NRK Meny
Normal

TV-team fulgte Galina før hun ble drept

Unike opptak fra prostitusjonsmiljøet i Oslo viser en livsglad Galina i tiden før hun ble drept. – Opptakene inneholder viktige bevis, mener bistandsadvokat.

TV-programmet Insider fulgte Galina Sandeva på jobb for å få et innblikk i Oslos prostitusjonsmiljø.

I flere måneder fulgte TV-programmet Insider deler av prostitusjonsmiljøet i Oslo. Få prostituerte ønsket å snakke med TV-teamet, men én sa seg villig til å prate åpent om sitt liv, nemlig Galina Sandeva fra Bulgaria.

NRK har sett programmet, som sendes mandag kveld. Deler av opptaket gjort i mai 2015.

– Jeg har hatt denne jobben i rundt fem år og har vært i Norge i rundt fem måneder. Nordmenn er veldig åpne mot andre mennesker. Jeg liker alle mennesker, så lenge de viser respekt.

Ifølge Sandeva gjør dessverre ikke alle det.

I Insider-programmet forteller hun om en ubehagelig episode med en kunde som ikke ville følge spillereglene, og som vil ta av kondomet.

– Det fikk han ikke lov til, så sa jeg «Hva er det du driver med? Du får ikke lov». Så satte jeg opp foten for å stoppe han og sa: «Vil du ha problemer? Vil du at jeg skal ringe politiet?»

Ifølge Sandeva ble hun da kastet ut av bilen.

Ville starte butikk i Bulgaria

I TV-programmet forteller hun hvorfor hun prostituerer seg, og sier at hun ikke jobbet for en hallik.

– Det er kun for pengenes skyld. Jeg kommer til å jobbe i ett eller to år til, så tar jeg kanskje en pause. Jeg vil starte en butikk eller frisørsalong.

Sandeva sier hun snart ønsker å flytte tilbake til Bulgaria.

– Jeg sparer penger til leilighet. Nå mangler jeg bare 15.000 kroner.

Funnet drept

I desember ble Galina Sandeva knivdrept i sin egen bil på Bispekaia i Oslo. Bistandsadvokaten til Sandevas mor, Camilla Wiermyhr, sier TV-programmet er viktig for saken. Hun vil derfor be om at det vises under rettssaken.

– Programmet er et viktig bevis i flere henseende. Det er en del konkrete påstander som siktede kommer med i avhør, som vi mener å kunne parere ved å legge frem filmen som bevis.

Politiet, som allerede har avhørt Insiders reporter og fått tilgang til deler av opptakene, sier de foreløpig ikke har sett TV-programmet.

– Vi er informert om det og er i ferd med å få programmet oversendt. Da skal vi gjennomgå det og vurdere om vi ønsker å føre det som bevis, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt.

24-åring siktet for drapet

En 24 år gammel mann har tilstått drapet på Galina Sandeva, men han erkjenner ikke straffskyld.

– Jeg ønsker ikke å kommentere detaljer i siktedes forklaring. Jeg har ikke sett programmet, og om det blir interessant som bevis får fremtiden vise når etterforskningen av saken er ferdig, sier 24-åringens forsvarer Joar Berg Henjum.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger