Høydepunkter 28. runde

Cupfinaleklare Follo ble spådd ned i 2. divisjon for kort tid tilbake. Men den lille klubben fra Ski har som kjent levert fotballbomber tidligere i år.

Follo

Eirik Markegård har vært en sikker målscorer for Follo denne sesongen.

Tabell og resultater for 1. divisjon

Tromsdalen - Follo 0-2

For drøye to uker siden lå Follo åtte poeng bak sikker plass i 1. divisjon og gikk poengløse av banen runde etter runde.

Les: Follo nærmer seg nedrykk

Ingen trodde de skulle klare å snu den dårlige trenden, akkurat som ingen trodde at de skulle slå Rosenborg og Sogndal i cupen. Men etter dagens seier mot Tromsdalen er håpet tent i Follo.

Video Høydepunkter fra Tromsdalen - Follo, 24.10.10

Tromsdalen best

Follo endte opp med alle poengene, men det var Tromsdalen som spilte best fotball. Etter 20 minutters spill hadde hjemmelaget fra nord produsert hele fem målsjanser mot gjestenes ene.

Follo fikk en tidlig scoring i andre omgang ved Eirik Markegård, men ble presset bakover på banen av et heltent Tromsdalen-lag. Men effektiviteten uteble for nordlendingene som forsatte å skape, og brenne, målsjanser utover andre omgang.

Alexander Ruud Tveter punkterte kampen mot slutten og da gikk luften ut av Tromsdalen som sliter med å komme seg ut av nedrykksgjørma.

Kan Follo redde plassen?

Med syv poeng på de tre siste kampene er det plutselig håp i Follo-leiren. I skrivende stund er de kun to poeng bak sikker plass med seks mulige poeng å hente. Og motstanden i de to neste rundene er ikke all verden. Hjemme mot Mjøndalen og borte mot Moss er overkommelige oppgjør for et Follo-lag som er i siget.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Poengdeling i toppen

Ranheim - Fredrikstad 2-2

Video Høydepunkter fra Ranheim - Fredrikstad, 24.10.10

Trond Erik Nordberg, som skal spille for RBK neste sesong, ble dagens mann for Ranheim med to scoringer i dag.

Etter en jevnspilt, men målløs første omgang hvor Fredrikstad åpnet best og Ranheim tok over etterhvert, ble andre omgang desto mer målrik og svært spennende.

FFK gikk opp i ledelsen to ganger ved Celso Borges og Jan Tore Ophaug, men midtstopper Nordberg utlignet to ganger. Den siste scoringen kom på overtid og dermed sikret han laget sitt et verdifullt poeng i opprykkstriden.

Fredrikstad beholder andreplassen, men lillebror Sarpsborg 08 puster dem i nakken, kun ett poeng bak. Ranheim ligger fortsatt på kvalikplass ett poeng foran Løv-Ham.

Strømmen reddet av treverket

Strømmen - Bodø/Glimt 2-1

Video Høydepunkter fra Strømmen - Bodø/Glimt, 24.10.10

Før søndagens kamp hadde Strømmen tapt fire på rad og var i fritt fall på tabellen. I kampen mot Bodø/Glimt fikk hjemmelaget god hjelp av både stangen og tverrliggeren da de endelig snudde trenden og plukket tre etterlengtede poeng.

Etter en innholdsfattig 1. omgang ledet Strømmen 1-0 etter en flott scoring fra Andreas Moen. Strømmen startet 2. omgang på best mulig vis da van den Burgt utnyttet rot i Glimtforsvaret og enkelt doblet ledelsen tre minutte ut i omgangen.

Etter andrescoringen kom Glimt bedre med i kampen, etter 61 minutter fikk bortelaget straffe som Thiago Martins satte i mål. Glimt satset alt fremover i sluttminuttene, men to ganger ble de nektet utlikning av treverket. I Det 85. minutt headet Rønning ballen i stolpen etter et frispark fra Stefan Johansen.

På overtid fikk Glimt et frispark på 25 meter. Johansens forsøk var følsomt, men ballen skrudde ned i tverrliggeren og over mål.

Strømmen tar med seier over Glimt, tre viktige poeng og er tilbake i kampen om en kvalikplass. Etter søndagens oppgjør ligger Bodø/Glimt på plassen foran Strømmen på tabellen, med et poeng mer.

Reddet poeng i sluttminuttene

Moss - Mjøndalen 1-1

Video Høydepunkter fra Moss - Mjøndalen, 24.10.10

En tam 1. omgang vil nok bli husket best for Pauls kontroversielle scoring som sendte bortelaget i ledelsen i det 27. minutt. Frustrasjonen var stor hos hjemmelaget som mente at Thømt Jensen ble felt i forkant av scoringen. Moss sliter i bunnen av tabellen og må vinne kamper hvis de skal ha håp om å beholde plassen.

Begge lag hevet spillet i 2. omgang, men Moss klarte ikke å utnytte sjansene sine, og Mjøndalen tok ikke vare på noen av de mange overgangene sine. Fem minutter før slutt var Thomas Klaussen på rett sted til rett til og reddet poeng for Moss, men spørsmålet er om ett poeng er nok for laget som etter søndagens runde ligger sist på tabellen med tre poeng opp til trygg grunn.

Mjøndalen er i ferd med å bli dratt ned i nedrykksumpen, men ligger foreløpig på relativt trygg grunn på 10. plass med 32 poeng, fire poeng foran Tromsdalen som ligger under streken.

Livsviktig seier

Sogndal - Sandnes Ulf 0-1

Sogndal var allerede seriemestere før kampstart og virket totalt uinteressert mens Sandnes Ulf kjempet tappert og fikk lønn for strevet.

I en fotballkamp nesten blottet for målsjanser var Sogndal hakket bedre enn Sandnes Ulf uten å imponere og presterte langt under eliteserienivå.

Sandnes Ulf fikk til lite med ball, men jobbet heroisk i 90 minutter og på overtid fikk de lønn for strevet. Joe Bendik tok tilsynelatende ballen i en duell med en Sandnes-spiller, men dommeren dømte straffe. Tom Erik Maldal var kald fra straffemerket og sendte Sandnes til himmels.

Sandnes Ulf skaffet seg med dagens sterke borteseier en tre-poengs luke ned til nedrykkstreken, men har en kamp mer spilt enn konkurentene bak seg på tabellen.

Brakseier på Jæren

Bryne - Alta 4-1

Alta er et typisk hjemmelag og det kom godt fram på Bryne Stadion i dag. Fullt fortjent brakseier til Bryne.

Geir André Herrem ga Bryne ledelsen før ett minutt var spilt og det var kun Bryne etter det. Kampen var i realiteten avgjort da Geir Dahle Høyland doblet ledelsen like før pause.

Martin Norbye tente poenghåpet for Alta med en tidlig redusering etter hvilen, men Bryne fortsatte å storspille og scoret to ganger til før kampslutt.

Alta er fortsatt på trygg grunn mens Bryne har tre poeng ned til nedrykkstreken. Ingenting er avgjort i bunnen av en svært spennende liga.

Sarpsborg nærmer seg opprykk

Sarpsborg 08 - Nybergsund-Trysil 1-0

Sarpsborg 08 sendte storebror Fredrikstad ned i 1. divisjon i fjor. I dag snek de seg forbi FFK på tabellen og ligger for øyeblikket på direkte opprykk.

Fredrikstad har lenge vært storebror blant lagene i Østfold. I dag kom enda et stikk fra lillebror Sarpsborg 08. Den nybakte pappaen, Øyvind Hoås, ble matchvinner med kampens eneste scoring i det 25.minutt.

Med det inntok Sarpsborg andreplassen to poeng foran erkerivalen, som spilte 2-2 mot Ranheim tidligere i dag.