Hopp til innhold

Lavrans Solli ble nummer sju

Lavrans Solli måtte ta til takke med sjuendeplass i finalen på 50 meter rygg i svømme-EM torsdag.

Lavrans Solli endte på sjuendeplass på 50 meter rygg i svømme-EM i Berlin. Tiden 25,28 var bare 28 hundredeler fra bronsen i det jevne løpet. Vladimir Morozov vant på 24,64.

Lavrans Solli endte på sjuendeplass i EM-finalen på 50 m rygg, men bare 28 hundredeler fra pallen. Se finalen her

– Jeg synes han ser litt anspent ut, og det er ikke nødvendigvis bra, sa NRKs ekspertkommentator Aleksander Hetland da nordmannen gikk til start.

Solli kom da heller ikke helt i fremste rekke på den korte distansen, men det var jevnt. Med tiden 25,28 sekunder var 14 hundredeler bak hans Norsk rekord og finale i svømme-EM for Solli .

Men det var bare 28 hundredeler fra bronsemedaljen i det jevne finaleheatet.

Russeren Vladimir Morozov vant relativt klart på 24,64. Sølvvinner Jeremy Stravius tok sølvet på 24,84. Bronsen gikk til britiske Christoph Walker-Hebborn på 25,00.

En plass i finalen var målet for Solli og Norges Svømmeforbund i forkant av mesterskapet. Slik sett oppnådde de målsettingen.

50 meter rygg er Sollis favorittdistanse, men i VM- og OL-sammenheng er ikke den med. Da er det den dobbelte distansen som passer Solli best.

Det er da også 100-meteren i rygg som blir Sollis hovedmål de to kommende sesongene.

Sportsnyheter

Premier League - Fulham v Manchester City

Haaland med monsterbom i storseier: – Tror ikke det man ser

Manchester City satt igjen på cruise-kontrollen da de tok over tabelltoppen med to kamper igjen å spille. Erling Braut Haaland gikk målløs av banen.

Siste nytt

  • Naalsund med to målgivende da United vant sin første FA-cupfinale

    Lisa Naalsund bidro med to målgivende da Manchester United vant FA-cupfinalen med knusende 4-0 mot Tottenham. Det er første gang klubben har vunnet FA-cupen på kvinnesiden.

    Naalsund serverte først Ella Toone som åpnet ballet med en ellevill scoring på overtid av førsteomgang, før Rachel Williams og Lucía García la på til 2- og 3-0 like etter pausen.

    I det 75. minutt var Naalsund igjen nest sist på ballen da García la på til 4-0, og da virket det allerede tynnslitte håpet enda tynnere for Tottenham.

    – Tottenham faller bare helt sammen. De er så åpne, sa tidligere Everton- og England-spiller Izzy Christiansen på BBC Radio etter det fjerde målet.

    Celin Bizet Ildhusøy startet kampen på benken for Tottenham, og kom på like før den andre scoringen.

    Manchester United var i sin første FA-cupfinale i fjor, mens søndagens finale var den første for Tottenham.

    Women's FA Cup - Final - Manchester United v Tottenham Hotspur
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Foss involvert i velt – Kooij vant i Napoli

    Olav Kooij vant spurten på den 9. etappen av Giro d'Italia. Tadej Pogacar hadde god kontroll på ledertrøyen, mens Tobias Foss var innblandet i en velt.

    Foss og Geraint Thomas i Ineos-laget var begge involvert i en velt sammen med tyskeren Maximilian Schachmann med 55 kilometer til mål. Det gikk heldigvis verst ut over det materielle, og Thomas fikk problemer med kjedet.

    Det tok derfor ikke mange kilometer før rytterne igjen var tilbake i hovedfeltet. Foss slapp seg tilbake fra hovedfeltet med 36 kilometer igjen av etappen.

    Sloveneren Pogacar hadde kontroll på ledertrøyen, og feltet hadde kontroll på de to italienske utbryterne Mico Maestri og Andrea Pietrobon. Begge sykler for Polti Kometa-laget.

    Nederlandske Kooij var raskest i spurten i hovedfeltet etter at flere ryttere hadde forsøkt seg i bakkene i inn mot målgang.

    Vegard Stake Laengen i UAE-laget gjorde jobben sin for mannen i den rosa ledertrøya. (NTB)

    Giro d'Italia - Stage 9 - Avezzano to Naples
    Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
  • Glimt slapp med skrekken etter kjempetabbe

    Fem minutter før fulltid på stillingen 2-1 til Glimt, utnyttet KBK en kjempetabbe i Glimtforsvaret. Habib Gueye snappet opp ballen fra en ukonsentrert Brede Moe. Gueye utlignet enkelt for andre gang i kampen.

    Det holdt likevel ikke til poeng for KBK. Jens Petter Hauge scoret sitt første seriemål etter returen til Bodø/Glimt, mens Kasper Høgh punktere kampen på overtid da han la på til 4-2.

    Bodø/Glimt har vært det laget som har scoret først i alle sine kamper hittil i Eliteserien denne sesongen. I solsteika i Kristiansund skjedde samme igjen.

    Kristiansund viste muskler mot serielederen, men mot tampen av første omgang mista de ballen etter et hjørnespark. Det utnyttet Glimt og leverte en mesterlig kontring som danske Albert Grønbæk fikk æren av å banke i mål.

    Bodø/Glimt har hatt full kontroll på dagens motstander i Eliteserien. De gule har vunnet de ni siste oppgjørene mot KBK, som rykket opp til Eliteserien i fjor.

    KBK har hatt en liten forbannelse over seg. I de fire forgående oppgjørene lagene imellom seg, har hjemmelaget ikke funnet veien til nettmaskene, men på det femte forsøket skulle den endelig sitte.

    Etter å ha skapt flere store sjanser, så rullet Kristiansund opp et fint angrep hvor Ruben Atle driblet seg forbi flere Glimt-spillere. Til slutt havnet ballen hos Habib Gueye som utlignet og brøyt forbannelsen.

    Og de burde ha gått opp i ledelsen etter å brent flere gigantiske sjanser på stillingen 1–1.

    Men;

    Mot spillets gang var Albert Grønbæk der igjen og satte inn ledermålet.

    Til slutt vant Glimt 4-2 og er fortsatt ubeseiret i Eliteserien denne sesongen.

    Bodø/Glimt feirer mot KBK
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal