Hopp til innhold

Hadde oljejobb i fjor – nå starter hun opp sjøl

Poppy Kalesi er i gang med å starte sin egen bedrift, midt i oljenedturen. Det er hun ikke aleine om, ifølge gründerorganisasjonen og banken.

Poppy Kalesi

For ett år siden var kontoret til Poppy Kalesi hos Statoil i Oslo. I disse dager tilbringer hun tid på biblioteket i Stavanger, i full gang med å starte egen bedrift.

Foto: Anders Fehn / NRK

Poppy Kalesi

Poppy Kalesi.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Stavanger var et fantastisk sted å starte for seg sjøl. På på grunn av oljekrisa er det mange som starter opp, treffes for å skape nye muligheter og få flere ideer, sier Poppy Kalsi.

For ett år siden var kontoret hennes hos Statoil i Oslo. I disse dager tilbringer hun tid på biblioteket i Stavanger, i full gang med å starte for seg sjøl. Etter fire år i Statoil fant hun ut at hun ville starte sin egen bedrift retta mot fornybar energi.

– Mange overtallig i oljeindustrien

Hun er i godt selskap, ifølge Skape, et fellesskap som gir veiledning og opplæring til etablerere i Rogaland som vil starte egen bedrift. Både Innovasjon Norge, Fylkesmannen i Rogaland, NAV, kommunene og Rogaland fylkeskommune står bak.

Einar Talgø, daglig leder i Skape

Einar Talgø.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Mange av dem som kommer til Skape nå, har åpenbart blitt overtallige i oljeindustrien, sier Einar Talgø, daglig leder i Skape.

Også finansverdenen kan melde om slike tendenser. Da DNB torsdag la fram et av sine beste kvartalsresultater noensinne, kunne konsernsjef Rune Bjerke også formidle at de den siste tida har fått flere kunder som vil ha lån til gründervirksomhet.

DNB-Bjerke: – Ser en fantastisk omstillingsevne

– Vi ser at mange tidligere ansatte i olje- og gassrelatert virksomhet ønsker å sarte opp egen virksomhet. En fantastisk omstillingsevne begynner å dukke opp i oljeavhengige områder, men også ellers i Norge, sier Bjerke.

Kalesi beskriver de vanskelige tidene som akkurat det som skulle til for å realisere en drøm hun hadde hatt ei stund. Etter å ha jobba med innovasjon i Statoil, håper hun å få en nettjeneste for deling av energi på beina.

Meninga er at folk som har solcellepaneler hjemme, skal dele det som blir til overs etter modell av overnattingstjenesten Airbnb.

– Det var lettere å ta en avgjørelse nå, og si «jeg må gjøre det», sier Kalesi.

Flere nyheter fra Rogaland