Hopp til innhold

Langrenn

Oppsummert

  • Fra 12.15: Landslagsuttak, kvinner og menn.
  • Landslagsledelsen og utøvere møter pressen dagen etter det ble kjent at Johannes Høsflot Klæbo sier nei til landslaget.
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

    – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • VG: Skistad sier nei til landslaget

    Kristine Stavås Skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i VM-sesongen. Det skriver VG tirsdag.

    Avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke.

    Norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser.

    Sist fredag ble det klart at Johannes Høsflot Klæbo returnerer til landslaget, mens Astrid Øyre Slind bekreftet til NRK tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong.

    Kommende sesong er VM i Trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.

    Kristine Stavås Skistad
    Foto: NTB
  • Slind vraker landslaget igjen: – Jeg har ikke lyst til å skuffe noen

    Astrid Øyre Slind takker nei til landslagsplass. Hun har signert ny kontrakt med langløpslaget Aker Dæhlie.

    – Jeg har bestemt meg for å bli på Team Aker Dæhlie. Jeg turte ikke å bytte. Rent sportslig vet jeg at dette har fungert ganske bra, og da er det risikabelt å bytte i en VM-sesong, sier Slind til NRK.

    – De har sluttet å tvinge folk inn på lag, og skjønner at jeg står i det som er trygt, sier Slind.

    Langrennssirkuset er på vei inn i en VM-sesong som krones med mesterskap på hjemmebane i Trondheim. Slind sier forbundet forsøkte å overtale henne, men i påsken ga hun beskjed om at hun takker nei.

    Slind forteller at hun likevel har slitt mye med avgjørelsen, og det faktum at hun har stått utenfor resten av landslaget.

    – Jeg synes det har blitt for mye alvor og negativt rundt et valg som bare er artig. Det er idrett og underholdning. Jeg tror det kan fungere godt for begge lag, istedenfor at man skal ha dårlig samvittighet og skyld for å ikke backe. Det har blitt så mye rundt det som jeg synes har vært tungt.

    – Har du tenkt mye på det?

    – Det har jeg tenkt ganske mye på. Sikkert altfor mye. Jeg har jo ikke lyst til å skuffe noen eller sette noen i et dårlig lys. Jeg har bare lyst til å gå fort på ski. Det har ikke vært så enkelt, sier Slind og slår fast:

    – Det er godt å ha tatt et valg. Det føles som jeg har tatt det riktige valget for meg.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • 20 søkere til trenerjobber for langrennslandslag

    Norges Skiforbund (NSF) har fått til sammen 20 søkere fordelt på trenerstillingene for rekruttlandslagene og kvinner elite.

    – Vi er nå i gang med å gjennomgå søknader og ønsker å komme i gang med intervjuene så fort som mulig, men vil også gjøre en grundig jobb med å gjennomgå søkere. Vi har derfor ikke satt noen frister for ansettelse, skriver daglig leder Cathrine Instebø i NSF til NTB.

    Instebø skriver at det er Skiforbundets fagsjef Per Elias Kalfoss som styrer prosessen.

    Skiforbundet skal erstatte trener for kvinner elite, Stig Rune Kveen. De skal også erstatte trenerne for rekruttlandslagene, Monika Kørra og Jacob Walther. Kørra har trent rekruttkvinnene, mens Walther har trent mennene. (NTB)

    Cathrine Instebø
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal