Hopp til innhold

«Drillo» om publikumssvikten: – Kan være fem personer der for min del

HOTEL BRISTOL (NRK.no): Det blir trolig glissent når Albania gjester Ullevaal fredag, men det kunne landslagstrener Egil «Drillo» Olsen knapt brydd seg mindre om.

drillo

Landslagstrener Egil Olsen er usikker på betydningen av publikum som «den 12 mann», og tror ikke glisne tribuner vil påvirke resultatet i kampen mot Albania. Her er han på trening på Ullevaal stadion.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

drillo

Egil Olsen under dagens pressetreff på Bristol Hotell i Oslo.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det gir jeg blanke blaffen i. Det kan være fem personer der for min del, så lenge vi vinner. Det er det jeg bryr meg om, sier Egil «Drillo» Olsen på spørsmål om hva han tenker om det sviktende billettsalget før fredagens landskamp.

Publikum ser nok en gang ut til å svikte Norges herrelandslag i fotball, denne gang i det som kan bli en helt avgjørende VM-kvalifiseringskamp.

Usikker på betydningen av «den 12 mann»

Albania gjester Ullevaal fredag kveld, og Olsen understreker at dette er en tøffere motstander enn mange kanskje tror.

Så langt er det solgt mellom 9000-10.000 billetter. På Ullevaal er det plass til nesten 26.000 mennesker.

– Jeg tenker overhodet ikke på det. Jeg tenker bare på hvordan vi skal klare å vinne, sier Olsen.

– Så du er ikke enig med de som mener publikum er lagets «12 mann»?

– Det er mulig mye publikum er en fordel. Det er en hypotese mange har, men det vet vi ikke nok om. Jeg syns jo ikke det er greit med et tomt Ullevaal, det er fint med mye folk. Men andre får tenke på det der, fastslår Olsen.

– For dyre billetter

Kampen mot Albania er blitt satt i priskategori 3, noe som gir en ordinærpris på 500 kroner på langsiden, 400 kroner på øvre kortside og 300 kroner på nedre kortside.

Barn (0-15 år) betaler 100 kroner, mens honnørbillettene koster 200 kroner.

Lars Olav Karlsen, leder i Norges supportergruppe Oljeberget, synes 500 kroner på langsiden er for dyrt.

– Samtidig kan du få rimeligere billetter på kortsidene, så det velger man jo selv. Men jeg ville heller tatt tap i penger og mer publikum til slike kamper. Hvis du hadde halvert prisen og doblet folkemengden, ville man jo faktisk tjent mer på grunn av kiosk- og effektsalg. Men NFF tviler vel på at de hadde doblet publikummet, sier Karlsen til NRK.no, og legger til:

– Det er veldig synd at det kommer så få til en så viktig kamp.

– Fornuftig pris

Graff

Svein Graff er uenig i at billettprisene er for høye.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Prisnivået til Norge-Albania er bestemt ut i fra kampens viktighet, årstid og motstanderens attraktivitet, ifølge informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund.

– Billettprisene ligger fra 100-500 kroner. Både Sveits- og Island-kampen er dyrere enn Albania-kampen, fordi da kan en eventuell VM-deltakelse bli avgjort, sier Graff.

– Vurderte dere å senke prisene for å sikre støtte fra publikum?

– Vi håper selvfølgelig på best mulig atmosfære og mest mulig folk. Hvor mange tilskuere vi ville fått ut i fra ulike billettpriser, blir en hypotetisk problemstilling, sier Graff, og legger til:

– Vi har stor respekt for at noen ønsker at prisene skulle vært lavere, men det er jo derfor vi har ulike priskategorier også.

Han påpeker at prisen ble bestemt da kampoppsettet ble klart i fjor.

– Vi lager en prisstruktur for hele året siden vi også selger sesongkort. Vi kan ikke vente fra kamp til kamp om prisingen. Vi har både forhåndssalg og sesonghefter, sier Graff.

Olsen forstår - men foretrekker ikke tv selv

«Drillo» skjønner godt at mange velger å heller se kampen på fjernsyn enn i friluft på Ullevaal.

– Det er jo mer behagelig å sitte i en varm stue og se den. Sånn er det blitt. Det er en grunn til at publikumstallene synker i hele Europa, utenom Tyskland. Det er blitt veldig enkelt og greit å sitte hjemme når tv sender så mye, mener han.

– Ville du selv dratt på Ullevaal, om du ikke var landslagstrener?

– Ja. Jeg er alltid på Ullevaal når det er landskamp. Jeg foretrekker ikke tv, men ofte er det enklere å bruke når jeg skal se tre-fire kamper på samme dag. Det tar mindre tid enn å reise ut og se én, forteller Olsen.

riise

John Arne Riise på dagens landslagstrening på Åråsen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Riise: – Kle på dere og kom!

Også landslagsveteran John Arne Riise har forståelse for at mange vegrer seg for et par time ute i kulda.

– Vi må skjønne publikum litt også, men det spilles kamper i England og andre land med kuldegrader også. Vi er opptatt av støtte fra publikum, og mener vi trenger den, sier han, og legger til:

– Vi håper de kler på seg og kommer.

Fotball

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland