Hopp til innhold

Nordmann meldt savnet etter flyulykke

En 38 år gammel afghaner med norsk statsborgerskap er meldt savnet i Afghanistan. Mannen skulle etter planen ta et fly samme dag som et fly styrtet i landet.

Flyvrak i Afghanistan

En passasjer med samme navn som en savnet norsk-afghaner var om bord da dette flyet styrtet i Afghanistan 17. mai.

Foto: OMAR SOBHANI / Reuters

Det er mannens familie i Norge som har meldt mannen savnet.

De forteller til NRK.no at de fikk beskjed om at han skulle ta et fly 17. mai med destinasjon Kabul, men etter det har ingen hørt noe fra ham.

Den savnede har bosted i Oslo-området.

Samme dag styrtet et fly i Shakar Darah-fjellene , 20 kilometer fra hovedstaden Kabul.

Det var 43 mennesker om bord i propellflyet av typen Antonov 24. Det er ikke funnet overlevende etter ulykken.

Usikkert om nordmannen var om bord

Det var tre briter, en amerikaner og flere titalls afghanere om bord i flyet. Det skal også ha befunnet seg en person om bord med likelydende navn som norsk-afghaneren som nå er meldt savnet.

Det norske Utenriksdepartementet er kjent med opplysningene, men kan ikke slå fast at de to er samme person, forteller underdirektør Ragnhild Imerslund til NRK.no:

– Det er en nordmann som er meldt savnet og ting kan tyde på at han var på dette flyet siden det var en passasjer med samme navn om bord. Vi kan likevel ikke bekrefte at dette var en norsk statsborger fordi passasjerlistene ikke inneholder statsborgerskap, understreker Imerslund.

Vanskelig redningsarbeid

Ifølge NATOs ISAF-styrke ble flyvraket lokalisert onsdag kveld.

Flyulykken skjedde i 4300 meters høyde og vrakdelene er spredt utover et stort område. I tillegg er det kun mulig å ta seg frem til ulykkesstedet til fots og det er mye snø og dårlig vær i området.

Samtidig som redningsarbeidet tar tid, vil også identifiseringen bli vanskelig, forteller Imerslund.

– Det kan ta alt fra et par dager til flere uker å finne de omkomne. Det kan også bli vanskelig å identifisere dem, siden Afghanistan har begrenset ekspertise på dette området.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt