NRK Meny
Normal

– All prostitusjon er ikke utnytting

Østfold-politiker forsvarer Frps Bård Hoksrud, som i går innrømmet å ha kjøpt sex av en prostituert i Riga.

Thor Erik Forsberg

Thor Erik Forsberg fra Sarpsborg Arbeiderparti mener sexkjøploven virker mot sin hensikt.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Etter TV2s avsløringen om Hoksruds sexkjøp, skrev Østfold Arbeiderpartis stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg følgende på sin Facebook-profil:

Forsberg, Facebook
Foto: Skjermdump Facebook

LES OGSÅ:

Må møtes med respekt

Bård Hoksrud

Bård Hoksrud innrømmet sex-kjøp.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

– Per definisjon ser ikke jeg på prostitusjon som utnytting. Det er høyst alvorlig for de som er utsatt for de, men jeg er opptatt av at de menneskene som lever oppe i dette skal bli møtt med likeverd, respekt og forståelse for den situasjonen man er oppe i, utdyper Forsberg overfor NRK.no.

TV 2 opplyste onsdag kveld at de på forhånd hadde fått vite at Hoksrud kunne komme til å bryte loven på turen til Latvia.

Dermed reiste de til Riga og avslørte stortingspolitikeren etter at han hadde vært på sexklubb. De intervjuet også den prostituerte kvinnen.

Da Bård Hoksrud senere ble konfrontert med dette, innrømmet han alt.

LES OGSÅ:

Uenig i vedtaket – respekterer loven

Siden 2008 har det vært ulovlig for nordmenn å kjøpe sex både i Norge og i utlandet.

– Jeg er fra tidligere dypt uenig i det vedtaket som gjelder sexkjøploven som forbyr kjøp av seksuelle tjenester. Det er fordi at jeg frykter mer går under jorden, sier Forsberg til NRK.no

Forsberg var Arbeiderpartiets tredjekandidat for Østfold ved stortingsvalget 2009, og han ble da valgt inn. På Stortinget er han medlem av arbeids- og sosialkomiteen.

– Jeg respekterer at både mitt eget parti og Stortinget har vedtatt dette. Men vi må få en grundig evaluering på plass, og spørre oss selv om det har vært til hjelp for de det var ment til å hjelpe, sier Forsberg.

Forsberg, facebook
Foto: Skjermdump, Facebook

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.