Mikael Dorsin markerte sin kamp nummer 200 for Rosenborg med to scoringer og en målgivende.

Mikael Dorsin scoret to for Rosenborg i kampen mot Brann mandag.

RBK-Brann

Mikkel Diskerud scoret RBKs mål nummer to.

Mikael Dorsin (th) i duell med Fredrik Haugen

Mikael Dorsin (th) i duell med Fredrik Haugen.

– Det var jubileum og festfotball i dag, så da gjelder det å sette et par sjanser, sa Dorsin til NTB etter kampen.

Dermed har Rosenborg fått en perfekt start på årets sesong, etter at Odd ble slått 1-0 borte i seriepremieren.

Med de to seierne er trønderne på tabelltopp.

– Drømmeåpning

Og det ble til tider både underholdende og fartsfylt på Lerkendal Stadion da Rosenborg og Brann møtes til storkamp mandag.

Rosenborg, som har fått Per Joar Hansen som trener siden forrige sesong, viste frem en etterlengtet offensiv side under trønderlagets første hjemmekamp.

– En drømmeåpning for oss. Selv om 4-0 kanskje er i overkant, så spiller vi attraktiv, offensiv fotball som jeg håper publikum satte pris på, sier trener Hansen.

Sjansebonanza

Og selv om begge erkerivalene spilte offensiv og angrepsvillig fotball, og også skapte flere store sjanser de første 20 minuttene, ble dette etter hvert Rosenborgs kamp.

Den første halvtimen ble det rene sjansebonanza på gressmatta på Lerkendal, med flere muligheter til begge lag. Erik Huseklepp var blant annet frempå flere ganger og hadde en stor sjanse allerede etter tre minutter.

1.-omgang endte likevel målløst.

Fortjent ledelse

Men da Mikael Dorsin satte inn 1-0 for Rosenborg etter 49 minutter var det ikke ufortjent. De hvitkledde tok over mye av spillet utover i 1.-omgang, og det lå en scoring i lufta.

Målet kom etter et frispark av Tobias Mikkelsen. Dorsin kunne skyte ballen i mål fra kloss hold.

Fire minutter senere kom 2-0-scoringen etter et flott Rosenborg-angrep.

Igjen var Dorsin innblandet, men denne gangen sendte han ballen 45 grader ut til Mikkel Diskerud som stod umarkert foran mål.

– Det er deilig å se at vi får til det vi trener på, og at angrepsmønsteret sitter som det skal, sier Diskerud.

Ble ren RBK-dominans

Etter dette gikk lufta litt ut av Brann-laget, og de siste minuttene ble det ren RBK-dominans i oppgjøret.

3-0 kom ved Borek Dockal etter 85 minutter, før Mikael Dorsin gjorde ydmykelsen total for Brann-fansen da han la på til 4-0 i det 89. minutt.