NRK Meny
Normal

Moren til Galina: – Jeg var alltid bekymret for henne

Moren til drepte Galina Sandeva var konstant bekymret for datteren og snakket med henne hver dag. Da Galina en kveld i desember ikke ringte, fryktet moren det verste.

TV-team fra Insider fulgte Galina Sandeva i månedene før hun ble drept.

Se Dagsrevyens innslag om Galina-programmet:

I Dobritsj i Bulgaria lever moren til Galina Sandeva i bunnløs sorg over tapet av sin eneste datter. Via morens bistandsadvokat Camilla Wiermyhr, har NRK stilt moren noen spørsmål i forbindelse med at TV-programmet Insider, som sendes på TV-kanalen MAX mandag, i stor grad handler om datteren hennes.

– Hun var en glad, snill, positiv, høflig og hjelpsom jente. Hun hadde et stort hjerte, sier moren.

Moren til Sandeva var klar over at datteren jobbet som prostituert i Norge.

– Jeg var alltid bekymret for henne og vi ringte hverandre derfor hver dag for å høre hvordan det gikk med henne og hvordan hun hadde det. Jeg ville vite at hun hadde det bra til tross for jobben hennes.

Galina Sandeva

Galina Sandeva ble funnet drept på Bispekaia i Oslo 17. desember 2015.

Foto: NTB/Berit Roald, politiet

Galina ringte ikke

Bistandsadvokaten sier moren fryktet det verste da hun ikke fikk tak i datteren.

– Det er jo ingen drømmesituasjon å vite at datteren din har et slikt yrke. Da Galina ikke ringte moren denne kvelden i desember i fjor, var det grunn til å anta at hun var utsatt for noe alvorlig.

Moren sier datteren ikke ville snakke om hun fryktet å bli utsatt for vold.

– Hun snakket aldri om slike hendelser, trolig fordi hun ikke hadde vært utsatt for spesielt voldelige episoder. Hun var alltid positiv og sa at hun hadde det bra, sikkert også for at jeg ikke skulle bekymre meg.

Vil at programmet skal vises

Moren har vært i Norge og sett TV-programmet. Hun mener det er et viktig program. Ikke bare for Galina, men også for andre jenter i prostitusjonsmiljøet, et miljø mange har fordommer mot.

– Jeg har blandede følelser for programmet. Det var en tung beslutning å godkjenne at det skulle vises, men det er viktig å vise at Galina var en glad og normal jente, slik som alle andre unge kvinner.

Gir TV-programmet et riktig bilde av Galina?

– Programmet viser at hun var et vakkert og varmt menneske.

Insider sendes på TV-kanalen MAX mandag klokka 21.30. Mediesjef Hanne McBride i TV-huset SBS Discovery sier de ikke hadde sendt programmet dersom moren ikke hadde ønsket det.

– Etter å ha fulgt Galina i åtte måneder fikk redaksjonen dødsbudskapet. Vi mottok det med sorg. Magefølelsen da var at dette materialet måtte skrinlegges. Men da Galinas mor uttrykte at hun ønsket at dette skulle publiseres, gikk vi en runde for å vurdere om vi likevel kan lage et TV-program, og da landet vi på at ja, det kan vi.

McBride sier at de ikke har noen opptak av mannen som er siktet for drapet på Sandeva.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger