Hopp til innhold

Bangladesh: Kvinne omkom i brann i kollapset bygning

Brannen som brøt ut i ruinene av den kollapsede bygningen i Bangladesh skal nå være under kontroll. En kvinne omkom som følge av brannen.

Redningsarbeider hjelper en kollega

Redningsarbeidere hjelper en kollega som skadet seg under en brann i ruinene av den kollapsede bygningen i Bangladesh.

Foto: ANDREW BIRAJ / Reuters

Gnister fra forsøk på å skjære seg gjennom stålrør for å redde en kvinne som satt fast bak røret skal ha forårsaket brannen, ifølge myndighetene.

Minst tre redningsarbeidere ble skadet i brannen ifølge Syed Al-Amin Roman. Redningsarbeiderne måtte trekke seg tilbake mens brannmenn jobbet iherdig med å slukke flammene, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Myndigheter tror det er sannsynlig at brannen tok livet av kvinnen som var fanget, ifølge talsmann Shahinul Islam. Redningsarbeiderne har utsatt bruk av tungt maskineri i håp om at de skulle få kvinnen ut av ruinene først. Men ettersom kvinnen var antatt død, gikk de i gang med å bruke tunge verktøy i leteaksjonen.

– Brannen brøt ut idet vi jobbet med å dra ut en kvinne vi tror var den siste overlevende. Hun døde, og en av våre redningsarbeidere ble skadd, sier Ahmed Ali, talsmann fra redningsmannskapene.

Hundrevis er fortsatt savnet

BANGLADESH-BUILDING-DISASTER

Det begynte å brenne i ruinene av den kollapsede bygningen i Bangladesh da redningsarbeidere forsøkte å redde ut en kvinne. Bildet er fra tidligere i uken og viser bangladeshiske hjelpearbeidere fra hæren, brannvesen og frivillige som jobber med å hente ut overlevende etter fabrikkollapsen nær Dhaka.

Foto: MUNIR UZ ZAMAN / Afp

Det var over 3.000 arbeidere inne i bygget da det raste sammen onsdag. 379 er så langt bekreftet omkommet, mens hundrevis fortsatt er savnet.

Redningsmannskaper fant tidligere søndag fire personer i live i ruinene.

Det velter ut røyk fra ruinhaugene og en del av redningsarbeidet har blitt midlertidig stoppet. Minst tre redningsarbeidere er skadd i brannen.

Det er nå svært lite håp om å finne flere overlevende i ruinene.

Ifølge BBC var det gnister fra maskiner som blir brukt til å fjerne ruiner, som utløste brannen. Selv om brannen midlertidig satte en stopper for redningsarbeidet i en del av ruinene, fortsatte det i andre deler.

Pågrep eieren

Politiet i Bangladesh pågrep søndag eieren av bygningen idet han prøvde å krysse grensen til India. Tre fabrikkeiere og to ingeniører er også pågrepet.

Bygningen ligger nordvest for hovedstaden Dhaka og inneholdt fem klesfabrikker, en bank, private kontorer og butikker.

SISTE NYTT

Siste nytt