Zlatan skrev historie - og scoret

Zlatan Ibrahimovic (30) sendte Paris St. Germain i ledelsen mot Dinamo Kiev og skrev seg inn i historiebøkene.

Zlatan

Her feirer Zlatan Ibrahimovic etter å ha sendt Paris St. Germain i føringen mot Dinamo Kiev.

Milepælen ble nådd allerede da dommeren blåste i gang kampen: Fotballstjernen ble den første spilleren i historien til å representere seks lag i mesterligaen.

Etter 20 minutter fikk svensken muligheten til å markere begivenheten med en scoring. 30-åringen var iskald fra straffemerket etter at Jeremy Menez ble felt i boksen.

– Vi var det beste laget i dag, men dette er bare begynnelsen. Jeg tror det her kommer til å bli bra, sa Zlatan i et intervju som ble vist på Viasat 4 etter kampen. Svensken hadde på forhånd dempet ned sine egne forventinger i jakten på sitt etterlengtede mesterliga-trofé.

Jamel Saihi

Her er målscorer Podolski i duell med Montpelliers Jamel Saihi.

Etter Zlatans scoring punkterte det franske storlaget kampen i løpet av et kvarter. Midtstopperne Thiago Silva og Alex satt inn både 2- og 3-0 før pause.

Miguel Veloso reduserte for Kiev, men på overtid klinte Javier Pastore inn 4-1 med venstreslegga.

Dermed topper Zlatan og Paris St. Germain gruppe A, der gruppemotstanderne Porto slo Dinamo Zagreb 2-0.

Arsenal og Schalke åpnet med borteseirer

Arsenal og Schalke fikk også en pangstart i mesterligaen med 2-1-seire på bortebane. Arsenal slo franske Montpellier, mens Schalke slo greske Olympiakos.

Men det åpnet dårlig for The Gunners. Stopperen Thomas Vermaelen var unødig tøff i en takling av Younes Belhanda innenfor 16-meteren. Belhanda lobbet selv straffen i mål.

Etter et drøyt kvarter slo Arsène Wengers mannskap tilbake. Tyske Lukas Podolski gjorde det han ble kjøpt inn til Arsenal for, nemlig å score mål. Han gjorde ingen feil etter han gled igjennom offsidefellen til Montpellier på pasning fra Olivier Giroud.

Isco

Málaga og Isco hadde mye å juble for i kveld.

To minutter senere satte Gervinho inn 2-1 etter at høyrebacken Carl Jenkinson kom opp på kanten og leverte et glimrende innlegg. Franskmennenes forsvarsarbeid ble virkelig satt på prøve, og de ble lurt ved en rekke anledninger.

I Hellas ga Benedikt Höwedes Schalke ledelsen 1-0 ved pause, mens Djamal Abdoun utlignet for vertene 12 minutter etter hvilen. Nederlenderen Klaas-Jan Huntelaar ble matchvinner minuttet senere.

Málaga herjet

I gruppe C tok Málaga i mot pengesterke Zenit St. Petersburg. Spanske Francisco Román Alarcón Suárez, bedre kjent som Isco, sendte Málaga i føringen allerede etter tre minutter.

Deretter la Javier Saviola på til 2-0 før Isco punkterte kampen et kvarter før slutt.

Málaga topper dermed gruppe C etter at Milan spilte 0-0 mot Anderlecht i Italia.

PS! Zlatans eksklusive mesterliga-liste er Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelona, AC Milan og nå Paris St. Germain.