Hopp til innhold

Vil frata franskmenn statsborgerskapet

Den franske presidenten Nicolas Sarkozy sier at folk som er født utenfor landet skal fratas statsborgerskapet om de bruker vold mot politiet.

Nicolas Sarkozy

Frankrikes president Nicolas Sarkozy vil ta statsborgerskapet fra folk som er voldelige mot politet.

Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Den franske presidenten er i Isère for å innsette en ny prefekt (fylkesmann) Eric Le Douaron, skriver avisen L'express.fr.

I sin tale i forbindelse med innsettelsen la han stor vekt på sikkerhet, trolig på bakgrunn av de voldelige sammenstøt som rystet Grenoble for ti dager siden:

– Man skal gjøre seg fortjent til det franske statsborgerskapet, sa Sarkozy.

Den franske presidenten foreslo å frata folk som har opprinnelse utenfor EU, og som angriper den offentlige myndigheten, statsborgerskapet. Han sa også at man ikke ”automatisk” bør gi fransk statsborgerskap til unge lovbrytere.

Sliter med populariteten

Opptøryer i Grenoble

Ungdommer i Grenoble satte fyr på biler og butikker og skjøt mot politiet, etter at en 27-åring ble skutt og drept av politiet tidligere denne måneden.

Foto: PHILIPPE MERLE / Afp

Sarkozy har de siste månedene slitt på meningsmålingene. Blant annet på grunn av den økonomiske skandalen hans regjering har vært involvert i.

Tidligere denne måneden ble det kjent at det franske politiet etterforsket presidenten, som er mistenkt for å ha mottatt over en million kroner i ulovlig pengestønad til sin valgkampanje.

Liliane Bettencourt

L´Oreal-arving Liliane Bettencourt.

Foto: Afp

Pengene skal ha kommet fra L´Oreal-arving og Frankrikes rikeste kvinne, Liliane Bettencourt.

I kjølvannet av urolighetene i landet den siste tiden, legger presidenten nå fram kontroversielle og drastiske tiltak for å øke sikkerheten i Frankrike.

Les mer:

SISTE NYTT

Siste nytt