Hopp til innhold

– Hjertet mitt er i Sarpsborg

Rakkestad-gutten Joacim Heier er klar for en ny periode i Sarpsborg 08.

Joacim Heier

Keeper Joacim Heier lot det bli med én sesong i Sandefjord, og vender nå tilbake til Sarpsborg 08.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Heier mottok prisen som folkets spiller i Sarpsborg, etter en strålende sesong i 2009 der han blant annet var med på å sende Fredrikstad ned en divisjon.

Som belønning for sine prestasjoner ble han hentet til Sandefjord for å erstatte den daværende landslagskeeperen Espen Bugge Pettersen. Han gjorde sine saker bra, men etter kun én sesong i hvalfangerbyen vender keeperen nå hjem til Østfold.

– Det er først og fremst av familiære årsaker at jeg har bestemt meg for å komme hjem. Det er viktig for meg å være på den riktige siden av fjorden, og når jeg først skal tilbake hit, så er det bare ett sted jeg hadde lyst til å være. Hjertet mitt er i Sarpsborg, sier Heier til NRK.no.

Konkurransen uvesentlig

Når han nå vender tilbake til Sarpsborg 08 får Heier to nye konkurrenter å kjempe mot, i Magnus Hjulstad og Colin Burns. Amerikaneren Burns er imidlertid usikker, da det enda ikke er klart om han får fornyet oppholdstillatelsen i Norge.

Uansett var ikke konkurransen om keeperplassen en viktig faktor for Heier, som bare ville være nærmere familien.

– Det fotballmessige var egentlig uvesentlig for den overgangen her. Magnus hadde en brukbar sesong i fjor og jeg er klar for å ta opp kampen med han og Colin. Jeg regner med at det er den beste keeperen som står i mål når serien starter, sier han.

Ville vært dumt å si nei

Sarpsborg 08 trener Roar Johansen er fornøyd med å ha fått Heier tilbake til klubben og hevder at det ville vært dumt å si nei til en slik mulighet.

– Når Joacim henvender seg til oss og melder at han ønsker å komme tilbake, så sier det seg selv at det er dumt å ikke benytte seg av den muligheten, sier han.

Med Magnus Hjulstads gode fjorårssesong, og Heiers strålende prestasjoner i 2009, har Johansen nå et luksusproblem på keeperplassen.

– Ja, jeg har vel det. I tillegg så ligger saken til Colin hos UDI, og vi venter på resultatet derfra. Vi er godt forspent på keeperplassen, sier han.

Har dere ett av norges beste keeperteam?

– Vi har en veldig god trio, hvis Colin får oppholdstillatelse. Hvis han får det, så er det mulig vi blir nødt til å låne ut en av keeperne, og da er det opp til de tre å bevise hvem som skal være med som nummer én og to når sesongen starter.

Ut 2014

Joacim Heier hadde to år igjen av kontrakten med Sandefjord, noe som betyr at keeperen måtte kjøpes ut av kontrakten. Sportslig administrativ leder i Sarpsborg 08, Cato Klaussen ønsker imidlertid ikke å gå inn på hvor stor overgangssummen er.

– Nei, det forblir mellom oss og Sandefjord. Nå mangler det kun noen underskrifter før Joacim formelt er klar for Sarpsborg 08 igjen, sier han til sarpsborg08.no.

Heier har skrevet under på en treårs-kontrakt, noe som binder ham til den nybakte Eliteserieklubben ut 2014.