Hopp til innhold

– Vi har dialog med PST og politiet

Reitan Convenience, som driver Narvesen-kjeden, har tatt kontakt med både PST og politiet for å få en sikkerhetsvurdering, etter at de bestemte seg for å ta inn 200 eksemplarer av Charlie Hebdos siste utgave.

Reitan Convenience, som driver Narvesen-kjeden, har tatt kontakt med både PST og politiet for å få en sikkerhetsvurdering, etter at de bestemte seg for å ta inn 200 eksemplarer av Charlie Hebdos siste utgave.

Magnus Reitan (t.v.) og Petter Knutsen forteller at de er komfortable med situasjonen etter å ha forhørt seg med PST og politiet om sikkerhet i forbindelse med salg av Charlie Hebdo.

–Sikkerheten til våre kunder og ansatte er det aller viktigste for oss, sier HR-direktør i Reitan Convenience, Petter Knutsen, til NRK.

Han opplyser at Reitan Convenience de siste dagene på eget initiativ har tatt kontakt med både PST og politiet for å få en sikkerhetsvurdering i forbindelse med at de nå tar inn bladet som har en Muhammed-tegning på forsiden.

– Vi har ikke fått adressert noe alvorlig, sier Knutsen og ønsker ikke å kommentere noen eventuelle tiltak de vil foreta seg.

– Vi er komfortable med situasjonen etter tilbakemeldingene, sier han.

– Rekordetterspørsel

Magnus Reitan

Magnus Reitan sier de aldri har opplevd så stor etterspørsel etter et blad som den siste utgaven av Charlie Hebdo.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Reitan Convenience regner ikke med at bladene kommer til å være lenge i butikkene med tanke på den etterspørselen de har i markedet.

Reitan Convenience bestemt seg for å ta inn 200 eksemplarer av det franske satiremagasinets siste utgave, men bladene har ennå ikke kommet i hus, og vil sannsynligvis heller ikke vil gjøre det i løpet av onsdag eller torsdag.

– Den franske distributøren vår har sagt at vi vil få disse 200 utgavene i løpet av denne uken. Vi kommer til å få den ut i butikk så snart vi har fått dem, forteller administrerende direktør Magnus Reitan i Reitan Convenience til NRK.

– Hvorfor har dere bestemt dere for å ta inn dette bladet?

Charlie Hebdo selges over disk i Frankrike

Charlie Hebdos siste utgave er allerede ute i kioskene i Frankrike, og Reitangruppen har fått lovnader fra den franske distributøren om at det vil komme til norske butikker i løpet av denne uken.

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

– Vi har aldri før opplevd så stor pågang fra kunder om et magasin som nå. Narvesen har alltid vært en uavhengig og nøytral distributør av det frie ord, og har aldri stoppet magasin av politiske årsaker, sier Reitan.

– Kjøper for å vise støtteerklæring

Og som Reitan sier var pågangen hos Narvesen Continental på Nationaltheatret onsdag morgen og formiddag enorm.

Bladet vil selges kun ved denne butikken, og en rekke mennesker kom inn og spurte forhåpningsfullt om de hadde fått det inn.

En av dem som måtte gå skuffet hjem var Halvor Heyerdahl.

– Det er et flott og morsomt blad som setter den politiske dagsordenen litt på spissen. Jeg synes det er et gøyalt blad å lese, og i dag hadde jeg lyst til å kjøpe det rett og slett for å vise en liten støtteerklæring til dem som gikk bort forrige uke, og gi mitt lille bidrag til ytringsfriheten, sier han.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger