Hopp til innhold

Speakeren skjønte ingenting da Northug stanset midt i finalen

CANMORE/OSLO (NRK): Petter Northug slo plutselig om til søndagstempo da konkurrentene skulle kjempe om seier til å på sprinten i Tour of Canada.

Northug

HVOR ER PETTER?: Hint: Petter Northug er mannen merket med rød ring under sprintfinalen for menn i Canada.

Foto: NRK

«Hva skjer med Northug? Er det trøbbel med utstyret? Vet han at han må fullføre finalen?,» ropte speakeren på langrennsstadion i Canmore.

30-åringen var aldri interessert i å kjempe om seier, gjorde en taktisk finale og slakket helt av for å spare krefter.

– Det var veldig god stemning. Det har vært en fin dag. Jeg har fått litt påfyll av D-vitaminer, sier Northug.

Northug hygget seg heller med se på at konkurrentene kjempet om førsteplassen før han selv spaserte til mål.

– Du henter ikke mye på å vinne finalen slik systemet er lagt opp. Jeg får 42 eller 44 bonussekunder og er fornøyd med det, sier Petter Northug.

Petter Northug legger seg bakerst helt fra start.

SØNDAGSTUR: Her labber Petter Northug inn til sisteplass på sprinten i Canmore.

Sundby ville ikke på premieseremoni

Med fire nordmenn i sprintfinalen i Tour of Canada skulle man tro at det ble enkelt å ikle både toppen og de to andre trinnene på pallen i rødt, hvitt og blått.

Men i påskesola på det amerikanske kontinent ble det kun én norsk pallplass.

Federico Pellegrino vant sprinten foran Eirik Brandsdal. Franske Manificat snek seg inn på tredjeplass.

Martin Johnsrud Sundby ville bevisst ikke kjempet om pallplass, for å slippe å delta på premieseremonien.

– Sist jeg gikk fire tøffe heat hadde jeg årets dårligste distanse dagen etter. Jeg ville ikke på premieseremoni i kveld sier Sundby, som er klar på at han ikke ville på pallen.

– Jeg følte jeg gjorde det samme som Petter, men i en litt mildere grad. Jeg følte jeg fikk fjerdeplassen ekstremt billig, legger Sundby til.

Ustjugov misset

Selv om Northug slappet av i finalen, knapper han inn noen sekunder på Ustjugov.

Russeren har virket svært solid i flere dager, og så lenge uslåelig ut også på dagens sprint. Han vant prologen, var best i kvartfinalen, men møtte veggen i semifinalen og røk ut.

– Jeg tror ikke Ustjugov liker det som skjedde. Han taper ikke så mange sekunder, men jeg tror ikke det var kalkulert. Jeg tror ikke han har kalkulator, sier tredjemann i tour-sammendraget, Emil Iversen.

Onsdag er det 30 km fellesstart med skibytte.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal