Hopp til innhold

Suksesstrio stiller ikke i Tour de Ski

Norge tok de fem øverste plassene i minitouren på Lillehammer. Likevel velger tre av de fire beste å droppe Tour de Ski.

Minitour Lillehammer

DROPPER TOUR DE SKI: Sjur Røthe (t.h.) går her inn til tredjeplass i minitouren på Lillehammer. Bak går Pål Goberg inn til fjerdeplass. De velger å ikke gå Tour de Ski.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Pål Golberg (nummer 4) og Sjur Røthe (3) fra allroundlaget har sagt at de ikke skal gå. Det skal heller ikke Finn Hågen Krogh (2). Dette er valg de har gjort med tanke på hva som skal skje senere i sesongen, forteller landslagstrener i langrenn Vidar Løfshus til NRK.no

Finn Haagen Krogh

VIL GÅ SPRINT: Finn Hågen Krogh dropper Tour de Ski for å forberede seg til sprinten i VM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

De tre langrennsløperne var alle blant de fire beste i helgas minitour på Lillehammer, der det norske laget dominerte totalt.

Satser sprint

Finn Hågen Krogh, som ble nummer to på Lillehammer, er ikke en del av allround-landslaget. Sammen med Pål Golberg vil han framfor Tour de Ski heller forberede seg på sprintdistansen i VM.

Mer presist: De må gå andre renn for å kvalifisere seg til VM-sprinten.

Mens Tour de Ski pågår, er det nemlig skandinavisk cup i VM-løypene i Falun. Den klassiske sprinten der er utpekt som uttaksløp til VM.

Det samme er verdenscupsprinten i Otepää helga etter Tour de Ski. Det er disse konkurransene Golberg og Krogh prioriterer.

– Sprinten er en distanse Pål og Finn Hågen satser på. Sjur hatt problemer med å finne toppformen etter Tour de Ski tidligere. Han vil derfor forsøke en annerledes oppladning i år, forklarer Løfshus.

– Kan ikke gjøre begge deler

– At sprinten i Otepää er såpass viktig gjør at jeg ikke kan gå Tour de Ski. Jeg kan ikke gjøre begge deler. Så da blir det Otepää og skandinavisk cup, sier Pål Golberg til NRK.no.

Det synes han er kjedelig. Men selv om Golberg har store ambisjoner om å bli en komplett skiløper, erkjenner han at han ikke er sterk nok til å vinne Tour de Ski denne vinteren.

– Jeg har ikke den grunnmuren som for eksempel Martin Johnsrud Sundby har til å kunne prestere på topp i både Tour de Ski og VM, så da blir det på prioritere bort touren, sier Golberg.

Martin og Petter er med

Godt nytt for det norske tour-laget er imidlertid at både Petter Northug (nummer 15) og Lillehammer-vinner Martin Johnsrud Sundby (1) blir med til festen i Tyskland, Sveits og Italia.

– Vi nedprioriterer ikke Tour de Ski. Både tittelforsvarer Martin, Petter Northug, Didrik Tønseth (5) og Simen Østensen (16) sier de skal stille. Det er bra vi har bredde, sier Vidar Løfshus.

Siste nytt

  • Merlier spurtet til seier i Giroen etter sylfrekk Pogacar-manøver

    Tadej Pogacar var nær ved å snyte spurterne for konfekten, men til slutt var Tim Merlier sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia mandag.

    De fleste ekspertene var på forhånd sikre på at den 166 kilometer lange etappen fra Novara til Fossano skulle ende med en massespurt. Det gjorde den også, men det var på hengende håret at ikke superstjernen Tadej Pogacar lurte alle.

    I den siste stigningen med noen få kilometer til mål satte sloveneren fart og fikk følge av sammenlagtrival Geraint Thomas. De to kom sammen inn på den siste kilometeren og hadde luke til det jaktende feltet.

    – Kan dette gå, da? Det hadde vært helt sykt. Alle snakket om spurterne før start, sa Discovery-ekspert August Jensen i innspurten.

    Med noen få hundre meter igjen var Pogacar-manøveren nøytralisert, og på streken var belgiske Tim Merlier først. Soudal Quick-Step-rytteren tok sesongens niende seier.

    – Dette var min hardeste seier noen gang. Det ble en tøff finale. Lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb, sa Merlier i seiersintervjuet.

    Verken Tobias Foss, Vegard Stake Laengen eller Torstein Træen fikk med utfallet av etappen å gjøre. Det var heller ikke ventet.

    Tadej Pogacar leder fortsatt rittet sammenlagt. Han har 45 sekunder tilgode på Thomas. (NTB)

    Tim Merlier vinner 3. etappe av Giro d'Italia
    Foto: LUCA BETTINI / AFP
  • Advokat bistår Skiforbundet i varslet Stöckl-søksmål

    Landslagstrener Alexander Stöckl skal ha varslet et søksmål mot sin arbeidsgiver Norges Skiforbund. Sistnevnte får bistand i saken fra Elden Advokatfirma.

    VG skrev tidligere mandag at Stöckl i et brev varsler søksmål mot Skiforbundet etter hoppbråket mellom de mannlige landslagshopperne og deres trener.

    Stöckl er uønsket som landslagstrener av hopperne, og VG skriver at østerrikeren i praksis oppfatter seg som oppsagt av Skiforbundet – selv om han fremdeles mottar lønn.

    NRK har vært i kontakt med både Stöckl og hans advokat, men ingen av de ønsker å kommentere saken.

    Advokat Per Ragnar Bronken i Elden Advokatfirmaet bekrefter imidlertid at han bistår Norges Skiforbund med det varslede søksmålet fra Stöckl.

    – Jeg kan bekrefte at jeg bistår Norges Skiforbund, men utover det har jeg ingen kommentar på nåværende tidspunkt, skriver advokat Bronken til NRK.

    Alexander Stöckl
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Nytt blodig fall for Karlsson

    Den svenske langrennsstjernen har gjort det igjen. Akkurat som i fjor har hun gått på trynet med et blodig fall som resultat.

    I fjor på denne tiden la hun ut et bilde fra et fall i Östersund. Denne gangen er Bruksvallarna åstedet, skriver Aftonbladet.

    – Det begynner å bli en tradisjon, skriver hun selv på Instagram.

    «Rivstartar det nye treningsåret», har hun meldt på sin egen historie med et blodig bilde, men med et blidt fjes.

    Karlsson er for tiden på plass på det kjente svenske skistedet Bruksvallarna i forbindelse at årets treningssesong er i gang igjen. Karlsson er på det svenske landslaget i langrenn også denne sesongen. (NTB)

    Verdenscup i langrenn sprint
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal