Hopp til innhold

– Har du et alkoholproblem? – Absolutt ikke.

Les hele intervjuet NRK.no gjorde med Petter Northug under torsdagens trening.

Petter Northug

NRK.no intervjuet Petter Northug i forbindelse med trening på Meråker torsdag kveld. Det var hans første treningsøkt etter ulykken sist søndag der skistjernen fyllekjørte og krasjet med et autovern i Trondheim.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

– Var dette starten på veien tilbake?

– Ja, absolutt. For min del er det, etter de dagene som har vært, godt å komme seg ut i frisk luft igjen og få klarnet tankene litt. Absolutt, sier Northug.

– Hvordan var kroppen på den første treningen etter krasjen søndag?

– Det er klart at det har vært mange inntrykk som har kommet inn etter søndagen, så du kjenner det er godt å komme ut å få luft. Det å få føre seg i fri luft igjen...det setter man pris på.

– Hvordan ser planen for å komme tilbake ut?

– For min del er blir det fokus på trening og komme i gang med de vanlige rutinene igjen etter hvert. Jeg har ikke akkurat lagt detaljerte planer fremover, men for min del blir det å trene og ha fokus på det fremover.

– Hvilke mål har du satt deg for den kommende sesongen?

– Jeg ønsker å kjempe i toppen og være med å prege skisporten neste år. Så det sier seg selv at jeg må gjøre noen endringer nå og dem startet jeg med i dag.

– Hva er målet for sesongen helt konkret?

Petter Northug

Petter Northug virket offensiv da NRK.no var med han på trening på Meråker torsdag.

Foto: NRK

– Jeg ønsker å kjempe i toppen, og med det vet de fleste at det innebærere VM-gull og kjempe itoppen i verdescupen. Når du velger å satse, så gjør du det ordentlig. Det er det som kommer til å drive meg fremover nå.

– Hvilke endringer?

– Det går på det å flytte fokus over på det som har med trening å gjøre. Klart det er det viktigste. Få nok hvile, søvn og bra med kost mellom.

– Hvem vil du bruke for å pushe deg selv i treningsarbeidet?

– Vi kommer sikkert til å gjøre en del endinger i det sportslige opplegget fra i fjor, men nøyaktig hva det blir, kommer vi tilbake til og det tror jeg skjer ganske fort.

– Når?

– Ganske fort, altså i løpet av veldig kort tid.

– Hvordan har dagene etter krasjen vært?

– Det har vært tøffe dager. Det har vært mange inntrykk etter det som skjedde på søndag, så det er klart etter hvert som du får klarnet tankene litt, kjenner man at man ønsker å komme tilbake i trening igjen, og det man trives og holder på med.

– Hvilke inntrykk?

– Det er litt forskjellig. Det var tøft for meg rett i etterkant, og det er tøft for mange rundt. Det tar tid å bearbeide alt det som skjer rett etter en sånn hendelse.

– Hva har vært det verste?

– Det verste har vært å skuffe så mange. Jeg skuffet meg selv helt klart, men å skuffe de nærmeste, de som betyr så mye for meg, har helt klart vært det verste for min del.

– Flere sponsorer sier de trenger tid for å avgjøre om de skal samarbeide med deg videre. Hva tenker du om fremtiden med dine samarbeidspartnere?

– Akkurat de siste dagene har jeg hatt mest fokus på å klarne hodet og ta til meg de inntrykkene som er og så får man fremover, når man kommer inn i de vanlige rutinene, ta tak i den delen.

– Det er ikke så viktig nå?

– Akkurat nå så er vel det viktigste å komme tilbake til normal hverdagen igjen, så få man ta sånne ting i ettertid.

– Hvordan skal du klare å komme tilbake til det normale?

– Jeg tror jeg må holde på med det jeg trives med. Komme i gang med trening og møte treningskompiser. Komme meg ut, det har jeg godt av. Møte familien og folk som står nær meg. Det blir viktig.

– Har du tenkt noe mer på hvor fort du kjørte?

– Nei, ikke noe mer enn det jeg sa på mandag.

Var dette første gang du ble tatt for å kjøre i fylla – eller har du kjørt i fylla før?

– Jeg har aldri kjørt i fylla før og det er noe som ikke skal skje og noe jeg er sterkt i mot.

– Vet du hvor høy promille du hadde?

– Nei, det vet ikke.

– Men du har sikkert tenkt over det, hvor høy promille tror du at du hadde?

– Jeg kan ikke si noe mer enn det jeg sa på mandag, den forklaringen jeg ga da står jeg ved enda.

– Og da sa du?

– Da sa jeg at jeg var såpass beruset at jeg ikke klarte å ta riktige avgjørelser.

– Var du påvirket av andre rusmidler?

– Nei.

– Har du et alkoholproblem?

– Absolutt ikke.

– I hvilken grad trenger du hjelp for å komme tilbake som toppidrettsutøver?

– Nei, for min del var det så klart en skuffende sesong, det var bare noen små høydepunkt. For å komme tilbake må jeg ha en plettfri oppkjøring fra mai til sesongstart for å få gjort en ordentlig jobb. Får jeg bygd en bra grunnmur er jeg sikker på at jeg skal stille mye sterkere når en ny sesong starter igjen.

– Du har blitt tilbudt hjelp av Idrettsforbundet, Skiforbundet og Olympiatoppen. Vil du ta i mot den hjelpen?

– Det vil jeg ta stilling til etter hvert. Nå er det viktigste å komme tilbake til normalen og så får man ta sånne vurderinger etter hvert, hva man føler behov for.

– Har du vært involvert i episoder med politiet før?

– Nei, ikke hvis du ser bort fartskontroller og sånne små hendelser, så har jeg aldri vært i politisaker før.

– Hva leger du i små hendelser?

– Hvis du blir stoppet i fartskontroller og sånne ting?

– Glattcelle?

– Jeg har aldri vært på glattcelle før.

– Hvordan skal du gjenvinne tilliten til folket?

– Det er ikke sikkert det er mulig. Det er nok vanskelig etter en sånn hendelse, men jeg får gjøre det jeg kan for å kjempe meg tilbake i toppen og gjøre et bra treningsarbeid, så får det være min innstilling.

– Helt konkret, har du tenkt noe på hva du skal gjøre?

– Jeg skal ha fokus på det jeg kan for å komme tilbake. Det blir første pri.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal