Fra NRK-blogger til EMs beste: – Stort bare å ha spilt EM

Selv om hun var langt nede etter finaletapet for Montenegro søndag, gleder Anja Edin seg over at hun fikk sitt virkelige gjennombrudd i den norske landslagstrøya under EM.

Anja Edin

Anja Edin deppet i minuttene etter tapet for Montenegro, men smilet var på plass da hun forlot hallen noen timer senere med EM-sølvet rundt halsen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Vi gikk for gullet, så det er litt bittert. Men det er klart, for meg er det stort bare å være her, sa Anja Edin til NRK etter 31-34-tapet for Montenegro i EM-finalen.

Edin ble nemlig ikke funnet verdig en plass i den norske troppen til EM i 2010. I stedet var hun hjemme i Norge og blogget for NRK Sport.

– Det var veldig moro å blogge. Men det er selvsagt morsomt å ha vært med i EM også, sa Edin til NRK etter semifinaleseieren over Ungarn lørdag.

Tok steget

Anja Edin

Anja Edin har grunn til å gi 'tommel opp' etter sin innsats i EM-sluttspillet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Etter EM-finalen skulle Edin så gjerne hatt EM-gullet hengende rundt halsen. Men med tanke på at hun fra før av kun hadde en VM-bronse fra 2009 å vise til, deppet ikke Edin så altfor mye etter finaletapet.

– Dette sølvet er et steg opp fra VM-bronsen. Jeg kommer nok i festhumør utover kvelden, sa Edin med et smil til NRK rett etter Montenegro-kampen søndag.

Og Edin hadde absolutt grunn til å ta seg en velfortjent fest. Bakspilleren ble kåret til EMs mest verdifulle spiller, etter en rekke imponerende forestillinger fram til finalen.

– Fantastisk spiller

Marit Breivik

Marit Breivik tror Anja Edin kan spille en viktig rolle ogs i neste års håndball-VM.

Foto: LAURENT CIPRIANI / AP

– Edin har til tider vist seg som en fantastisk spiller, oppsummerer tidligere landslagsveteran Susann Goksør Bjerkrheim overfor NRK.no, og får støtte av tidligere landslagssjef Marit Breivik:

– Anja Edin har virkelig stått fram. Dette lover meget godt for neste års VM, sier Breivik.

Både hun og Goksør Bjerkrheim mener imidlertid at Norge kunne vunnet EM-finalen mot Montenegro, hadde det ikke vært for at montenegrinene var så forberedt på Edins storspill.

– Anja Edin ble passet veldig godt på, sier Breivik.

– Ja, hun ble det. Edin var én av de norske spillerne vi kanskje hadde håpet skulle utrette enda mer. Men det at Edin ble pakket inn, gjorde at Ida Alstad kunne storspille, avslutter Goksør Bjerkrheim.

- Edin snakker om EM-blogging

Anja Edin synes det var morsomt å blogge for NRK, men vel så morsomt å få være med til EM.

Siste nytt

 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal