Hopp til innhold

– Han kommer veldig dårlig ut av det

NRKs sykkelekspert Jann Post er overrasket over de nye dopinginnrømmelsene til Steffen Kjærgaard.

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard har kommet med nye innrømmelser. - Det er vanskelig å stole på ham, sier NRKs sykkelekspert Jann Post.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Det er vanskelig å forstå hvorfor han ikke kunne legge alle kortene på bordet med en gang, sier Post.

Det er i et intervju med Antidoping Norge og kampanjen «Ærlig talt» at Kjærgaard kommer med nye opplysninger om dopingfortiden sin.

Jann Post

NRKs sykkelekspert Jann Post.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Der forteller han blant annet at han lot være å informere om at han hadde prøvd blodoverføringer da han innrømmet doping i 2012.

Kjærgaard var sportssjef i Norges Cykleforbund da han sto fram med sin dopingfortid. Men på pressekonferansen benektet han å ha testet blodoverføringer.

NRKs sykkelekspert Jann Post har problemer med å forstå hvorfor den tidligere sykkelproffen valgte å lyge på pressekonferansen, når han likevel skulle fortelle om dopingbruken.

– Det var veldig merkelig, om det da ikke var taktiske årsaker som lå bak. Han kommer veldig dårlig ut av det, sier Post.

– Det er rett og slett vanskelig å fatte hvorfor han ikke gjorde det da, sier han.

– Vanskelig å fatte

Den tidligere sykkelproffen skal også hatt kontakt med den beryktede doplegen dr. Michele Ferrari. En lege som benyttet seg av blodoverføringer, EPO, kortison, testosteron, veksthormoner og andre dopingmidler.

Han er nå livstidsutestengt fra all idrett.

– Jeg tenkte vel at man må ha noen mørke løgner å bære på, og de fleste blir med i grava. Jeg tenkte at det skal vel jeg også klare, sier Kjærgaard i intervjuet med Antidoping Norge.

– Kan vi stole på det Kjærgaard sier nå?

Jeg håper det, men han har gjort det vanskeligere og vanskeligere for seg selv, understreker Post.

Harald Tiedemann Hansen

President i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det viktigste er at han har fortalt sannheten til etterforskerne, påpeker han.

– Nye opplysninger

President i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen, håper Steffen Kjærgaard nå har fortalt alt han vet om dopingfortiden sin.

– Det er vanskelig å si, men jeg har tro på at Steffen ønsker å legge alle kortene på bordet, sier sykkelpresidenten til NRK.

Tiedemann Hansen hadde ikke hørt om de nye innrømmelsene da NRK intervjuet ham mandag kveld.

– Det er nye opplysninger for meg. Men samtidig synes jeg det er fint at han legger alle kortene på bordet. Det tror jeg er viktig for Steffen.

Ønsker å snakke sammen

Antidoping Norge har hatt lange samtaler med Steffen Kjærgaard i forkant av intervjuet, som publiseres i forbindelse med en holdningskampanje.

– Jeg har tro på at Steffen ønsker å gjøre dette for i det hele tatt greie å starte et nytt liv. Jeg tror han ønsker å bli ferdig med saken, kommenterer Tiedemann Hansen.

Kjærgaard fikk sparken som sportssjef i Norges Cykleforbund etter at han innrømmet dopingjukset. Sykkelpresidenten forteller at de ønsker å gjenoppta kontakten med sin tidligere sportssjef.

– Vi har hatt sporadisk kontakt og et ønske om å snakke litt mer sammen. Se litt fremover. Vi ønsker å vite litt mer, og vil gjerne gå grundigere inn i det som skjedde, sier han.

Intervjuet som er publisert av Antidoping Norge er det første på lang tid. Han er nå ingeniørstudent.

Nye opplysninger bekrefter at Steffen Kjærgaard også prøvde tradisjonell bloddoping. Reporter: Andreas Stabrun Smith. Foto: Jørn Tveter. Redigering: Per Christian Gråberg.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal