Hopp til innhold

PR-ekspert beskylder Jensen for unnasluntring etter ny skandale

Det nytter ikke å late som om Bård Hoksruds sexkjøp er en privatsak, mener PR-rådgiver. – Siv Jensen forsøker å bruke nødutgangen, men det nytter ikke.

Siv Jensen snakker om Hoksrud

Siv Jensen møtte pressen for å kommentere Bård Hoksrud før partiets sentralstyremøte mandag. - For sent, mener PR-rådgiver.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Haakon B. Schrøder

Haakon B. Schrøder.

Foto: Per Heimly

PR-rådgiver Haakon B. Schrøder i Playground er ikke imponert over Frp-sjefens mediestrategi etter at TV2 avslørte at partikollega og stortingsrepresentant Bård Hoksrud hadde kjøpt sex i utlandet.

– Hun gjør to feil: Først er hun på ferie uten å respondere, deretter sier hun småarrogant at det er en privatsak, sier Schrøder til NRK.no.

– Det er på grensa til unnasluntring, fortsetter han.

– Frp brøt ikke loven

Mens Siv Jensen var på sydentur måtte nestleder Per Sandberg svare på vegne av partiet da skandalen ble kjent sist onsdag.

Nå er Jensen tilbake i Norge. Da hun møtte pressen mandag formiddag var hun klar på at Hoksruds lovbrudd ikke dreier seg om Frp.

– Det er han og bare han som har brutt loven, det er ikke Fremskrittspartiet som parti som har gjort det, sier Jensen til NRK.

Den argumentasjonen kan hun bare glemme, mener Schrøder.

– Når Hoksrud reiser til Riga med folk fra FpU får dette et partipreg uansett, sier han.

Video 8fbc2551-a3fc-4c4e-9099-75c821cc152b.jpg

Siv Jensen mener Frp forskjellsbehandles av norsk presse. I Dagsnytt 18 møtte hun Per Arne Kalbakk fra NRK, Hilde Hilde Haugsgjerd fra Aftenposten og Irene Halvorsen fra Dagsavisen.

Til frontalangrep på media

Selv om hun gjentatte ganger sa at sexkjøpet var en privatsak, måtte Siv Jensen bruke store krefter på å tilbakevise at Frp er preget av en ukultur.

– Jeg mener det er en grov fornærmelse å påstå at Frps 30.000 medlemmer lider av en ukultur, sier Jensen.

Men ifølge partilederen må alt en stortingsrepresentant foretar seg tåle å komme på forsida av avisene.

Hun mener likevel at pressen er hardere mot Frp enn andre.

– Det pågår en viss grad av forskjellsbehandling, men det betyr ikke at vi ikke skal tåle å ha søkelyset mot oss, sier Jensen til NRK.

Jensen mener pressen er snarere til å henge ut Frp’ere enn representanter fra andre partier, og sikter til en sak der en ordfører er sikta for seksuell omgang med ei mindreårig jente.

– Jeg registrerer at verken han eller partiet er navngitt, mens det ikke gjelder i saker der Frp-politikere er involvert, sier Jensen.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, mener derimot sakene er prinsipielt forskjellige siden Hoksrud har innrømmet all skyld, mens ordføreren nekter.

– Det som også er helt sentralt i overgrepssaker er at mediene er forsiktige med identifisering i saker som involverer barn, sier han.

Elsk/hat-forhold

Video Se hele intervjuet med Bård Hoksrud

Se hele intervjuet med Bård Hoksrud

Anders Ravik Jupskås

Anders Jupskås, UiO.

Foto: Gaute Zakariassen / NRK

Men i Politisk Kvarter mandag morgen beskyldte Jensen pressen for å bevisst skape et inntrykk av at Frp er verre enn andre partier.

Ifølge Anders Jupskås, som arbeider med en doktorgrad om høyrepopulistiske partier ved Universitetet i Oslo, er det ikke overraskende at Jensen tyr til mediekritikk i denne saken.

– Populistiske partier som Frp har ofte et elsk/hat-forhold til mediene, påpeker han.

Samtidig som Frp er avhengige av media for å få fram budskapet sitt, er de fullt klar over undersøkelsene som viser at svært få norske journalister sympatiserer med Frp.

– Derfor føler de seg oftere utsatt for kampanjejournalistikk, sier han.

Video 25732f56-f8c8-4759-9c5a-eb8667d9708f.gif

TV 2s skjulte kamera i Hoksrud-saken debatteres

AKTUELT NÅ