Rosenborg stormer mot europaligaen

Vingene Tobias Mikkelsen og Pål André Helland scoret med få minutters mellomrom i 2. omgang, og Mike Jensen puttet på overtid til 3-0-seier over Steaua Bucuresti i Romania torsdag.

Festaften for Rosenborg i Romania. Scoringer av Tobias Mikkelsen, Pål André Helland og Mike Jensen. Bilder fra MAX med kommentator Kenneth Fredheim

Utgangspunktet foran hjemmekampen på Lerkendal er i hvert fall det aller beste etter det som skjedde i den første kampen av 4. kvalifiseringsrunde. Håpet om spill i høstens europaliga er knallsterkt.

Rosenborg hang litt i tauene i de første minuttene av 2. omgang, og scoringen til dansken Mikkelsen i det 61. minutt var forløsende.

På en fin overgang fikk Jørgen Skjelvik til en fin pasning til Mikkelsen, som stormet fram i banen. Fra rundt 15 meters hold skjøt han ballen i mål i det lengste hjørnet.

Mikkelsen har vært viktig i de senere kvalifiseringskampene. Han scoret også to av målene da ungarske Debrecen ble slått på bortebane i forrige runde.

Helland igjen

Feiring i garderoben etter seier over Steaua

2-0-scoringen til Rosenborg kom bare seks minutter senere, og TV-bildene viser at den scoringen burde ha vært avblåst for offside. Men nå ble den ikke avblåst, og dermed teller målet like mye som det første. Innbytter Anders Konradsen hadde akkurat kommet inn for Fredrik Midtsjø da han headet ballen til Pål André Helland. Høyrekanten dro seg fint fri på sitt typiske vis, og han skjøt ballen lavt og fint i mål fra rundt 13-14 meter.

På overtid satte Mike Jensen inn sin egen retur fra keeper etter pasning fra innbytter Matthías Vilhjálmsson.

Da var det i hvert fall ingen tvil om hvor seieren ville havne lenger.

Sterk benk

Trønderlaget som leder den norske serien soleklart med sju poeng ned til Stabæk har vært bra den i den siste tiden. Mot Steaua mønstret de en knallsterk benk i tillegg til de 11 som fikk starte kampen. Utespillerne som startet kampen på innbytterbenken i tillegg til nevnte Konradsen var Mikael Dorsin, Morten Gamst Pedersen, Magnus Stamnestrø, Matthías Vilhjálmsson og Yann-Erik de Lanlay.

Steaua Bucuresti måtte for øvrig klare seg uten sin trener Mirel Radoi på benken. 34-åringen mangler foreløpig den riktige trenerutdanningen, og måte derfor se kampen fra tribunen.