Internasjonal fotball

 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND
 • FIFA foreslår fem bytter

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) forslår at det innføres en midlertidig regel som tillater fem innbyttere når pausen etter koronakrisen er over. Slik kan man unngå overbelastning og skader om det vil bli spilt mange kamper på kort tid.

  – Hvert lag må gis mulighet til å benytte seg av fem innbyttere, og i kamper som avgjøres med ekstraomganger kan de benytte seg av enda en til, skriver Fifa ifølge NTB.

  Solskjær
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Tviler på landskampar i år

  Landslagssjef Lars Lagerbäck seier til Eurosport at han håper, men tviler på at det blir landslagsspel i år.

  Noregs kamp mot Serbia i EM-omspelet er utsett, og UEFA ønskjer å få gjort unna både omspelet og fleire nasjonsligakampar i haust.

  Lagerbäck trur ikkje det skjer.

  – Eg håpar, men er tvilande, viss eg skal vere ærleg, seier han.

  Joshua King, Lars Lagerbäck.
  Foto: NTB SCANPIX
 • – Kanskje ingen landskampar i 2020

  FIFAs visepresident, kanadiske Victor Montagliani, tviler på at det kan spelast landskampar før i 2021, for dermed å gi klubbfotballen tid til å kome på fote igjen først.

  Montagliani er leiar for FIFA-komiteen som skal planlegge landslagsfotrballen i lys av korona-krisa. Han trur dei internasjonale datoane i september, oktober og november i år, må strykast.

  – Det er først og fremst på grunn av reisene over nasjonale grenser, seier han til nyheitsbyrået AP.

  Derfor trur ikkje han på landskampar før tidlegast i landskampvindauget i mars 2021, spesielt ikkje i dei hardast råka korona-kontinenta Europa og Nord-Amerika.

  Det vil i så fall gå ut over nasjonsligaen til hausten. Og Norges EM-kvalik mot Serbia vil ikkje bli spela før i mars neste år.

  Landskamp Romania - Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Siste nytt

 • Carlsen til finale etter drama

  Magnus Carlsen sikret seg finaleplass i Grand Final i sin egen sjakktour med seier over kinesiske Ding Liren i onsdagens semifinale. Oppgjøret endte i et svært dramatisk lynsjakkparti, hvor Carlsen først vant med hvitt før et stort Ding-overtak ble snudd til Carlsen-seier med svarte brikker. Nå venter Hikaru Nakamura i finalen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • LSK-spiller ute med leddbånd skade

  LSK-spiller Cathrine Dekkerhus må ta en pause fra fotballen på flere uker. 27-åringen pådro seg en strekk i et leddbånd i det høyre kneet på trening før helgen, det bekrefter hun selv til NRK.

  Dekkerhus håper å rekke de siste kampene i Toppserien som avsluttes i november.

  Cathrine Dekkerhus blir ute med skade i flere uker
  Foto: David Catry / NTB scanpix
 • Røa med syvende strake tap

  Røa har hatt en fryktelig start på årets sesong og gikk på nytt tap mot Vålerenga.

  Det startet bra for Røa som tok ledelsen på straffespark signert Linn Huseby.

  Rikke Marie Madsen utlignet for bortelaget etter 52 minutter, før Ingibjörg Sigurdardóttir sørget for at Vålerenga tok alle tre poengene med scoring på overtid.

  Dermed står Røa med null poeng etter syv kamper, mens Vålerenga ligger på andreplass i Toppserien.

  Røa med nytt tap
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal