Hopp til innhold

Marit Breivik om finaletapet:– Umenneskelig å vinne hver gang

Tidligere landslagssjef for håndballjentene, Marit Breivik, mener Norge bør være stolte over finaleinnsatsen mot Montenegro.

Norge Breivik

Marit Breivik mener de norske håndballjentene hadde vunnet EM-finalen mot Montenegro om de ikke hadde sløst med sjansene.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– De norske jentene gikk selvfølgelig for gullet. Men det er umenneskelig å skulle vinne hver gang, sier tidligere landslagssjef Marit Breivik til NRK.no etter at Norge tapte den nervepirrende EM-finalen mot Montenegro søndag.

Marit Malm Frafjord

Landslagskaptein Marit Malm Frafjord var blant de norske jentene som tok til tårene etter nederlaget mot Montenegro i EM-finalen. – Man kan ikke vinne hver gang, sier Marit Breivik.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Hun mener Norge har levert et godt mesterskap, og at det ikke er noen grunn til å grave seg ned tross finelatapet.

– Innsatsen har vært sterk hele veien. Vi må huske på at Montenegro er veldig gode, sier Breivik.

– Ikke på hugget

Hun er imidlertid klar på at Norge kunne vunnet finalen, hadde det ikke vært for sløsingen med sjansene.

– De norske jentene bommet alt for mye på klare målsjanser. Enten det var fra godt skuddhold eller alene med keeper, sier Breivik, og får støtte av en tidligere landslagsveteran.

Susann Goksør Bjerkrheim

Tidligere landslagsveteran Susann Goksør Bjerkrheim synes ikke Norge var nok på hugget i finalen.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Det virket som om Montenegro ville mer i finalen. De var tøffere og mye mer på hugget, sier Susann Goksør Bjerkrheim, som selv tapte EM-finalen mot Danmark i 1996.

– Det er vel ikke så mye tvil om at Norge tapte for et bedre lag i dag, legger Goksør Bjerkrheim til.

Edin ble tatt hånd om

Norge slet med å finne ut av aggressive og disiplinerte montenegrinske spillere kampen gjennom, og flere av de norske jentene kom aldri helt til sin rett.

– Noen av de norske burde prestert bedre, dessverre. Anja Edin var fantastisk i små glimt, men hun er én av dem man kunne ventet mer av i finalen, mener Goksør Bjerkrheim.

– Det blir litt for ujevne prestasjoner av de norske spillerne. Edin ble passet godt på. Det eneste positive med det var at det åpnet opp for Ida Alstad, som spilte utrolig bra, mener Breivik.

marit

Marit Breivik vil ikke sin noe om hva hun synes Thorir Hergeirsson skulle gjort annerledes for å vinne EM-gullet.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det var nemlig Ida Alstad som stod fram da Norge slet som verst. Først reddet hun ekstraomganger da hun utliknet til 24-24 ni sekunder før full tid. Så - ti minutter senere - sikret hun nye ekstraomganger med 13 sekunder igjen på klokka.

– Det var skrekkelig spennende. Helt utrolig!, sier Breivik.

– Det var forferdelig å se på! Men begge gangene Alstad sørget for ny spenning, tenke jeg at «nå setter Norge inn det siste giret», forteller Goksør Bjerkreheim.

Måtte gi tapt

Men de norske håndballjentene hadde aldri noe ekstra gir å sette inn. I stedet var det Montenegro som, etter at Heidi Løke fikk en tominutters utvisning med like mange minutter igjen å spille, som satte inn nådestøtet.

Med tre raske scoringer fjernet de all tvil om hvor gullet skulle havne.

På spørsmål om Thorir Hergeirsson kunne gjort noe annerledes for å forhindre finaletapet, svarer Marit Breivik følgende:

– Det er vanskelig å si hva han kunne gjort annereldes. Det blir liksom for enkelt å uttale seg om det hjemme fra sofaen, avslutter Breivik.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal