Hopp til innhold

Coop fortsetter samarbeidet med Northug: – Det nye oppsettet motiverer meg

Coop Norge gikk onsdag inn i en ny samarbeidsavtale med Petter Northug. Audi har derimot valgt å trekke seg fra samarbeidet med langrennsstjernen.

Northug

Petter Northug skal fortsette samarbeidet med Coop og i tillegg bekreftes det at han får inn trenerressurser fra Strindheim.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Northug forlenger med Coop

Petter Northug skal fortsette å pryde produktene til Coop.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg er takknemlig for tilliten Coop viser meg og er kjempefornøyd med avtalen. Det nye oppsettet motiverer meg og legger et godt grunnlag for at jeg kan fortsette satsingen på elitenivå, sier Petter Northug i en pressemelding sendt ut fra Coop.

Coop var en periode usikre på om de ønsket å fortsette som hovedsponsor for satsingen til Petter Northug etter promilleulykken i mai.

Coop la frem flere krav til Northug for å fortsette samarbeidet, der å avslutte samarbeidet med Nye Høyder og slutte med pokerspill var de to mest omtalte punktene. Dette har de to partene nå kommet til enighet om.

– Vi har en plan for videre samarbeid med Coop i to år. Detaljer i prosessen eller avtalen går jeg ikke inn på, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK.no.

– Alt nå ligger til rette for at han skal gå fort på ski

– Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Petter og har store forventninger til hva vi kan få til sammen med ham fremover, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge i en pressemelding.

– Vi mener at den nye avtalen danner et forutsigbart og godt rammeverk om Petters satsing de neste sesongene, og at alt nå ligger til rette for at han skal gå fort på ski og lykkes til vinteren, sier Fanebust.

I tillegg blir det bekreftet at Ole Thonstad fra Strindheim går inn som sportslig leder, noe NRK erfarte at var så godt som klart for en uke siden.

Northug: – Ble en vekker for meg

Den nye samarbeidsavtalen som gjelder for to år og skal ha kommet på plass etter en lengre prosess internt i Coop og etter flere samtaler med partene.

Ifølge pressemeldingen vil Coop vil fortsatt benytte Northug som frontfigur for sin satsing på sport og helse og i annen reklame. Det vil også komme flere nye Northug-produkter i Coop-butikkene.

– Den tankeløse handlingen min i vår ble en vekker for meg. I tiden etterpå har jeg konsentrert meg om det sportslige og er så langt fornøyd med oppkjøringen til kommende sesong, sier Northug.

Nye Høyder-samarbeidet avsluttet

– Avtalen med Nye Høyder i forhold til management er partene enige om å opphøre, utenom det henviser jeg til Petters advokat, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK.

I pressemeldingen fra Coop bekrefters det at Petter Northugs avtale med Nye Høyder er avsluttet. Det nye støtteapparatet hans skal engasjeres av et nytt selskap. Det nye selskapet skal ivareta sportslige, økonomiske og administrative forhold rundt Petter Northug.

Det nye sportslige teamet består av sportslig leder Ole Thonstad og trener Stig Rune Kveen.

– Det blir fint å samarbeide enda tettere med Ole Thonstad. Jeg vet hva han kan og hva han står for. Stig Rune og jeg jobber veldig godt i lag, så jeg er trygg på at dette blir bra, sier Northug.

Lars Kristian Engen er daglig leder og partner i Nye Høyder. Han ønsker ikke å kommentere saken til NRK, men bekrefter at samarbeidet er avsluttet.

Etter det NRK erfarer er det fortsatt noen juridiske forhold som er uavklart med tanke på avslutningen av samarbeidet.

Audi trekker seg

Samtidig kommer også nyheten om at Audi Norge fornyer ikke sponsoravtalen sin med langrennsstjernen.

Audi Norge opplyser i en pressemelding onsdag at selskapet endrer sponsorstrategi og derfor ikke forlenger med Northug.

– Etter hendelsen natt til den 4. mai har vi hatt gode samtaler med Petter Northug jr. og teamet rundt ham. Det har vært nødvendig å bruke god tid på å sette oss grundig inn i saken. Vi har også vært tydelige på at vi anser denne saken som et alvorlig lov- og tillitsbrudd. Det har Petter Northug klart erkjent, sier direktør Vidar Eriksen i Audi Norge.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal