Hopp til innhold

Thingnes Bø sønderknust etter totalfiasko

POKLJUKA (NRK): Johannes Thingnes Bø (22) får ikke gå lørdagens jaktstart etter helsprekken torsdag. 22-åringen er ikke til å kjenne igjen i sesongstarten.

Johannes Thingnes Bø

SKUFFET (SE VIDEO): Her fortviler Johannes Thingnes Bø etter fem bom og 64. plass på sprinten i Pokljuka. Han forlot stadion uten å snakke med pressen. (Foto: Helge Tvedten/NRK)

– Det er rett og slett dritkjedelig for Johannes akkurat nå, sier Emil Hegle Svendsen om lagkameraten som endte helt nede på 64. plass torsdag.

Etter fiaskorennet med fem bom sank Johannes Thingnes Bø sammen med hodet i hendene og fortvilte. Starten på VM-sesongen har vært beintøff.

Han gikk gjennom målområdet og satte seg direkte ned ved geværstativet. Samtidig som publikum jublet for gode prestasjoner i løypene, var Thingnes Bø knust over det han presterer om dagen.

64. plassen føyer seg inn i rekken av resultater som ikke har gått hans vei til nå i år.

Johannes Thingnes Bø og Arne Idland

TRØST: Lagleder Arne Idland (svart jakke) trøster Johannes Thingnes Bø etter torsdagens renn.

Foto: Helge Tvedten / NRK

23 bom

På sesongens seks første individuelle renn har 22-åringen bommet 23 ganger. Pallen har han ikke vært i nærheten av (6. plassen i Östersund et lite unntak).

Til sammenligning har Ole Einar Bjørndalen bare ti bom på de samme rennene.

– Sesongstarten har vist at det meste blir avgjort på skytebanen i år. Det er ekstremt god skyting og da må vi alle henge med, inkludert Johannes, sier storebror Tarjei Bø til NRK.

Fem strafferunder på to skytinger torsdag er sesongverste for lillebror Bø. Etter mange minutter med hodet i hendene forlot han stadion uten å snakke med pressen.

– Jeg har hatt mine nedturer jeg også så jeg vet hvordan man skal håndtere det. Jeg skal gi han noen gode tips. Vi er brødre så jeg tror han lytter til meg, sier Bø.

Johannes Thingnes Bø

VERDENSMESTER: I mars ble Johannes Thingnes Bø verdensmester på 10 km sprint i finske Kontiolahti. Torsdag ble han nummer 64 på den samme øvelsen i Pokljuka.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Norges mestvinnende

Kontrasten til de siste årene er stor.

Totalt åtte verdenscupseire og ett VM-gull gjør han til Norges mestvinnende løper de to foregående sesongene.

Men nå er han ikke til å kjenne igjen.

Allerede under den første verdenscuprunden i Östersund for to uker siden la han ikke skjul på at noe er galt.

– Jeg er bekymret, sa han til NRK etter 19. plass på 20-kilometeren som Bjørndalen vant.

Tre dager senere var han lettet etter 6. plass på sprinten.

Johannes Thingnes Bø

ÉN SEIER: Her er Johannes Thingnes Bø på standplass under mixed stafetten i Ruhpolding for to uker siden. Det er foreløpig hans eneste seier denne sesongen. Individuelt har han ikke vært på pallen.

Foto: Marie Birkl/TT, Birkl, Marie / NTB scanpix

– Man skulle ikke tro at jeg ble så glad for en 6. plass, men i dag var det befriende å få den faktisk, sa han.

Mister jaktstarten

To verdenscuprunder senere er det fortsatt hans beste plassering i år.

– Dette er skuffende for Johannes med tanke på den fjorårssesongen han hadde med VM-gull og alt, sier Svendsen.

Til lørdag er det jakstart i slovenske Pokljuka, men den får ikke Thingnes Bø gå. Akkurat nå er han rett og slett ikke god nok. Kun de 60 første fra sprinten får stille til start.

– Men han er en harding så han slår nok tilbake fortere enn vi aner, spår storebroren.

Johannes Thingnes Bø endte på 64. plass på dagens sprint. Den fortvilede skiskyteren får dermed ikke gå lørdagens jaktstart.

SE VIDEO: TV-saken om Johannes Thingnes Bøs skuffende sprint i Pokljuka.

Ole Einar Bjørndalen

2. PLASS: Ole Einar Bjørndalen var nær ved å vinne torsdag. Han endte til slutt 15,2 sekunder bak vinneren tyske Simon Schempp. Se video av Bjørndalen skytinger og målgang her.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal