Hopp til innhold

Internasjonal fotball

 • Van Gaal tar over Nederland igjen

  Louis van Gaal (69) er tilbake som Nederlands landslagssjef i fotball sju år etter at han ga seg i jobben. Hans første test kommer mot Norge på Ullevaal.

  Nederlands fotballforbund bekreftet ansettelsen onsdag på sitt nettsted.

  Kontrakten er på 18 måneder, og van Gaal får i oppgave å lede laget til VM i Qatar mot slutten av 2022. Van Gaal får også lede landet i VM dersom Nederland kvalifiserer seg.

  – Nederlandsk fotball har alltid stått mitt hjerte nær, og å være trener for landslaget er etter mitt syn en viktig posisjon for utviklingen av vår fotball, sier van Gaal.

  Han har tidligere ledet det nederlandske herrelandslaget i to perioder (2000-2002 og 2012-2014). Det siste han gjorde med Nederland før han ble Manchester United-manager foran 2014/15-sesongen, var å ta bronse i VM i Brasil.

  Louis van Gaal
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Gir seg med landslagsfotball

  Toni Kroos er ferdig som tysk landslagsspelar. Dermed vart den skuffande exiten i åttedelsfinalen mot England det siste han gjorde med flagget på brystet.

  Kroos fekk totalt 106 kampar frå 2010 til 2021 og gir seg etter eit skuffande EM for Tyskland, der det vart andreplass i «dødens gruppe» og tap for England i åttedelsfinalen.

  Britain England Germany Euro 2020 Soccer
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Larsson trolig ferdig på landslaget

  Etter en 13 år lang karriere i blått og gult ser det ut til at EM-tapet mot Ukraina trolig er det siste Sebastian Larsson gjorde på landslaget.

  – Det er mye som tyder på det, ja. Som jeg har sagt gjennom hele min karriere, så har jeg aldri vært for å sette definitive sluttdatoer, men det er ikke en sprø spådom det, sier Larsson.

  Også landslagskollega Marcus Berg gir seg etter EM.

  EM-kvalifisering fotball menn: MALTA-SVERIGE
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix
 • De Boer ferdig som Nederland-sjef

  Det nederlandske fotballforbundet bekrefter tirsdag at Frank de Boer er ferdig som Nederland-trener.

  Det skjer etter et svært skuffende EM for Nederland, som endte med 0-2-tap og EM-exit mot Tsjekkia allerede i åttedelsfinalen.

  De Boer fikk spørsmål om sin framtid etter 0-2-tapet for Tsjekkia.

  – Jeg trenger ikke å svare på det nå. Jeg kommer til å tenke på det de neste ukene, svarte han ifølge NOS TV.

  Nå har han altså skilt lag med sin arbeidsgiver.

  De Boer har fått mye kritikk i hjemlandet for å ha vraket den innarbeidede 4-3-3-formasjonen og spilt med tre midtstoppere. Kritikken stilnet litt da laget imponerte i gruppespillet, men den tiltar sikkert igjen etter at laget stupte over første hinder i cupspillet.

  Nederland er favoritt i Norges VM-kvalifiseringsgruppe, men etter de tre første rundene i mars er Nederland, Norge og Montenegro alle ett poeng bak gruppeleder Tyrkia.

  Norge møter Nederland på Ullevaal i september.

  Fotball: Europaligaen, gruppe A: Molde - Ajax (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Pulisic avgjorde ellevill finale

  Det ble ikke spart på kruttet da USA og Mexico møttes i finalen i nasjonsligaen for Nord-Amerika.

  Pulisic ble den store helten da han sikret 3-2 seier på et straffespark amerikanerne fikk i andre ekstraomgang.

  Men før den tid hadde det også vært underholdende. Først sendte Corona meksikanerne opp i en tidlig ledelse, men Dortmund-profil Giovanni Reyna utlignet etter en snau halvtime.

  Mexico og Diego Lainez skulle slå tilbake kun ti minutter før full tid, men kort tid etter utlignet USA igjen - denne gangen ved scoring av Weston McKennie.

  I tillegg reddet amerikanernes reservekeeper og tidligere Molde-keeper Ethan Horvath et straffespark i ekstraomgangene.

  Som nevnt kunne amerikanerne juble etter kampslutt. De vant nasjonsligaen for første gang i landets historie.

  Soccer: 2021 Concacaf Nations League Finals-USA at Mexico
  Foto: Isaiah J. Downing / Reuters

Siste nytt

 • Stortalent VM-vraket etter seier i verdenscupen

  Norges Skiforbund har tatt ut 25 langrennsløpere til VM i Planica. Tolv kvinner og 13 menn reiser til Slovenia til et VM som arrangeres fra 22. februar til 5. mars.

  Iver Tildheim Andersen er blant dem som ikke får være med. Stortalentet vant 10-kilometeren i verdenscupen på Lillehammer i desember.

  – I hovedsak er det ikke han som er veid for lett, det er heller de andre som har fryktelig gode merittlister. Vi har landet på å gå for et lag vi mener er mest kvalifisert for 15 kilometeren, også nådde ikke han helt opp der, det er årssaken, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

  Tildheim Andersen har foreløpig ikke svart NRK tirsdag.

  Her er hele troppen:

  Kvinner: Helene Marie Fossesholm (Eiker SK), Ragnhild Haga (Åsen IL), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL), Kristine Stavås Skistad (Konnerud IL), Astrid Øyre Slind (Oppdal IL), Ane Appelkvist Stenseth (Grong IL), Anna Svendsen (Trømso SK), Silje Theodorsen (Team Elon Nord-Norge), Heidi Weng (IL BUL), Tiril Udnes Weng (Nes Ski), Lotta Udnes Weng (Nes Ski) og Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik SK).

  Menn: Harald Østberg Amundsen (Asker SK), Pål Golberg (Gol IL), Hans Christer Holund (Lyn Ski), Emil Iversen (IL Varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen IL), Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski), Even Northug (Strindheim IL), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer SK), Sjur Røthe (Voss IL), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer SK), Didrik Tønseth (Byåsen IL), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn IF) og Sivert Wiig (Team ELON Vest).

  – At Norge kommer til å reise hjem med 17-18 medaljer skal du ikke se bort ifra, spesielt når russerne ikke er med, sier NRKs langrennsekspert Therese Johaug.

  Siste test før VM er verdenscupen i italienske Toblach kommende helg.

  France FIS Cross Country World Cup
  Foto: Salvatore Di Nolfi / AP
 • Viking enig om salg av Karlsbakk for kjempesum

  Viking og Heerenveen er enige om en overgang for Daniel Karlsbakk (19). Ifølge flere medier blir det tidenes største salg for Stavanger-klubben.

  – Vi er muntlig enige med Heerenveen om en avtale, men ingenting er foreløpig signert. Jeg kan også bekrefte at Karlsbakk er på vei til Nederland for å sluttføre overgangen, sier Vikings sportssjef Erik Nevland til Aftenbladet tirsdag morgen.

  Aftenbladet, Rogalands Avis og Nettavisen erfarer at totalrammen på overgangen er på omkring 30 millioner kroner.

  – Det er en kjempedeal for Viking og for spilleren, svarer Nevland.

  Karlsbakk spilte 21 kamper for Viking i Eliteserien i fjor og scoret to mål. 19-åringen startet karrieren i Bryne.

  Heerenveen ligger på 8.-plass i den nederlandske æresdivisjonen etter 19 kamper med 27 poeng. Neste kamp er borte mot Utrecht lørdag.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Viking - Sarpsborg 08
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Mo Farah hinter om å legge opp

  Den britiske løperlegenden Mo Farah (39) avslører at 2023 trolig blir det siste året som toppidrettsutøver.

  Farahs navn er bekreftet til London Marathon 23. april. Det blir etter all sannsynlighet for siste gang. Da vil han være 40 år.

  – Det har vært en utrolig karriere, og å ta del i London Marathon er stort for meg, sier han.

  Sist han løp i London Marathon, var i 2019. Da ble det femteplass.

  Han har utelukket et fjerde OL, men et siste VM i Budapest senere i år er fortsatt på bordet.

  – Jeg kommer ikke til å gå OL, og jeg tror 2023 blir mitt siste år. Men hvis det kom til stykket mot slutten av året, og du blir valgt ut for landet ditt, ville jeg aldri avslått det, sier 39-åringen.

  Farah kan se tilbake en svært suksessrik karriere med fire OL-gull (5000 meter og 10.000 meter i 2012 og 2016). På veien har han også vunnet seks VM-gull og fem EM-gull. I 2017 ble han slått til ridder. (NTB)

  Mo Farah
  Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste