NRK Meny
Normal

– All prostitusjon er ikke utnytting

Østfold-politiker forsvarer Frps Bård Hoksrud, som i går innrømmet å ha kjøpt sex av en prostituert i Riga.

Thor Erik Forsberg

Thor Erik Forsberg fra Sarpsborg Arbeiderparti mener sexkjøploven virker mot sin hensikt.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Etter TV2s avsløringen om Hoksruds sexkjøp, skrev Østfold Arbeiderpartis stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg følgende på sin Facebook-profil:

Forsberg, Facebook
Foto: Skjermdump Facebook

LES OGSÅ:

Må møtes med respekt

Bård Hoksrud

Bård Hoksrud innrømmet sex-kjøp.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

– Per definisjon ser ikke jeg på prostitusjon som utnytting. Det er høyst alvorlig for de som er utsatt for de, men jeg er opptatt av at de menneskene som lever oppe i dette skal bli møtt med likeverd, respekt og forståelse for den situasjonen man er oppe i, utdyper Forsberg overfor NRK.no.

TV 2 opplyste onsdag kveld at de på forhånd hadde fått vite at Hoksrud kunne komme til å bryte loven på turen til Latvia.

Dermed reiste de til Riga og avslørte stortingspolitikeren etter at han hadde vært på sexklubb. De intervjuet også den prostituerte kvinnen.

Da Bård Hoksrud senere ble konfrontert med dette, innrømmet han alt.

LES OGSÅ:

Uenig i vedtaket – respekterer loven

Siden 2008 har det vært ulovlig for nordmenn å kjøpe sex både i Norge og i utlandet.

– Jeg er fra tidligere dypt uenig i det vedtaket som gjelder sexkjøploven som forbyr kjøp av seksuelle tjenester. Det er fordi at jeg frykter mer går under jorden, sier Forsberg til NRK.no

Forsberg var Arbeiderpartiets tredjekandidat for Østfold ved stortingsvalget 2009, og han ble da valgt inn. På Stortinget er han medlem av arbeids- og sosialkomiteen.

– Jeg respekterer at både mitt eget parti og Stortinget har vedtatt dette. Men vi må få en grundig evaluering på plass, og spørre oss selv om det har vært til hjelp for de det var ment til å hjelpe, sier Forsberg.

Forsberg, facebook
Foto: Skjermdump, Facebook

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trakk kniv mot politiet

    En 77 år gammel mann må møte i retten tiltalt for å trekke kniv mot politiet. Høsten 2016 skal mannen ifølge tiltalen ha kjørt fylkesvei 22 over Holtet i Halden. På grenseovergangen blir han stoppet av tollere mistenkt for smugling. Det viste seg at mannen hadde 14,5 liter brennevin og 41,25 liter vin i bilen skriver Halden Arbeiderblad. I tillegg hadde mannen med seg 46.300 norske kroner, 1.920 svenske kroner og 1.125 euro. Ifølge avisa skal mannen ha trukket kniv mot politiet da han ble bedt om å åpen bildørene.

  • Sjekk snøen før du dumper den

    Regler for forurensing gjelder også for dumping av snø, sier miljøverndirektør hos Fylkesmannen, Karsten Butenschøn. Skal du forurense må du søke tillatelse – eller forsikre deg om at den snøen du måker ikke inneholder søppel eller farlige stoffer.

    Snømåking (Illustrasjonsbilde)
    Foto: Svein Sundsdal / NRK