NRK Meny
Normal

Berger til OL som reserve: – Blir motivert av hvert nys jeg hører

Lars Berger har satset knallhardt alene etter at han ble vraket fra landslaget i skiskyting. Nå er han belønnet med plass i OL-troppen - men må nøye seg med å være reserve.

IBU Biathlon World Cup

Lars Berger har fått OL-billetten han har kjempet for, men er trolig avhengig av at en av lagkameratene blir syk for å få gå distanser.

Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

– Jeg blir mer og mer motivert av hvert nys og host jeg hører frem mot OL, skriver Lars Berger spøkefullt i en sms til NRK.no.

Han har fått OL-billetten han så sterkt har ønsket seg, men det er naturligvis en liten strek i regningen for Berger at han «bare» er reserve på sprinten og jaktstarten.

Det betyr at han trolig ikke får gå noen distanser i OL - med mindre noen blir syke eller må stå over av andre grunner.

Fire nye inn

Olympiatoppen tok allerede før jul ut de fire skiskytterne som utgjør kvoten Norge har på de ulike distansene i OL. Søndag kveld kom resten av troppen, som reiser

Lars Berger

Berger vant sprinten i Hochfilzen før jul. Det ble trolig tungen på vektskålen i uttaket.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

til Sotsji som reserver.

Valget falt på Fanny Welle Strand Horn (reserve stafett), Elise Ringen (reserve individuelle løp), Lars Berger (reserve sprint/jaktstart) og Vetle Sjåstad Christiansen (reserve stafett).

– Det er som forventet, og etter min mening et riktig valg. Berger har hatt de beste resultatene i år av dem det sto mellom, sier NRKs skiskytterkommentator Ola Lunde.

Vraket fra landslaget

Det har likevel blitt knyttet spenning til om Berger ville klare å skaffe seg en plass i troppen.

Veteranen ble nemlig vraket fra landslaget etter fjorårssesongen på grunn av svake resultater.

Berger slo seg deretter sammen med Alexander Os, som også står utenfor landslaget, og sammen har de satset knallhardt med OL i siktet.

I begynnelsen av desember slo Berger tilbake med verdenscupseier på sprinten i Hochfilzen.

Resultatet der gjorde 34-åringen vanskelig å overse når OL-troppen skulle tas ut, spesielt siden den største utfordreren Henrik L'Abée-Lund har slitt med å hevde seg i toppen denne sesongen.

Hard kamp om plassene

Likevel ble han ikke tatt ut til OL før jul – slik Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Bø-brødrene Tarjei og Johannes ble, og må derfor nøye seg med reservestatus.

– Jeg tror nok Berger gjerne skulle gått den sprinten, men Norge kan bare stille med fire løpere, og det er hard kamp om plassene på den øvelsen, sier Lunde.

Disse var allerede klare for OL:

 • Tora Berger
 • Tiril Kampenhaug Eckhoff
 • Ann Kristin Aafedt Flatland
 • Synnøve Solemdal
 • Ole Einar Bjørndalen
 • Tarjei Bø
 • Johannes Thingnes Bø
 • Emil Hegle Svendsen

Siste nytt

 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP
 • Suzann Pettersen sprakk

  Suzann Pettersen var i delt ledelse før siste runde, men hang ikke med på rivalenes birdiefest, og falt til 11.-plass i LPGA-tourfinalen.

  Tutta kjempet om sin første seier på LPGA-touren på godt over to år, men to birdier var ikke godt nok. Hun måtte nøye seg med å gå sisterunden i Florida på par.

  Suzann Pettersen
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal