Fra NRK-blogger til EMs beste: – Stort bare å ha spilt EM

Selv om hun var langt nede etter finaletapet for Montenegro søndag, gleder Anja Edin seg over at hun fikk sitt virkelige gjennombrudd i den norske landslagstrøya under EM.

Anja Edin

Anja Edin deppet i minuttene etter tapet for Montenegro, men smilet var på plass da hun forlot hallen noen timer senere med EM-sølvet rundt halsen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Vi gikk for gullet, så det er litt bittert. Men det er klart, for meg er det stort bare å være her, sa Anja Edin til NRK etter 31-34-tapet for Montenegro i EM-finalen.

Edin ble nemlig ikke funnet verdig en plass i den norske troppen til EM i 2010. I stedet var hun hjemme i Norge og blogget for NRK Sport.

– Det var veldig moro å blogge. Men det er selvsagt morsomt å ha vært med i EM også, sa Edin til NRK etter semifinaleseieren over Ungarn lørdag.

Tok steget

Anja Edin

Anja Edin har grunn til å gi 'tommel opp' etter sin innsats i EM-sluttspillet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Etter EM-finalen skulle Edin så gjerne hatt EM-gullet hengende rundt halsen. Men med tanke på at hun fra før av kun hadde en VM-bronse fra 2009 å vise til, deppet ikke Edin så altfor mye etter finaletapet.

– Dette sølvet er et steg opp fra VM-bronsen. Jeg kommer nok i festhumør utover kvelden, sa Edin med et smil til NRK rett etter Montenegro-kampen søndag.

Og Edin hadde absolutt grunn til å ta seg en velfortjent fest. Bakspilleren ble kåret til EMs mest verdifulle spiller, etter en rekke imponerende forestillinger fram til finalen.

– Fantastisk spiller

Marit Breivik

Marit Breivik tror Anja Edin kan spille en viktig rolle ogs i neste års håndball-VM.

Foto: LAURENT CIPRIANI / AP

– Edin har til tider vist seg som en fantastisk spiller, oppsummerer tidligere landslagsveteran Susann Goksør Bjerkrheim overfor NRK.no, og får støtte av tidligere landslagssjef Marit Breivik:

– Anja Edin har virkelig stått fram. Dette lover meget godt for neste års VM, sier Breivik.

Både hun og Goksør Bjerkrheim mener imidlertid at Norge kunne vunnet EM-finalen mot Montenegro, hadde det ikke vært for at montenegrinene var så forberedt på Edins storspill.

– Anja Edin ble passet veldig godt på, sier Breivik.

– Ja, hun ble det. Edin var én av de norske spillerne vi kanskje hadde håpet skulle utrette enda mer. Men det at Edin ble pakket inn, gjorde at Ida Alstad kunne storspille, avslutter Goksør Bjerkrheim.

- Edin snakker om EM-blogging

Anja Edin synes det var morsomt å blogge for NRK, men vel så morsomt å få være med til EM.

Siste nytt

 • Stavanger med sesongens første tap

  Det skulle gå ti kamper før Stavanger Oilers avga poeng i årets eliteserie i ishockey. Etter 1-1 til full tid, og en målløs overtidsperiode, tapte siddisene til slutt 1-2 etter at hjemmelaget Storhamar hadde avgjort på straffer lørdag.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • City tilbake på vinnersporet

  Etter et svært overraskende tap før landslagspausen, slo Manchester City tilbake med 2-0-seier borte mot Crystal Palace i Premier League lørdag.

  Scoringer av Gabriel Jesus og David Silva sørget for 0-2 og tre poeng til gjestene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Rosenborg rotet bort seieren

  Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men rotet bort ledelsen begge gangene.

  Dermed ble det 2-2 i den første kampen i 25. serierunde. Rosenborg ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen, men har én kamp mer spilt enn Odd og Bodø/Glimt på plassene foran.

  Akintola og Maars Johnsen scoret for Rosenborg. Gjertsen og Psyché scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal