FK Haugesund seiret i stormen

Torden, lyn og voldsomt regn tvang dommeren til å sette kampen mellom Sarpsborg og FK Haugesund på pause. Da ledet FKH 2-0, og det endret seg ikke da kampen igjen ble satt igang.

Tor Arne Andreassen jubler etter målet mot Sarpsborg

Tor Arne Andreassen tok ledelsen for FK Haugesund etter 39 minutter. Den beholdt de hele kampen.

Det var FK Haugesund som hadde mest krefter i stormen. Hjemmelaget førte kampen i nesten hele første omgang, men gjestene tok likevel med seg ledelsen i garderoben, etter mål av Tor Arne Andreassen. Christian Gytkjær doblet ledelsen i starten av andre omgang, og fra da eide FKH kampen.

– Vi åpnet greit, men så tok Sarpsborg over. Vi var heldige som ledet til pause, men vi skjerpet oss i annen omgang. Det var ikke ufortjent at vi fikk med oss alle poengene, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til C More.

Sarpsborg - Haugesund stoppet pga uvær

Lyn, torden og voldsomt regn har ført til stans i kampen mellom Sarpsborg 08 og FK Haugesund på Sarpsborg stadion.

Sarpsborg - FKH stanst på grunn av uvær

Hoveddommer og Haugesund-trener Jostein Grindhaug diskuterer uværet som utsatte kampen mellom Sarpsborg og Haugesund.

Farlige forhold

Det eneste som truet de oransjes ledelse var været. Med 12 minutter igjen av oppgjøret blåste dommer Brage Sandmoen i fløyta. Han mente det ikke lenger var forsvarlig å bevege seg ute på banen.

– Det var farlige forhold der ute. Heldigvis kom ingen til skade. Jeg kan ikke klage på dommerens avgjørelse, sa Sarpsborg-trener Brian Deane til C More.

Stadion ble nesten tømt for tilskuere, men de som var igjen måtte holde seg under tak av hensyn til egen sikkerhet. Gjenstander blåste rundt, regnet dundret ned og det lynet og tordnet.

Pliktløp mot slutten

Etter omlag 40 minutters pause valgte dommeren å gjenoppta kampen. Stillingen var da 2-0 til FK Haugesund. Det ble også sluttresultatet.

– Jeg er skuffet. Haugesund var et bedre lag enn oss. Vi hadde en god periode i første omgang, men vi ble felt for svakt forsvarsspill på det første målet, sa Deane.

De siste tolv minuttene, pluss tre minutters tilleggstid, ble et pliktløp for lagene, som ikke virket interesserte i noe annet enn å bli ferdig med kampen.

Stormkastene førte til at kampen mellom Sarpsborg 08 og Haugesund ble avbrutt, på stillingen 0-2 ni minutter før full tid.