Mange utforkjøringer (fotomontasje) - Dette er bare fire av de mange utforkjøringene på snøkledde, trønderske veier i dag. - Foto: Vågsvær, Hoff Johansen, Gansmo og Nesgård / NRK

Dette er bare fire av de mange utforkjøringene på snøkledde, trønderske veier i dag.

Foto: Vågsvær, Hoff Johansen, Gansmo og Nesgård / NRK

– Det har vært rimelig hektisk i dag

Mer snø enn forventa har ført til en utfordrende dag i påsketrafikken i Trøndelag.

– Det har kimet i telefonene våre helt siden tidlig på morgenkvisten i dag, sier Erling Drangsholt ved Vegtrafikksentralen.

Tidlig i morges startet dagen med en kjedekollisjon i Levanger, og siden da har det haglet inn meldinger om sjåfører som har hatt problemer med å holde seg på veien.

– Vi har ikke noe eksakt antall utforkjøringer, for det er ikke alle meldingene om personbiler som har vært i grøfta som kommer inn til oss. Men vi har logget i hvert fall 10–15 vogntog som har hatt problemer forskjellige steder i dag, forteller Drangsholt.

Kalte inn ekstrahjelp

Han hadde vakt natt til i dag, men er hentet tilbake i ettermiddagstimene for å hjelpe de andre som jobber med å holde oversikt over trafikken fra Møre til Nord-Trøndelag.

– Jeg er kalt inn som ekstrahjelp for å ta unna litt av trykket, sier han til NRK.no, mens telefonene ringer i bakgrunnen.

Han forteller at det har kommet mer snø en forventet, og at det har gjort påsketrafikken utfordrende for mange.

– Det er nok en del som har vurdert at de ikke skulle prøve seg i trafikken på fredag, men heller kjøre i dag, og det har de gjort med varierende hell.

Det har gitt redningsbiler og Vegtrafikksentralen mer enn nok å gjøre.

– Det har vært en rimelig hektisk i dag. Mer enn normalt, sier Drangsholt.

Forventer at det roer seg

Selv om det har vært mange utforkjøringer, har det ikke kommet inn meldinger om alvorlige ulykker.

Klokka 18.06 tikket det inn en melding om en bil som havnet på taket i en trafikkulykke på Røros, men Vegtrafikksentralen tror situasjonen på veiene roer seg utover kvelden i takt med været.

De har likevel et tips til sjåfører som skal kjøre på fjellet eller sideveiene.

– Det kan ofte komme litt fokksnø overraskende på, og da ser man ingen ting. Det er utrolig viktig å ta hensyn til det og ha redusert fart, slik at man har kort stopplengde dersom det kommer et vindkast som gjør at man plutselig ikke ser noe.

Ordfører i Bjugn, Arnfinn Astad, var sentral i den opprivende prosessen som endte med folke-nei til å slå seg sammen med naboene på Ørland. I høst gir 76-åringen seg, etter 15 sammenhengende år som øverste politiker.

Ordfører i Bjugn, Arnfinn Astad, gir seg som øverste politiker til høsten.

Det skal være mer næringsrikt og bedre for magen..nei det er ikke noe helt nytt snarere en god gammeldags oppskrift

Gammeldags oppskrift, bra for magen

9 april 1940 okkupertte tyskerne Norge. Et trondheimsselskap, ti millioner kroner og 600 statister sørger nå for en ny dokumentar, der hemmeligholdt informasjon om felttoget for 74 år siden kommer frem

Dokumentarinnspilling i Trøndelag

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)