Tidligere keeper for Lyn og Vålerenga, Frode Larsen signerte i dag en toårskontrakt med klubben, og vil bli presentert for fans og presse på klubbens kick-off i Sarpsborg i kveld, det bekrefter daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug til NRK.no.

Larsen var også med Sarpsborg 08 under deres opphold på La Manga i Spania tidligere i år. Der sto han i mål under 2-0 seieren mot Brann.

– Dette er morsomt. Det kom litt kjapt, men jeg ser positivt på det. For meg er dette et steg i riktig retning. Sarpsborg 08 er en stor klubb som jeg mener hører hjemme i eliteserien, sier keeperen til sarpsborg08.no.

Samtidig går fjorårets førstekeeper for blåtrøyene, Joacim Heier til den hardtsatsende klubben lenger sør i Østfold.

Tar opp kampen med Björnsson

Cato Haug - Daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug er fornøyd med løsningen de har fått med Kvik Halden. - Foto: Espen Torgersen / NRK

Daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug er fornøyd med løsningen de har fått med Kvik Halden.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Kvik Halden har fått forespørsler på Frode Larsen fra flere klubber i eliteserien og 1. divisjon.

De ønsket Rakkestad-gutten Joacim Heier som erstatter, og gikk dermed i dialog med Sarpsborg 08.

De har nå kommet til en løsning der de to keeperne bytter klubb.

– Vi får nå inn Frode Larsen, som er en veldig god keeper og som skal ta opp kampen med Haraldur Björnsson, så får vi se hvem som står utover i sesongen. Vi er veldig komfortable med denne løsningen, sier Cato Haug.

Heier avslutter dermed sin andre periode i Sarpsborg 08. Keeperen ble hentet til Sandefjord fra Sarpsborg i 2009, men valgte i januar 2011 å be om å løses fra kontrakten med laget fra hvalfangerbyen, for å returnere til Østfold.