NRK Meny
Normal

– Det er dette jeg synes er morsomt

Lavrans Solli (22) skal kjempe om sin første EM-medalje i kveld. – Alt kan skje, håper han.

Lavrans Solli

Lavrans Solli svømmer finale i 50 meter rygg under EM i kveld.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det er medalje som er utgangspunktet for Lavrans Solli før torsdagens finale på 50 meter rygg i svømme-EM i Berlin.

Aleksander Hetland

Aleksander Hetland mener det blir tøft, men tror Solli har muligheten til en medalje.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Etter ikke å ha innfridd tidligere i mesterskapet fikk han endelig kroppen til å fungere i onsdagens semifinale. 22-åringen satte både ny norsk og nordisk rekord med tiden 25,14. og hadde 6. beste tid i semifinalen.

De to andre norske svømmerne, Sverre Næss og Sindri Thor Jakobsson, ble begge slått ut etter forsøkene.

I kveldens finale håper Solli å svømme enda raskere.

– Det er dette jeg synes er morsomt. Det er derfor jeg driver med svømming. Det er bare noen tideler som skiller medalje til 4. og 5. plass, sa en optimistisk Solli etter semifinalen.

– Hadde vært morsomt

Norge har bare fem utøvere med i EM i svømming, og Lavrans Solli regnes som den eneste reelle medaljekandidaten i dette mesterskapet.

– Jeg håper at jeg kan svømme fortere enn jeg har gjort før, det er alltid et mål. Og så håper jeg selvfølgelig at jeg kan være med å kjempe om en medalje snart. Det hadde i hvert fall vært morsomt, sa Solli til NRK før mesterskapet.

Den tidligere norske svømmeren Aleksander Hetland kommenterer EM i svømming for NRK. Han er svært fornøyd med fremgangen som Solli har vist.

– Det var veldig kult å se han i semifinalen. Han satte ny norsk og nordisk rekord når det gjaldt mest og kvalifiserte seg for finalen. Det var virkelig bra. Det var et helt annet løp enn han gjorde tidligere på dagen, sier han.

– Kan bli hardt

Nå krysser Hetland fingrene for en norsk EM-medalje. Men det kan bli vanskelig, frykter han.

– Det skal bli hardt for Lavrans å få en medalje, men han har muligheten til det, men han må forbedre seg fra sitt beste nivå igjen, understreker han, og legger til
:

– Jeg tror nok han kan komme mellom 4.- 6.-plass, men medalje? Da må han perse med to, tre tiendeler til. Det hadde vært helt sinnsykt. Uansett: En ny pers og ny nordisk rekord skal han klare, sier Hetland.

Se Solli svømme finale i EM på NRK.no fra kl 18.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd