Hopp til innhold

Saksøker Petter Northug

Nye Høyder og Petter Northug er ikke blitt enige om de økonomiske betingelsene etter at Northug sa opp avtalen med selskapet bak hans personlige støtteapparat. Nå er Northug stevnet for Sør-Trøndelag tingrett.

Petter Northug

Petter Northug er blitt saksøkt av Nye Høyder, som drev skikongens management sist sesong.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Mens Petter Northug venter på dom etter at han kolliderte i alkoholpåvirket tilstand natt til 4. mai, har han altså fått mer å tenke på.

Sør-Trøndelag tingrett bekrefter mandag overfor NRK.no at Nye Høyder har stevnet Petter Northug.

Daglig leder Lars Christian Engen i Nye Høyder bekrefter også at selskapet har stevnet Northug, men vil ikke kommentere saken ytterligere. Engen henviser til advokat Morten Brandhaug i advokatfirmaet Steensrup Stordrange DA.

Krever erstatning

Brandhaug skriver følgende i en sms til NRK.no:

«Jeg bekrefter at vår klient Nye Høyder AS har tatt ut søksmål mot Petter Northug med krav om erstatning for det tap selskapet lider som følge av det man mener er en uberettiget heving av managementavtalen fra Northugs side. All den tid saken står for domstolene har jeg ingen ytterligere kommentar»

Petter Northugs manager Are Sørum Langås henviser på vegne av Northug til advokatfirmaet Wikborg, Rein & co for kommentar.

– Vi har akkurat fått denne saken på bordet, og derfor har vi ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier advokat Marius Egeberg til NRK.no

Treårig avtale

Petter Northug inngikk en treårig avtale med trondheimsfirmaet Nye Høyder da han gikk ut av landslaget våren 2013. Nye Høyder skulle drifte hans personlige støtteapparat.

Trener Eirik Myhr Nossum, manager Are Sørum Langås, sponsoransvarlig Vegard Støten og skiansvarlig John Northug var alle engasjert igjennom selskapet.

Men etter en skuffende 2013/14-sesong, krevde Northugs hovedsponsor Coop at Northug brøt samarbeidet med Nye Høyder dersom matvaregiganten skulle fortsette sitt sponsorengasjement.

15. mai bekreftet Northug, i en pressemelding formidlet av pressesjef Kristin Paus i Coop, at han aksepterte kravet fra sin sponsor.

Northug enig med Coop

«Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren,» skrev Northug.

Nesten tre måneder senere, 13. august, kom den endelige bekreftelsen på at Northug og Coop fortsetter samarbeidet. Samtidig bekreftet daglig leder Lars Christian Engen overfor NRK.no at samarbeidet mellom Nye Høyder og Northug var avsluttet.

Partene var imidlertid ikke enige om det økonomiske sluttoppgjøret, og nå havner altså saken i rettsvesenet.

Nye Høyder: – Urimelig

I et intervju med NRK.no 18. mai, avslørte hovedeierne i Nye Høyder, Lars Christian Engen og kona Grethe Helene, at de var svært kritiske til prosessen. De opplevde det som urimelig at skylden for Northugs nedtur ble plassert på selskapet.

– Som et lite selskap er vi avhengig av tillit til våre tjenester. Vi har drevet med leder- og prestasjonsutvikling og store sportsevents for store norske virksomheter i snart ti år nå, så vi er avhengig av et godt omdømme, og det har vi hatt. For oss som selskap er dette en risiko, spesielt på det med omdømme, sa Grethe Helen Engen.

Nye Høyder-eierne mente samtidig at Northug på daværende tidspunkt ikke hadde ytret noe formelt ønske om å bryte kontrakten, og understreket at de ikke ønsket å gå ut av samarbeidet.

– Vi finner det urimelig å si opp en avtale hvor også vi først får våre inntekter senere, sa Lars Christian Engen.

Hvor store Nye Høyders inntekter ville blitt i de to siste kontraktsårene, og hvilke eventuelle tap de lider som en konsekvens av Northugs oppsigelse, er det nå opp til rettsvesenet å fastsette.

Firmaet Nye Høyder hevder Northug sin hovedsponsor driver en svertekampanje. Reporter: Christian Nitschke Smith, foto: Nadir Alam, redigering: Peder M. Bergholt.

VIDEO: Nye Høyder reagerte kraftig på konflikten med Petter Northug i et intervju med NRK 18. mai.

Sportsnyheter

Kritisk til Nordås-taktikk: – «Hvorfor fulgte du ikke din egen plan?»

Narve Gilje Nordås var sjanseløs i sesongens første Diamond League-stevne. Trener Gjert Ingebrigtsen er kritisk til taktikken underveis.

Siste nytt

  • Hovland trøblet igjen i PGA-comebacket

    Norges golfstjerne Viktor Hovland fikk en brutal start på dag to av PGA-turneringen i Charlotte i USA.

    Hovland startet på hull 10 og noterte seg for fire bogeyer på de seks første hullene. De siste tolv hullene endte tre under par og reddet dagen noe.

    Dermed endte dag to som den første med én over par.

    – Måten han snur denne dagen på, som startet så dårlig, er helt nydelig gjort, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud.

    Turneringen i North Carolina har total premiesum på 20 millioner dollar. Enn så lenge er Xander Schauffele fra USA på topp.

    Hovland avsluttet fjorårssesongen strålende, men han har ikke klart å finne tilbake til storspillet så langt i år. Etter at han misset cuten i US Masters for en snau måned siden, tok han pause for å prioritere trening. (NTB)

    The Masters - Round One
    Foto: ANDREW REDINGTON / AFP
  • BA: Lysekloster har lagt inn protest etter cupkampen mot KFUM

    Lysekloster har lagt inn protest etter at KFUM Oslo brukte en suspendert spiller i runden før avansementet mot 2.-divisjonslaget.

    KFUM slo Lysekloster 3-2 onsdag.

    – Etter samtaler med advokater som har erfaring med slikt, har vi nå valgt å sende inn en protest, sier daglig leder Svein Kollen i Lysekloster til Bergensavisen.

    KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3.-rundekampen mot Sogndal og endte opp med å få avgjørende betydning da han scoret i straffesparkkonkurransen.

    Samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde og skulle dermed ha vært plassert på tribunen. I neste runde slo KFUM ut Lysekloster som nå har lagt inn protest.

    En protest må varsles innen 48 timer etter kampslutt, det vil si før klokken 20 fredag. Like før fristen gikk ut, sendte Kollen og co. protesten inn til Norges Fotballforbund (NFF), skriver BA.

    I utgangspunktet er det Sogndal som er part i saken. Sogndal protesterte ikke etter nederlaget mot KFUM. NFF er kjent med tabben og har uttalt at de vil ta stilling til om det blir en sanksjonssak i neste uke, melder Bergensavisen.

    – Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sa daglig leder Thor Erik Stenberg i KFUM til VG. (NTB)

    NM i fotball 2024 Cup 4. runde: Lysekloster - KFUM Oslo (2-3)
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Fiasko for skadeplaget Casper Ruud i Roma

    Det snudde fort for Casper Ruud i Roma. Etter 6-0 i det første settet ble det trøbbel for nordmannen som sviktet på grusen.

    Ruud tapte til slutt 2.-rundekampen med sifrene 6-0, 4-6, 4-6.

    De to første settene var som dag og natt for Ruud. 6-0 på en halvtime med Kecmanovic som fikk behandling for ryggtrøbbel, ble fulgt opp av at Ruud måtte inn i behandlingsrommet i sett nummer to.

    Nordmannen så ut til å strekke litt på korsryggen før han forlot grusen.

    – Han er ikke typen til å gå ut hvis det ikke er noe. Jeg tror nok han kjente noe, sa TV 2s ekspert Christer Francke.

    I det avgjørende settet endte det med tap, kun det fjerde på grus denne sesongen.

    Tapet var det første mot Kecmanovic på grus. Ruud og Kecmanovic kjenner hverandre godt. De har spilt flere doubleturneringer sammen, og de har også stått på hver sin side av nettet en rekke ganger.

    Ruud har tatt seg til semifinalen i Roma tre ganger. Han debuterte i turneringen i 2019 som kvalifiseringsspiller og tok seg til kvartfinalen. Alle fire tapene i storturneringen har vært mot en topp ti-spiller.

    Men i Roma i år sa det stopp for Ruud, som av mange ses på som den største vinnerkandidaten i Grand Slam-turneringen Roland-Garros senere i mai. (NTB)

    Casper Ruud i Roma
    Foto: TIZIANA FABI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal