantastisk

Magnus Askeland

Lageransvarlig i UKA.

Foto: Martin Hammervik / NRK

Prosjektleder i Bryggerifestivalen Tommy Holen Heland, syns det er flott at Samfundet nå har startet eget bryggeri.

– Det er fantastisk at studentene vil brygge sitt eget øl og ikke minst på tide, sier han.

Den første bryggerifestivalen gikk av stabelen for en liten uke siden, og Holen Heland ser ikke bort fra å inkludere Samfunds-bryggeriet til neste år.

– Trondheim er en studentby, så det er et naturlig innslag med øl brygget av nettopp studenter på en slik festival, sier prosjektlederen.

Stort potensial

Ølet tar utgangspunkt i Daglighallen og det miljøet som er der. I starten er det derfor hit du må ta turen om du vil smake på dråpene. Lagersjef i Uka Magnus Askeland, forteller at potensialet i fremtiden likevel kan være større.

– Hvis vi vil utvide kan vi distribuere ølet videre, selv om det ikke er planen akkurat nå, sier han.

For å kunne selge øl videre til andre aktører i bransjen kreves en utvidet kommunal skjenkebevilling. Dette er noe bryggeriet på Samfundet allerede har i orden.

– Å brygge øl på Samfundet er noe vi ønsker å videreføre også etter at UKA er over, for å eksperimentere og drifte en god øl-bar, sier Bjerkeli.

På Studentersamfundet i Trondheim har de startet sitt eget bryggeri. Målet er å tilby øl av ypperste kvalitet når UKA starter i oktober.

På UKA i Trondheim kan du få servert selvbrygget øl i år.