Stortalentet Alan Dzagoev og Russland ga rutinerte Petr Cech en kveld han sent vil glemme.

FBL-EURO-2012-RUS-CZE-MATCH02

Han hadde lite å juble for, men Cech takket uansett fansen for støtten etter fadesen mot Russland.

BRITAIN SOCCER CHAMPIONS LEAGUE

TIDLIG KRØKET: Her er Alan Dzagoev bare 18 år gammel, og har nettopp scoret for CSKA Moskva mot Manchester United på Old Trafford. Kampen endte 3-3.

Stig Torbjørnsen

– Klasseoppvisning, sier talentspeider Stig Torbjørnsen om Dzagoevs innsats mot Tsjekkia.

Han er bare 21 år gammel, men likevel er han en av de mest lengstspillende på klubblaget CSKA Moskva.

Fredag kveld viste stortalentet Alan Dzagoev hvorfor han blir en viktig mann for det russiske landslaget i EM.

For sammen med lagkameratene var han med på å overkjøre åpningssvake tsjekkere i første omgang av mesterskapets andre batalje.

Torbjørnsen: – Pure class

Og ved hele to anledninger glimtet den unge stjerna til, og ga rutinerte keeper Cech en real bakoversveis.

***1-0 - 15 minutter: Zyrianov fosser fremover på høyrekanten og slår på bakerste. Kerzhakov header i lengste stolpe. Returen ender til Dzagoev, som setter ballen kontrollert i mål fra ti meter.

***3-1 - 79 minutter: Dzagoev spilles fri på 17 meter av Pavlyutsjenko og banker ballen i nettet bak Cech fra 15,5 meter.

– Klinisk i avslutningene. Pure class, sier talentspeider Stig Torbjørnsen til NRK.no like etter den andre scoringen.

Han stemplet Dzagoev som en av EMs heteste salgsobjekter på en liste med totalt ti spillere som storklubbenes speidere garantert vil sikle etter i sommer.

– Det var jo en grunn til at jeg ville ha han på lista! Meget god i dag, sier Torbjørnsen.

Dette gjør Russland bedre enn Barca og Bayern

Men det var ikke bare Dzagoev som viste klasse for de rødkledde. Russerne overkjørte Tsjekkia, og noterte seg for hele fire scoringer i kampen.

En kom ved Roman Shirokov til 2-0 i første omgang. Den andre var en suser og et punktum av de sjeldne.

Like før slutt hamret nemlig Roman Pavlyutsjenko inn 4-1.

Og med det hadde russerne på én kamp scoret flere mål på Chelsea-keeper Cech enn Barcelona og Bayern München gjorde på totalt tre kamper i årets mesterliga.

General Arsjavin

Andrej Arsjavin var også sentral i svært mye av det russerne foretok seg offensivt.

Fra posisjonen ute til venstre i angrepsrekka, regisserte 31-åringen mye av det Russland skapte.

Arsjavin var mannen som fant Konstantin Zyrjanov på høyresiden foran den første scoringen, som Dzagoev til slutt satte inn.

Arsjavin var også hjernen bak mål nummer to.

Sistnevnte rakk ikke helt fram, men bak pasningen dukket Roman Sjirokov opp på et perfekt timet løp og kippet ballen på utsøkt vis over Cech.

Men uansett er det nok Dzagoev som vil stjele overskriftene i russisk presse etter nedsablingen av Tsjekkias «grand old man», som gikk slukøret av banen på EMs åpningsdag.