Hopp til innhold

Her blir kvelden helsvart for Omar

Arsenal-håpet var syltynt før kampen startet. Men da Omar Elabdellaoui handset og Arsenal satte inn sitt tredje mål på straffe var kvelden helsvart for Olympiakos.

Omar gult kort

AVGJØRELSEN: Olympiakos var allerede under enormt press da Omar Elabdellaoui kastet seg ned og handset. Arsenal fikk straffe og satte inn 3-0

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

For da Omar Elabdellaoui kastet seg ned og reddet skuddet fra Monreal og dommeren pekte på straffemerket var kvelden definitivt over for Olympiakos.Girouds scoring etterfulgte nordmannens gule kort og gjorde kvelden nattsvart for den norske backen og laget hans.

– Diskusjonen om dette er straffe vil alltid gå, sier Rune Bratseth i Viasat-studioet etter kampen.

Olivier Giroud, som dermed satte inn sin tredje scoring for kvelden, var uten tvil den store helten og var meget sterk gjennom hele kampen.

– Det er en herlig følelse. Det var ikke lett for oss i denne gruppen. Vi kjempet i de første kampene. Vi var ikke i god posisjon. Vi viste i kveld sterk mentalitet, sier Giroud.

På et tidspunkt hadde Olympiakos ni poeng mens Arsenal hadde tre poeng i gruppespillet. Men etter kvelden kamp har det snudd. Nå er Arsenal videre fra gruppespillet i Mesterligaen fra 16 ganger. Og billetten som Olympiakos så til de grader hadde los på er borte.

Sterkt utgangspunkt

For det begynte bra og Olympiakos som startet kompakte bakover og gjorde det vanskelig for bortelaget som måtte vinne med to mål. 3-2 eller score flere mål. Det så svært vanskelig ut og allerede i forrige kamp hadde Arsenal kniven på strupen. Men nå har det snudd for Arsenal som har trøblet stort i Mesterligaen tidligere i høst.

Giroud

STOR HELT: Olivier Giroud scoret tre mål for Arsenal og sendte Olympiakos ut av Mesterligaen.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters

Også i Athen snudde det etterhvert. Etter 24 minutter sto tverrliggeren i veien for Flaminis avslutning. Men da Giroud satte hodet til med en kraftfull heading etter 27 minutters spill satte det fart i Arsenal-håpet. Roberto var på ballen, men den lurte seg inn ved stolperoten.

Det var tydelig at Olympiakos etterhvert mistet tryggheten på banen. Og da Olympiakos reelt sett var ute da Arsenal doblet ledelsen var det heller ingen hvem som helst som sto bak forarbeidet til Girouds andre mål.

Straffet av tidligere helt

Joel Campbell har tidligere vært på utlån til Olympiakos, scoret 11 mål for klubben og var helt for hjemmesupporterne. I Athen denne gang sto han derimot bak noen frekke dragninger inne i feltet og sendte franskmannen nydelig gjennom.

Plutselig var det Arsenal som var videre med tomålsledelse. Men det skulle bli verre for Omar Elabdellaoui og lagkamertane da nordmannen ble straffet med gult kort, og laget med straffe. Giroud var iskald på hans store kveld. Det betydde at engelsk fotball reiste seg igjen etter at Manchester United røk i går og både Arsenal og Chelsea sto i fare for å ryke i den siste gruppekampen.

– Dette hjelper oss. Store seire som dette gjør deg sterkere mentalt, sier Arsenal-manager Arsene Wenger etter at laget nå er på 2. plass i Premier League og videre til 8-delsfinalen i Mesterligaen.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Ny skadesmell for kriserammede LSK – midtbanespiller operert

    LSK Kvinner må klare seg uten finske Emma Peuhkurinen i flere måneder som følge av en kneskade.

    Det opplyser klubben selv i egne kanaler.

    Peuhkurinen pådro seg kneskaden på trening i forrige uke. Hun er ikke aktuell for spill før etter sommeren.

    – Emma skadet dessverre kneet sitt under en trening på slutten av forrige uke. Etter undersøkelser, ble det bekreftet en meniskskade, som ble operert mandag denne uken. Emma blir først å se tilbake på fotballbanen på høstparten av sesongen 2024, sier medisinsk ansvarlig Simen Gilje Bergan i en uttalelse.

    Nylig mistet LSK Kvinner også den svenske angriperen Amanda Johnsson Haahr til skade. Hun ble skadd i toppserieoppgjøret mot Lyn. Undersøkelser i etterkant viste at 28-åringen står foran en lengre periode på sidelinjen.

    LSK opplyste nylig at klubben er i økonomisk krise og gjør umiddelbare tiltak. Alle ansatte som ikke er spillere, er delvis permittert.

    LSK har uttalt at «det handler om klubbens videre eksistens». (NTB)

    Toppserien i fotball 2024: LSK Kvinner - Brann (4-2)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Dahl blir trener for rekruttlandslagene

    Tinus Dahl er ansatt som trener for rekruttlandslagene i langrenn. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. Han skal ha ansvar for både menn og kvinner.

    – Jeg er veldig spent og gleder meg til å snakke med alle løperne og møte gjengen for første gang. Det er en gruppe med dyktige og kompetente løpere. Sammen skal vi forme kulturen, finne felles filosofi og løfte hverandre, sier Dahl.

    Landslagssjef Ulf Morten Aune og fagsjef Per Elias Kalfoss har ledet ansettelsesprosessen.

    – Tinus er en systematisk og hardtarbeidende trener som kan vise til strålende resultater for Team Elon Oslofjord. Vi har sikret oss en meget god trener for Equinor rekruttlandslag. Denne ansettelsen viser også at det er gode muligheter til å avansere på karrierestigen i NSF-systemet, sier de i pressemeldingen.

    Dahl har tidligere trent Team Elon Oslofjord og Lyn Ski.

    Tinus Dahl
    Foto: Norges Skiforbund
  • Daley klar for sitt femte OL

    Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.

    FINA Diving World Cup 2021 and Tokyo 2020 Olympics Aquatics Test Event
    Foto: NAOKI OGURA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal