Hopp til innhold
Blomster for Galina Sandeva på Bispekaia i Oslo
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Drapet på Galina Sandeva

Oppsummert

En 26 år gammel mann fra Hamar er dømt til 18 års fengsel for drapet på Galina Sandeva fra Bulgaria i desember 2015. Kvinnen, som jobbet som prostituert, ble funnet i en bil på Bispekaia.

  • Ønsker fortsatt tvungen behandling

    Statsadvokatene i Oslo går nå til retten for å få medhold i at Galina Sandevas drapsmann må fortsette i tvungen psykisk helsevern.

    Gjerningsmannen ble av rettspsykiaterne gitt diagnosen paranoid schizofren.

    Opphør av tvungent psykisk helsevern bestemmes av domstolene, og påtalemyndigheten må bringe saken inn for domstolen hvert tredje år.

  • Dømt til helsevern

    27-åringen som drepte Galina Sandeva ble i Borgarting lagmannsrett kjent utilregnelig. Han blir nå overført til helsevesenet. Mannen ble kjent tilregnelig av tingretten og dømt til 18 års fengsel for drapet på den prostituerte bulgarske kvinnen i 2015.

    IKKE BRUK
    Foto: NTB/Berit Roald, politiet
  • TV 2: Drapsdømt kan ikke straffes

    I tingretten ble en 27-åring dømt til 18 års fengsel for drapet på Galina Sandeva i Oslo i desember 2015. Onsdag konkluderte lagmannsretten med at mannen er utilregnelig og ikke kan straffes, melder TV 2. Nå skal det vurderes om mannen skal løslates.

  • Ankesak etter drap utsatt

    Ankesaken etter drapet på Galina Sandeva er utsatt. En 26-åring ble i april dømt til 18 års fengsel for drapet, men anket til lagmannsretten. Ankesaken skulle ha startet i Borgarting lagmannsrett 5. desember. Sandeva ble funnet drept i Oslo i 2015.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no