Hopp til innhold

L'Abée-Lund tok tredjeplass etter lynrunde

ANTHOLZ/OSLO (NRK.no): Henrik L'Abée-Lund gjekk ut på femteplass etter siste skyting, men henta inn både bulgarsk og norsk motstand. Like før målgang gjekk han forbi Ole Einar Bjørndalen og tok tredjeplassen.

Henrik L'Abée-Lund tok sin andre pallplassering i sin karriere på jaktstarten i Anterselva. Ole Einar Bjørndalen ble nummer fire. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

Henrik L'Abée-Lund gjekk ein lynrask sisterunde i Antholz.

Henrik L'Abée-Lund

Henrik L'Abée Lund gjekk ein lynrask sisterunde og knappa tredjeplassen framfor Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Eg var usikker på om eg skulle gå etter han (Ole Einar Bjørndalen), for eg drog med meg ein franskmann. Så eg var veldig usikker, men eg måtte berre gå, sa L'Abée-Lund til NRK etter tredjeplassen.

Franskmannen han drog med seg, Jean-Guillaume Beatrix, enda opp med å ta andreplassen på jaktstarten. Han blei berre slått av tyske Simon Schempp – som delte sigeren med italienske Lukas Hofer fredag.

Ole Einar Bjørndalen gjekk ut før både L'Abée-Lund og Beatrix etter siste skyting, men måtte ta til takke med fjerdeplassen.

Då han gjekk ut åtte sekund bak leiande Schempp trudde han det skulle gå bra.

– For eg følte meg sprek ut etter skyting. Eg tok inn litt, men så blei det tungt. Og då såg eg også bak meg at Henrik og Beatrix kom. Det blei tøft på slutten, fortalde Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen fekk det tøft mot slutten av jaktstarten i Italia laurdag.

Foto: Felice Calabro' / Ap

– Han stivnar!

For det blei for tøft for superveteranen. Han jaga lenge Schempp, men ein L'Abée-Lund med turboen i orden skapte problem.

L'Abée-Lund hadde nemleg beste langrennstid av absolutt alle på jaktstarten i Antholz. 5,8 sekund betre enn lynraske Martin Fourcade. – Heilt utruleg, kommenterte NRK-ekspert Ola Lunde om tempoet.

Mot slutten av jaktstarten henta han og Beatrix stadig fleire sekund på Bjørndalen.

– Han stivnar på sisterunden Ole Einar Bjørndalen. Topp dag på standplass, men forma er ikkje heilt som den skal vere i Sotsji, sa NRK-kommentator Stabrun Smith like før målgang.

– Det blir fransk andreplass og så Henrik L'Abée-Lund – OL-vraka – inn til tredjeplass etter ein fantastisk jaktstart!, sa Stabrun Smith vidare.

– Dette var utruleg spennande! Fantastisk av Ole Einar, men utruleg av Henrik. Han har gått fantastisk i dag, meinte Lunde.

Saka held fram under videoen.

Henrik L'Abée Lund gjekk ein lynrask sisterunde og knappa tredjeplassen framfor Ole Einar Bjørndalen.

Henrik L'Abée-Lund og Ole Einar Bjørndalen var begge fornøgde med innsatsen i Antholz.

Ola Lunde

NRK-ekspert Ola Lunde trur L'Abée-Lund kunne gjort det svært bra i Sotsji.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Betenkt om OL-uttaket

Det sure for L'Abée-Lund no er at OL-troppen allereie er klar–og han er ikkje ein del av troppen.

– Eg er litt betenkt på OL-uttaket når vi ser kva Henrik viser, og vi veit at OL i Sotsji går på 1400 meter og Henrik har ein pallplass der frå før, seier Lunde.

Han har derimot vist lite tidlegare i sesongen.

– Og det var bestemt at uttaket skulle skje etter Ruhpolding. Men no har vi nok ein heime som då kunne prestert i OL, og dette er nok bittert for Henrik, avsluttar Lunde.

– Mest skuffa over meg sjølv

L'Abée-Lund sjølv fortel derimot at han ikkje er bitter.

– Eg er mest skuffa over meg sjølv og at eg ikkje har prestert tidlegare. Eg visste når uttaket skulle bli gjort, så det er ikkje meir å gjere med det. Eg er fornøgd med det eg får til i dag, smilte han i prat med NRK.

– Du vakna etter at OL-døra blei stengd?

– Eg gjorde det, men det er betre seint enn aldri. Eg skulle gjerne vore i OL, men det toler eg godt. No får eg sjå fram til andre renn.

L'Abée-Lund sin lagkamerat Bjørndalen er full av skryt når NRK spør om «Labbe» – som han blir kalla.

– Labbe gjorde eit kjempeløp. Eg har hatt tru på han heile tida, så det er veldig synd at han ikkje skal til OL.

Ole Einar Bjørndalen jaktet på pallplass under lørdagens jaktstart i Anterselva og skjøt fullt hus på siste skyting. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

Ole Einar Bjørndalen klinka ned alle blinkane på siste skyting, men stivna mot slutten av løpet.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson

Sendeplan

Kl. Program Kanal