Hopp til innhold

Mayweather vant «århundrets boksekamp»

Slik gikk kampen mellom Floyd Mayweahter og Manny Pacquiao runde for runde.

SPO-BOX-FLOYD-MAYWEATHER-JR.-V-MANNY-PACQUIAO

I SLAGET: Floyd Mayweather tok en klar seier mot Manny Pacquiao natt til søndag.

Foto: AL BELLO / Afp

Dommerne ga Mayweather seieren med 118-110, 116-112 og 116-112. Det ble dermed en grei poengseier til amerikaneren som virkelig koblet grepet etter at de åtte første rundene gikk unna forholdsvis jevnt.

Mayweather tok seg tid til å rose motstanderen sin etter kampen.

– Han er en helvetes fighter. Nå ser jeg hvorfor han er en av bokserne som er i spissen for denne sporten. Jeg tar av meg hatten for Manny Paquiao, sa han og fortsatte:

– Jeg visste at han kom til å komme etter meg og vinne noen runder, men jeg er en smart bokser, sa Mayweather, og sa samtidig at han ikke kommer til å gå flere kamper enn den ene han har igjen i kontrakten sin.

Pacman kom ikke i nærheten

Dermed blir trolig kampen hans mot Pacquiao hans nest siste noensinne. Vinner han også sin siste fight blir han stående med 49 seire og 0 tap, det samme som legendariske Rocky Marciano.

– I et historisk perspektiv ble det aldri det fyrverkeriet man håpet på, selv om kvaliteten på det som vises i ringen er enorm. Kampen manglet de riktig store bombene og tellingene. Ingen var noengang skikkelig i trøbbel, oppsummerer NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti etter kampen.

– Mayweather bruker den lange venstra godt. Pacman finner ikke avstanden og blir forstyrret av jabben hele tida. Derfor slår langt færre slag enn forventet, men det er Mayweathers fortjeneste. Han tok tak fra start og kontrollerte det meste, mener Øfsti.

Slik gikk kampen runde for runde.

Runde 1:

Det var en avventende runde. Mayweather åpner friskt, men klarer ikke å fange Pacquiao til noen voldsomme kombinasjoner.

MGM Grand i Las Vegas er stappet av både folk og forventninger. En enormt antall celebriteter har tatt plass rundt ringen, og Jamie Foxx sang den amerikanske nasjonalsangen før Manny Pacquiao tok plass i ringen som første bokser.

Runde 2:

Mayweather ser hakket bedre ut. Pacquiao går hardt på, men klarer ikke treffe Mayweather, som hele tiden kommer seg unna. Fotarbeidet til filippineren er ikke på plass, og det etterlyser også trener Freddy Roach.

Runde 3:

Mayweather kommer unna med noen småtriks. Men fortsatt er utviklingen noe av det samme. Pacquiao er mest offensiv, og tar muligens denne runden knepent. Han smiler på vei på ut til hjørnet etter at bjella slår.

Runde 4:

Det var forventet at Pacquiao skulle ta initiativ fra start, men han brukte et par runder på å komme i gang. Denne runden er det imidlertid ingen tvil om hvem som tar. Mayweather ser rystet ut ved flere anledninger denne runden, og Pacquiao er på gang.

Runde 5:

Mayweather begynner å skjønne alvoret, og er mer offensiv i den femte runden. Mayweather treffer blant annet Pacman skikkelig ved en anledning. Fortsatt jevnt, men denne runden har en helt annen karakter enn den forrige. Pacquiao kommer ikke til i det hele tatt denne runden. Også en del holding fra begge parter denne runden.

Runde 6:

Filippineren mer offensiv igjen nå. Går skikkelig etter Mayweather, og amerikaneren forsøker hele tiden å unngå å komme tett innpå Pacquiao. Pacquiao går inn knallhardt med kombinasjoner, men Mayweather står bare og rister på hodet når han trekker seg ut igjen for å symbolisere at «du ryster meg ikke med dette». Knepen runde til Pacquiao ser det ut som.

Runde 7:

Pappa Mayweather ikke fornøyd med sønnen i siste pause. Vil ha ham mer offensiv, og Floyd følger opp. Forsøker å angripe Pacman fra litt avstand, men får ikke inn noen treffere som virkelig biter. Pacquiao treffer på sin side med en del kontringer, og forsøker å få Mayweather inn mot tauene til stadighet.

Runde 8:

Tempoet til Pacquiao plager amerikaneren stort her. Pacman klarer å finne de åpningene Mayweather har i forsvaret sitt, men Pacquiao har ikke klart å treffe Mayweather på en måte som har vært i nærheten av å sette ham på bakken. Klart kampbilde nå. Pacquiao går på, men Mayweather smyger seg unna. Filippineren med et lite initiativ nå, blir spennende siste fire runder.

Runde 9:

Presisjonen til Mayweather har vært sedvanlig god, men i niende runde slår han skikkelig luft etter halvminuttet, og blir litt preget av det. Pacquiao holder tempo i kombinasjonene og treffer en del, men slår også langt flere bomtreff enn Mayweather gjør. Det gjør det til en grei runde til amerikaneren.

Runde 10:

Får følelsen av at Mayweather kontrollerer det mer her. Pacquiao går fortsatt hardest på, men treffer sjeldnere og sjeldnere godt. Mayweather jobber godt med overkroppen, kontrer og smyger seg unna alt. Tar nok denne runden også.

Runde 11:

Der smeller det skikkelig et par ganger i innledningen fra Mayweather. Ser ut som om han har mer krefter igjen enn Pacquiao, og fortsetter å kontrollere dette. Går mot en poengseier for amerikaneren om ikke noe spesielt skjer. Står bare og kontrer inn treffer etter treffer, mens Pacman forsøker å finne ut av hvordan han skal komme seg inn og få rystet «Money».

Runde 12:

Gutta klemmer en gang før de går i gang med den siste runde. Men utviklingen ellers er den samme. Hver gang Pacquiao går inn for å angripe står Mayweather og tar ham på kontra. Helt annen presisjon på Mayweather, og amerikaneren lar seg ikke treffe. Blir noe poengseier og den 48. strake på Floyd her, men vi får vente og se hva dommerne sier.

Les også: De trodde han var død – i natt bokser han sitt livs kamp

Les også: Derfor betyr kampen alt for «Money»

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal