Hopp til innhold

Fra NRK-blogger til EMs beste: – Stort bare å ha spilt EM

Selv om hun var langt nede etter finaletapet for Montenegro søndag, gleder Anja Edin seg over at hun fikk sitt virkelige gjennombrudd i den norske landslagstrøya under EM.

Anja Edin

Anja Edin deppet i minuttene etter tapet for Montenegro, men smilet var på plass da hun forlot hallen noen timer senere med EM-sølvet rundt halsen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Vi gikk for gullet, så det er litt bittert. Men det er klart, for meg er det stort bare å være her, sa Anja Edin til NRK etter 31-34-tapet for Montenegro i EM-finalen.

Edin ble nemlig ikke funnet verdig en plass i den norske troppen til EM i 2010. I stedet var hun hjemme i Norge og blogget for NRK Sport.

– Det var veldig moro å blogge. Men det er selvsagt morsomt å ha vært med i EM også, sa Edin til NRK etter semifinaleseieren over Ungarn lørdag.

Tok steget

Anja Edin

Anja Edin har grunn til å gi 'tommel opp' etter sin innsats i EM-sluttspillet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Etter EM-finalen skulle Edin så gjerne hatt EM-gullet hengende rundt halsen. Men med tanke på at hun fra før av kun hadde en VM-bronse fra 2009 å vise til, deppet ikke Edin så altfor mye etter finaletapet.

– Dette sølvet er et steg opp fra VM-bronsen. Jeg kommer nok i festhumør utover kvelden, sa Edin med et smil til NRK rett etter Montenegro-kampen søndag.

Og Edin hadde absolutt grunn til å ta seg en velfortjent fest. Bakspilleren ble kåret til EMs mest verdifulle spiller, etter en rekke imponerende forestillinger fram til finalen.

– Fantastisk spiller

Marit Breivik

Marit Breivik tror Anja Edin kan spille en viktig rolle ogs i neste års håndball-VM.

Foto: LAURENT CIPRIANI / AP

– Edin har til tider vist seg som en fantastisk spiller, oppsummerer tidligere landslagsveteran Susann Goksør Bjerkrheim overfor NRK.no, og får støtte av tidligere landslagssjef Marit Breivik:

– Anja Edin har virkelig stått fram. Dette lover meget godt for neste års VM, sier Breivik.

Både hun og Goksør Bjerkrheim mener imidlertid at Norge kunne vunnet EM-finalen mot Montenegro, hadde det ikke vært for at montenegrinene var så forberedt på Edins storspill.

– Anja Edin ble passet veldig godt på, sier Breivik.

– Ja, hun ble det. Edin var én av de norske spillerne vi kanskje hadde håpet skulle utrette enda mer. Men det at Edin ble pakket inn, gjorde at Ida Alstad kunne storspille, avslutter Goksør Bjerkrheim.

- Edin snakker om EM-blogging

Anja Edin synes det var morsomt å blogge for NRK, men vel så morsomt å få være med til EM.

Siste nytt

 • Kristiansen sist i EM-finalen

  Siri Eva Kristiansen (29) fikk sitt internasjonale gjennombrudd i ro-EM, men hun havnet langt bak teten i finaleløpet i München.

  Hun startet i bane én og endte på sjette og sisteplass. Medaljene gikk til Nederland, Hellas og Tyskland.

  Den norske jenta hadde over et halvt minutt opp til vinneren.

  Kristiansen har en fortid som svømmer på bra nivå. Hun ble blant annet nummer to i det amerikanske juniormesterskapet da hun studerte i USA.

  Norge fikk med seg én medalje fra ro-EM. Birgit Skarstein vant para singlesculler. (NTB)

  Roing Mediedag
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Norske statister i svømme-EM

  Ingen norske svømmere gikk videre i EM langbane i Roma søndag. En duo var langt unna avansement.

  Jon Jøntvedt hadde 43. beste tid på 200 meter fri. Nordmannen slo inn på 1.55,62, og det ga ham en beskjeden plassering.

  Markus Lie måtte se 32 mann foran seg på sluttlista på 50 meter rygg. Han fikk tiden 26,07.

  Det er VM-øvelser helt fram til onsdag. Da avsluttes mesterskapet i Italia. (NTB)

  SVØMMING, KORTBANE-EM 2017
  Foto: Jessica Gow / NTB
 • Storavis hevder Jarstein er suspendert av Hertha Berlin

  Tidligere landslagskeeper, Rune Almenning Jarstein, var ikke med i troppen til Hertha Berlin i hjemmekampen mot Eintracht Frankfurt lørdag.

  Nå hevder den tyske storavisen Bild at Jarstein er suspendert etter en konflikt med keepertrener Andreas Menger dagen før kampen. Kicker.de skriver at de har samme informasjon.

  Ifølge rapportene skal Jarstein ha kritisert keepertrenerens metoder og kommunikasjon.

  – Rune var ikke med mot Frankfurt av sportslige og disiplinære årsaker. Det blir nå et møte med ham og hans rådgiver veldig snart, forklarer sportsdirektør i Hertha Berlin, Fredi Bobic, til avisen.

  Avisene mener det nå ligger an til at klubben terminerer nordmannens kontrakt.

  – Jeg tenker det sier veldig mye om Hertha som klubb at de suspenderer den spilleren som har vært deres viktigste bærebjelke og sørget for en slags kontinuitet i noen kaotiske år. Om dette er slutten for Jarstein i Tyskland, er det veldig trist, sier Bundesliga-kommentator for Viaplay, Eivind Bisgaard Sundet.

  NRK har ikke lyktes å få en kommentar fra Jarstein, som har spilt 178 kamper for hovedstadsklubben og har kontrakt ut sesongen 2022/2023.

  Rune Jarstein
  Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste