Hoksrud trekker seg fra alle verv

Stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) trekker seg fra alle verv etter sex-skandalen som ble avslørt i går.

Bård Hoksrud

Bård Hoksrud vil bli etterforsket for brudd på norsk lov etter å ha kjøpt sex av en prostituert kvinne i Riga, Latvia forrige uke.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Knut Kolloen

Politiinspektør Knut Kolloen i Telemark sier de kommer til å etterforske Bård Hoksrud etter at TV2 i går dokumenterte sex-kjøp i Riga.

Foto: Roald Marker / NRK

Politiet i Telemark opplyser torsdag at de vil etterforske Frp-politiker Bård Hoksruds sexkjøp i Riga. Han vil bli innkalt til avhør, opplyser politiet til NRK.

Samtidig bekrefter Hoksrud selv at han trekker seg fra alle verv etter sex-skandalen som ble avslørt i går.

– Jeg ønsker selvsagt at partiet skal bli minst mulig skadelidende for noe usedvanlig dumt jeg gjorde på min fritid. Jeg er nå også kjent med at politiet ønsker å opprette en sak, og trekker meg derfor umiddelbart fra alle mine tillitsverv i både gruppen og partiet, sier Bård Hoksrud til VG Nett.

Han kan ikke forklare hvordan TV 2 hadde fått kjennskap til besøket på bordellet.
– Det skjedde spontant, så jeg aner ikke. Noen har antydet overfor meg at det kan være snakk om en drittpakke eller en felle, sier Hoksrud til NTB. Han vil ikke spekulere om hvem som eventuelt kan stå bak og som ønsker ham ondt.

– Prøver å være ærlig

I går avslørte TV2 at stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) nylig hadde kjøpt sex på ein reise til Riga sammen med tre Fpu-politikere.

Hoksrud innrømmet like etterpå at han hadde brutt norsk lov ved å betale 1600 kroner for å ha sex med en prostituert.

Hoksrud forteller at han ble konfrontert med billedbevisene hos TV 2 onsdag ettermiddag. En halv time før kanalens nyhetssending klokken 21, fikk politikeren telefonbeskjed om at saken skulle gå på luften.

– jeg prøver å være en ærlig og redelig politiker og står for det jeg gjør. Jeg tar også ansvar for det som måtte komme, derfor innrømmet jeg også alt da jeg ble konfrontert med dette, sier Hoksrud til Dagbladet.

– Kan bli aktuelt å avhøre flere i Frp

Kommunikasjonsrådgiver Lars Joakim Hanssen sier at Hoksrud vil beholde plassen på Stortinget, men at det blir opp til stortingsgruppen å bestemme hvilken posisjonen han skal ha framover.

– Det er tillitsvervene i partiet han snakker om, ikke jobben som stortingsrepresentant, sier Hanssen.

Politiet i Telemark sier saken mot Frp-politikeren vil bli etterforsket på samme måte som tilsvarende saker av samme karakter.

– Det vil være et helt naturlig etterforskningsskritt å innkalle Hoksrud til avhør, forteller politiinspektør Knut Kolloen

Han legger til at det også kan bli aktuelt å avhøre andre i Frp eller Fpu.

Hvor fort vil det komme en avgjørelse?

– Først må politiet få mulighet til å avhøre mistenkte. Deretter får vi ta en løpende vurdering av når vi kan avgjøre påtalespørsmålet, sier Kolloen.

Kan bli historisk

En straffereaksjon mot Hoksrud kan bli historisk.

Ingen nordmenn er bøtelagt eller straffeforfulgt for sexkjøp i utlandet etter at forbudet ble innført i 2009, opplyser Justisdepartementet til Aftenposten.

Strafferammen er på inntil seks måneders fengsel eller bøter. Bøtenivået i slike saker er rundt 25.000 kroner.

– Det er riktig at det kan dreie seg om bøter i den størrelsen. Det vanlige i slike saker er relativt kraftige bøter, sier politi Kolloen til NRK.

Det var torsdag formiddag ventet at Hoksrud om kort ville komme med en uttalelse, der han bekrefter disse forholdene,

Hoksrud oppholdt seg torsdag med familien i Langesund.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger