Gamst: – Føles som om vi tapte to poeng

ASPMYRA/OSLO (NRK.no): Morten Gamst Pedersen (32) scoret sitt første eliteseriemål siden 2004, men var alt annet enn fornøyd etter at RBK rotet bort seieren mot Bodø/Glimt.

Gamst Pedersen etter Bodø/Glimt-kamp

Morten Gamst Pedersen var svært skuffet etter 2-2 mot Bodø/Glimt på Aspmyra.

– Det er for dårlig at vi gir bort seieren i de siste minuttene. Det føles som om vi tapte to poeng i dag, sier Morten Gamst Pedersen i et intervju vist på TV2.

Rosenborg har blitt det store uavgjortlaget i eliteserien i år. Mandag kveld ledet de 2-1 til det gjenstod 10 minutter av kampen, men så raknet det på nytt.

Dermed ble det uavgjort for tredje gang på fire kamper.

Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen scoret sitt første seriemål for sesongen.

– Det er for dårlig av oss. Vi må holde ballen unna dem, ikke oppsøke dem. Dette var ikke bra, men Bodø/Glimt var gode, sier «Gamsten».

Glimt nærmest seieren

Glimt startet best. Abdurahim Laajab sendte bodøværingene i ledelsen allerede etter sju minutters spill. Fire minutter senere utliknet Morten Gamst Pedersen med et smart skudd.

I det 64. minutt kom Alexander Søderlunds første nettkjenning for året. Spissen mottok ballen etter en brystpasning fra Riku Riski. Søderlund la ballen til rette før han plasserte den rolig i mål.

Søderlunds mål sendte RBK opp i 2-1-ledelse, men hjemmelaget var langt fra ufarlige på hjemmebane. RBKs ledelse holdt til det gjenstod ti minutter av kampen. Da dukket Trond Olsen opp, og dunket inn utligningsmålet fra kloss hold.

I sluttminuttene var det de gulkledde som var nærmest seieren. Trond Olsen ble blant annet hindret på ulovlig vis da Glimt var i ferd med å kontre like før full tid.

RBK uten Bille Nielsen

Mens Alexander Søderlund fikk hull på byllen for første gang denne sesongen, var RBK uten Nicki Bille Nielsen.

Den danske spissen ble vraket til kampen etter at han skal ha havnet i bråk med politiet under en bytur i København i påskeferien.

Natt til fredag i forrige uke skal RBK-spissen ha sparket til parkeringsautomater og sykler i København sentrum. Da en politipatrulje ble tilkalt og forsøkte å arrestere den danske angriperen, skal han ha slått seg vrang.

Bille Nielsen skal ifølge den danske avisen Extra Bladet ha bitt politimannen i armen, et bitt som skal ha satt merke i huden på politimannen.

Nielsen ville ikke kommentere

NRK oppsøkte Bille Nielsens hjem i Trondheim mandag ettermiddag, men dansken ønsket ikke å kommentere hendelsen overfor NRKs utsendte.

RBKs sportslige direktør Erik Hoftun tar Nielsens påståtte fyllebråk på alvor.

– Det er viktig for oss å finne ut hva som har skjedd. Vi tar ikke stilling til hva han eventuelt har gjort eller ikke gjort i dag. Jeg har snakket med ham, og vi skal kontakte politiet i Danmark fremover, sier Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun til NRK.no.

Dansken har vært i utenomsportslig trøbbel tidligere. I september i fjor fikk han 10.000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter å ha blitt arrestert på byen.

– Han fikk en kraftig advarsel forrige gang. Vi har ikke dømt ham for noe denne gangen. Vi skal ikke ta noe på forskudd. Vi skal finne ut hva som har skjedd, sier Hoftun.

– Det er uheldig. Når en av våre spillere havner i konflikt med politiet, er det alvorlig, fortsetter Hoftun.

Rosenborg ligger på 7.-plass i eliteserien etter fire serierunder. Trønderne står med tre uavgjortresultat og én seier. Bodø/Glimt innehar 9.-plassen.