Hopp til innhold

Internasjonal fotball

  • Møter gamleklubben i CAS

    Omar Elabdellaoui skal møte gamleklubben Galatasaray i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i desember, skriver VG. Fotballspilleren var ute i lang tid etter å ha vært involvert i en fyrverkeriulykke i 2020 og ble terminert fra kontrakten med den tyrkiske klubben drøyt to og et halvt år senere. Fifa fastslo så at Galatasaray skyldte Elabdellaoui over 30 millioner norske kroner, men nå skal altså partene møtes i CAS.

    Omar Elabdellauoi
    Foto: NTB
  • Van Gaal tar over Nederland igjen

    Louis van Gaal (69) er tilbake som Nederlands landslagssjef i fotball sju år etter at han ga seg i jobben. Hans første test kommer mot Norge på Ullevaal.

    Nederlands fotballforbund bekreftet ansettelsen onsdag på sitt nettsted.

    Kontrakten er på 18 måneder, og van Gaal får i oppgave å lede laget til VM i Qatar mot slutten av 2022. Van Gaal får også lede landet i VM dersom Nederland kvalifiserer seg.

    – Nederlandsk fotball har alltid stått mitt hjerte nær, og å være trener for landslaget er etter mitt syn en viktig posisjon for utviklingen av vår fotball, sier van Gaal.

    Han har tidligere ledet det nederlandske herrelandslaget i to perioder (2000-2002 og 2012-2014). Det siste han gjorde med Nederland før han ble Manchester United-manager foran 2014/15-sesongen, var å ta bronse i VM i Brasil.

    Louis van Gaal
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Gir seg med landslagsfotball

    Toni Kroos er ferdig som tysk landslagsspelar. Dermed vart den skuffande exiten i åttedelsfinalen mot England det siste han gjorde med flagget på brystet.

    Kroos fekk totalt 106 kampar frå 2010 til 2021 og gir seg etter eit skuffande EM for Tyskland, der det vart andreplass i «dødens gruppe» og tap for England i åttedelsfinalen.

    Britain England Germany Euro 2020 Soccer
    Foto: Frank Augstein / AP
  • Larsson trolig ferdig på landslaget

    Etter en 13 år lang karriere i blått og gult ser det ut til at EM-tapet mot Ukraina trolig er det siste Sebastian Larsson gjorde på landslaget.

    – Det er mye som tyder på det, ja. Som jeg har sagt gjennom hele min karriere, så har jeg aldri vært for å sette definitive sluttdatoer, men det er ikke en sprø spådom det, sier Larsson.

    Også landslagskollega Marcus Berg gir seg etter EM.

    EM-kvalifisering fotball menn: MALTA-SVERIGE
    Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix
  • De Boer ferdig som Nederland-sjef

    Det nederlandske fotballforbundet bekrefter tirsdag at Frank de Boer er ferdig som Nederland-trener.

    Det skjer etter et svært skuffende EM for Nederland, som endte med 0-2-tap og EM-exit mot Tsjekkia allerede i åttedelsfinalen.

    De Boer fikk spørsmål om sin framtid etter 0-2-tapet for Tsjekkia.

    – Jeg trenger ikke å svare på det nå. Jeg kommer til å tenke på det de neste ukene, svarte han ifølge NOS TV.

    Nå har han altså skilt lag med sin arbeidsgiver.

    De Boer har fått mye kritikk i hjemlandet for å ha vraket den innarbeidede 4-3-3-formasjonen og spilt med tre midtstoppere. Kritikken stilnet litt da laget imponerte i gruppespillet, men den tiltar sikkert igjen etter at laget stupte over første hinder i cupspillet.

    Nederland er favoritt i Norges VM-kvalifiseringsgruppe, men etter de tre første rundene i mars er Nederland, Norge og Montenegro alle ett poeng bak gruppeleder Tyrkia.

    Norge møter Nederland på Ullevaal i september.

    Fotball: Europaligaen, gruppe A: Molde - Ajax (1-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal