Hopp til innhold

Comeback-Northug om formen: – Den er dårlig

OSLO/TRONDHEIM (NRK): Petter Northug gikk sitt første skirenn etter Lillehammer-helgen nyttårsaften, men hadde lite godt å si om kroppen etter Strindheimstafetten.

Mens landslaget går tour de ski, gikk Northug Strindheim-stafetten

Sammen med broren Even og Lars Ove Aunli stilte Petter Northug på Strindheims førstelag i kretsmesterskapet for Sør-Trøndelag

Etter målgang ble 31-åringen spurt av speakeren på stadion hvordan rennet hadde vært:

– Det var fint. Fine forhold og artig å være med.

– Og formen, hvordan er den?

– Den er dårlig.

– Stigende?

– Jeg håper det.

Slått av Klæbo

Northug gikk andre etappe for et Strindheim-lag som endte på andreplass bak Byåsen og Johannes Høsflot Klæbo. Han imponerte med blant annet å ta inn et halvt minutt på kombinertløperen Magnus Moan. Northug hadde nest raskeste etappetid med 23,48. Klæbo var best med 23 minutter.

– Jeg syns det var helt greit. Han fikk en fin gjennomkjøring. De første seks kilometrene gikk han rolig i en gruppe og koste seg greit. De siste tre-fire kilometrene dunket han til. Den repsonsen og det jeg så der var betryggende. Han så veldig pigg ut da han dro til, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

– Så dette ut som tilnærmet OL-form?

– Ikke akkurat nå, men vi har fortsatt litt tid på å spisse den.

Northug går skirenn igjen.

FAR OG SØNN: John og Petter Northug på skistadion i Granåsen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Strindheimstafetten var Northugs første skirenn siden verdenscuphelgen i Lillehammer i starten av desember. Etter vrakingen til Tour de Ski-troppen, bestemte han seg for å gå på hjemmebane i Granåsen i nyttårsaften.

– Planene fremover nå får vi komme tilbake til. Vi skal ha en liten prat etter dette rennet om veien videre. Men vi har et mål om å legge ut løp som kan være bra for å få Petter til OL, og ikke minst for å gå fort i OL, sier Kveen.

– Hvordan vurderer du OL-sjansene nå?

– Det kan virke håpløst per i dag, men det handler om å gå fort på ski så er det mulig.

– Hvordan er motivasjonen til Northug for tiden?

– Det sier seg selv at den har vært litt laber da han ikke fikk gå Tour de Ski, men han gikk skirenn i dag og føler seg bra.

Til Piteå?

Landslagssjef Vidar Løfshus har anbefalt Northug å gå skandinavisk cup i Piteå fra 5. til 7. januar. Kveen har tidligere uttrykt seg tvilsom til en slik tur til Sverige.

– Det har vært snakk om Piteå, men det innebærer to dagers reise. Vi får se, sier Northug-pappa John tli NRK.

– Hvordan er det med motivasjonen hans for tiden?

– Han ønsket seg til Tour de Ski, og så på det som en ideell oppladningen til et eventuelt OL. Det har vært suksessfaktoren tidligere. Men han så bra ut i dag, og er fortsatt glad i å gå på ski, sier John Northug.

– Nå har vi fokus på Tour de Ski, vi som er her. Arild Monsen (sprinttrener) er i Trondheim for å se på Northug og for å snakke med ham og Stig Rune etter rennet, sier landslagstrener Tor-Arne Hetland til NRK etter nok en middels norsk dag i Tour de Ski.

– Jeg angrer ikke. Jeg tok ut et lag for ti dager siden, sier han til NTB om Northug-vrakingen.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal