Hopp til innhold

Slik skal de kongelige feire jul i år

Mens Märtha Louise og Ari Behn skal feire jul med Aris foreldre i Moss, skal kongeparet og kronprinsfamilien feire sammen på Kongsseteren i Oslo.

Kongefamilien feirer jul

Kongefamilien samlet til julefotografering på Slottet i desember i fjor. Foran f.v. kong Harald, prins Sverre Magnus, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra. Bak står Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Slottet bekrefter ovenfor NRK at kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, Ingrid Alexandra, Sverre Magnus, og Marius skal feire jul på Kongsseteren.

Kongsseteren ligger i Voksenkollen i Oslo og er i kongefamiliens private eie. Eiendommen brukes hovedsakelig om vinteren, og er stedet kongefamilien vanligvis feirer jul.

Prinsesse Märtha Louise og ektemannen Ari Behn skal feire sammen med Aris foreldre, Marianne Behn og Olav Bjørshol i Moss. Med på feiringen er også parets tre døtre, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kongsseteren

Konge - og kronprinsfamilien skal feire jul på Kongsseteren, som ligger på Voksenkollen i Oslo.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Julaften med TV-opptreden

På julaften skal også kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra besøke NRK-programmet Julemorgen. Der vil de blant annet overrekke en pengegave til barnas egen miljøvernorganisasjon, Miljøagentene.

– Vi får sommerfugler i magen av å tenke på at Norges fremtidige dronning skal leke sammen med oss i Julemorgen, sier programlederne Heidi Marie Vestrheim og Margrethe Røed.

De kongelige gjestene vil også svare på spørsmål fra seerne på nrksuper.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mette-Marit

Mette-Marit og Ingrid Alexandra skal være med på Julemorgen julaften. Her er de to samlet på Redd Barnas Fredsprisfest på Nobels Fredssenter i Oslo.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Gudstjeneste 1. juledag

Kongeparet og kronprinsfamilien skal også i julegudstjeneste i Holmenkollen kapell 1. juledag, slik de har vært mange ganger tidligere.

I fjor var imidlertid kongefamilien samlet til julegudstjeneste i Asker kirke. Til stede var Kong Harald, dronning Sonja, kongens tante prinsesse Kristine og hele kronprinsesse Mette-Marits tallrike familie. I fjor feiret alle jul på Skaugum, og både små og store var med i kirken.

I år skal altså konge – og kronprinsfamilien feire på Kongsseteren. Kong Haakon og dronning Maud mottok Kongsseteren i gave fra det norske folk etter kroningen i 1906.

Den ble finansiert ved en innsamlingsaksjon. Villaen er tegnet av arkitekt Kristian Hjalmar Biong, som vant arkitektkonkurransen med sitt prosjekt «Slot over Slot», ifølge Wikipedia.

Kongelig jul i Asker Kirke

De kongelige ble ønsket velkommen ved kirkeporten av prost Berit Øksnes i Asker kirke i fjor. Fra venstre: kronprins Haakon, Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja, prins Sverre Magnus, prinsesse Ingrid Alexandra, prinsesse Kristine Bernadotte og kong Harald.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger