–Dårlig og svak ledelse gir ukultur

Tidligere styreleder i Porsgrunn Frp sier Siv Jensen og resten av den sentrale ledelsen i Frp er for svake og dårlige til å ta tak i ukulturen i partiet.

Siv Jensen

Tidligere styremedlem i Porsgrunn Frp mener sentralledelsen i Frp ikke makter å gjøre noe med ukulturen i partiet.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Bård Hoksrud hjemme i Langesund

Bård Hoksrud

Foto: NRK

Onsdag avslørte TV 2 at stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) hadde kjøpt seksuelle tjenester på en tur til Riga, stikk i strid med norsk lov.

Med på turen hadde Hoksrud tre medlemmer av partiets ungdomsorganisasjon FpU.

Nå sier tidligere styreleder i Porsgrunn Frp, Jan Erik Parr, at den sentrale ledelsen i partiet må ta noe av skylden for den ukulturen han mener har fått utvikle seg i Frp.

– Jeg synes det er mye ukultur rundt dette som må tilskrives dårlig og svak ledelse.

– Mye prat og lite handling

Han sier partiet stadig havner i slike situasjoner fordi den sentrale ledelsen i partiet både snakker om og legger opp til at man skal følge etikk og moral, men at de ikke evner å få holdningene ut i de enkelte partilag.

– Det har vært en lei tradisjon i Frp at det stadig dukker opp slike saker, og det tyder på at man ikke har en bra og stram nok intern kultur, sier Parr til NRK.

Og historiene har vært mange. Så sent som i mars i år ble det kjent at en Frp-politiker trakk seg fra lokalpolitikken etter påstander om sexsjikane av to 17 år gamle jenter.

Frp bekreftet den gangen at partiets stortingspolitikere hadde blitt informert om forholdet.

Nesten samtidig varslet ei kvinne med ledende verv i partiets lokallag i nabofylket at hun også hadde blitt seksuelt trakassert av et partimedlem. Trakasseringen skal ha foregått fra 2004 og 2006, og kvinnen skal ha varslet fylkeslaget om forholdene allerede for fire år siden.

Trond Birkedal

Tidligere FpU-leder Trond Birkedal måtte trekke seg som ordførerkandidat for Frp etter å ha blitt siktet for seksuell omgang med barn under 16 år.

Foto: FrP

I Stavanger ble Frps ordførerkandidat Trond Birkedal før sommeren siktet for seksuell omgang med barn under 16 år. Han skal også ha snikfilmet unge menn på eget bad.

Lars Lindskog

Lars Lindskog

Foto: NRK

I 2001 ble først lederen i FpU anmeldt for voldtekt. Samtidig innrømmet daværende nestleder i Frp, Terje Søviknes, å ha hatt sex med en 16 år gammel jente på et FpU-arrangement.

– Har ting å jobbe med som alle andre

Leder Lars Lindskog i Telemark Frp avviser påstandene om dårlig ledelse. Han mener partiet er som partier flest.

– Det er ting i Frp som vi må jobbe med, og det gjør vi kontinuerlig. Jeg tror ikke det er noe større ukultur på spesielle områder hos oss enn i andre organisasjoner, sier Lindskog til NRK.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Per Sandberg sentralt i Frp for kommentar. Det har ikke lyktes.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger